קריירה ולימודים
שירות התעסוקה חושף: כמה מדורשי העבודה הם בעלי מוגבלות
לקראת היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, שירות התעסוקה מפרסם נתונים חדשים על מצבם: 22.2 אלף דורשי עבודה מוכרים כאנשים עם מוגבלות - סך של כ-15.6% מכלל דורשי העבודה
לקראת היום הבינלאומי לאנשים עם מוגבלויות שיחול בשבת 3 לדצמבר, פרסם שירות התעסוקה שורת נתונים אודות דורשי העבודה עם מוגבלות הרשומים בלשכות התעסוקה, מהם עולה כי 22.2 אלף דורשי עבודה מוכרים כאנשים עם מוגבלות.
בישראל שתי הגדרות עיקריות לאנשים עם מוגבלות: זו של המוסד לביטוח לאומי, הבאה לאחר החלטת ועדה ייעודית; וזו המשמשת את הלמ"ס בסקר כוח האדם, ומבוססת יותר על הגדרתו הסובייקטיבית של האדם כמי שנושא מוגבלות כלשהי המפריעה לתפקודו התעסוקתי.
שתי הגדרות אלו מובילות לפער משמעותי באומדני שני הגופים באשר למספר האנשים עם מוגבלות, כך למשל ב-2020 קבעה הלמ"ס כי מספר האנשים עם מוגבלות עמד על 1.6 מיליון, כאשר 751 אלף מתוכם בגילאי העבודה (18-64). לעומת זאת, המוסד לביטוח לאומי הכיר בכחצי מיליון אנשים עם אחוזי נכות משמעותית ו-262 אלף קיבלו קצבת נכות כללית.
בשירות התעסוקה, לעומת הגופים הללו, קיים מודל ייחודי להערכת המוגבלות תוך התמקדות בבחינת התפקוד התעסוקתי. תכלית הוועדה היא לאפשר לשירות התעסוקה לסייע לדורשי העבודה שהוכרו כמתמודדים עם מוגבלות בעלת השלכות תעסוקתיות, לשוב למעגל העבודה באופן מיטבי.
בחודש אוקטובר עמד מספר דורשי העבודה בשירות התעסוקה על 142.3 אלף, כאשר 35.6% מתוכם, 50.7 אלף דורשי עבודה, הגישו בקשה לוועדה רפואית לבחינת מסוגלות וכושר עבודה. עבור 44% מדורשי העבודה שעברו את הוועדה הרפואית של שירות התעסוקה נקבעה מגבלה כלשהי, לעומת 56% שהוועדה לא מצאה מוגבלות כלשהי - 22.2 אלף שהוכרו לעומת 28.5 אלף שלא הוכרו.
מבין אלו שהוכרו, 8.9 אלף הם בעלי מגבלה קלה, 8.3 אלף בעלי מגבלה בינונית ו-4.9 אלף הם בעלי מגבלה קשה. כאשר 86% מהמוכרים אובחנו כבעלי מגבלה קבועה, ו-14% כבעלי מגבלה זמנית.
דורשי העבודה עם מוגבלות לפי סוג תביעה עולה כי 17.4 אלף מתוכם הם תובעי הבטחת הכנסה ורק 4.4 אלף הם תובעי אבטלה.
דורשי העבודה עם מוגבלות לפי סוג תביעה עולה כי 17.4 אלף מתוכם הם תובעי הבטחת הכנסה ורק 4.4 אלף הם תובעי אבטלה.
עוד ב-
עוד עולה מנתוני שירות התעסוקה, כי שיעורי ההשמה של דורשי עבודה עם מוגבלות נמוכים משמעותית משל דורשי עבודה ללא מוגבלות – 32% לעומת 45%. יצוין, שיעורי ההשמה של דורשי עבודה עם מוגבלות באוקטובר 2022 גבוהים מאלו שנרשמו באוקטובר 2019 (32% לעומת 23%, שיעור שינוי של 139%), אולם שיעורי ההשמה של דורשי עבודה ללא מוגבלות השתפרו בצורה משמעותית יותר (45% לעומת 31%, שיעור שינוי של 145%).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה