כסף וצרכנות
לראשונה בתולדות המדינה: משרד האוצר נכנס לתוך צה"ל
חשב מטעם החשב הכללי מונה לתפקיד חשב צה"ל בדרגת אלוף משנה, ויוכל לפקח על תשלום המשכורות והפנסיות בצבא, שלא היו נתונות עד כה לביקורת חיצונית
בהתאם להמלצת החשב הכללי באוצר, יהלי רוטנברג, מינה אתמול (שישי) הרמטכ"ל, לראשונה בישראל, חשב צה"ל וראש מינהלת שכר וגמלאות בצה"ל בדרגת אלוף משנה. החשב, אבי משה, מונה לתקופת כהונה של עד 5 שנים, כמקובל באגף החשב הכללי.
המינוי נקבע לאחר שנים ארוכות של מחלוקת בין משרד האוצר וצה"ל, על כך שאינו נתון לביקורת חיצונית על תשלום משכורות וגמלאות המסתכמים במיליארדי שקלים בשנה.
חשב צה"ל יקבל את מלוא האחריות והסמכויות על מכלול הפעולות הקשורות בניהול, ביצוע ובקרת תשלומי הפרט בצה״ל (שכר חיילי חובה וקבע, גמלאות ועוד), תחת העיקרון שתחומי הכספים, הביצוע והבקרה בנושאי שכר וגמלאות יעברו במלואם לסמכות חשבות צה"ל. בהתאם, ניהול השכר וביצוע התשלומים לפרט בצה"ל, לרבות יישום הסכמי שכר קיימים וחדשים, הפרשים ועדכונים וכל תשלום אחר לפרט יהיה באחריות חשב צה"ל, למעט ניהול הכספים המבוצע על ידי חשב משרד הביטחון, המכהן גם הוא מטעם החשב הכללי במשרד האוצר.
מינוי חשב צה"ל יאפשר, בין היתר, להגביר את השקיפות והבקרה על תשלומי הפרט בצה"ל בדומה לנעשה בשאר גופי הביטחון ומשרדי הממשלה, כחלק מניהול אחראי וממוקד יותר של תקציב הביטחון. זאת, על רקע העובדה שתשלומי השכר, מהווים חלק משמעותי מתוך תקציב הביטחון הכולל.
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "מדובר בהישג היסטורי ומשמעותי המהווה אבן דרך בתחום ניהול הכספים והבקרה התקציבית בצה"ל. מינוי חשב צה"ל מטעם החשב הכללי יאפשר להבטיח רמה גבוהה של שקיפות, פיקוח ובקרה על אחד מהמרכיבים הקריטיים ביותר בתקציב הביטחון - תשלומי השכר והפרט. צעד זה יחזק את הניהול האחראי והיעיל של כספי הציבור ויגביר את האמון במערכת הביטחון.
עוד ב-
"אני מאמין שמינוי זה יסלול את הדרך לשיתופי פעולה מקצועיים נוספים והבאת ערך מוסף רב של החשב הכללי לצה״ל, תוך הובלת חדשנות, הטמעת טכנולוגיות מתקדמות במערכות השכר, שיפור השירות למשרתי החובה והקבע, והכל תחת הנחייה מקצועית של חטיבת השכר והגמלאות באגף החשב הכללי בראשות סגני רו״ח אלי ביתן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה