קריירה ולימודים

הנגדים בצה"ל יקבלו פיצוי שמן: מי יהיו זכאים למענק?

אושר סופית: נגדים אשר יפוטרו מצה"ל החל מגיל 42, בגין אי יכולת לעסוק במקצועם הצבאי בשל נסיבות שאינן תלויות בהם, יהיו זכאים לקצבת פרישה
מערכת ice | 
חיילים (צילום Nasser Ishtayeh/Flash90)
הוועדה משותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת העבודה והרווחה, בראשות ח"כ רם בן ברק, אישרה אתמול (שלישי), פה אחד, את הצעת תקנות שירות הקבע בצבא-הגנה לישראל שמתייחסת לתנאים לפיטורים משירות קבע של נגדים שהגיעו לגיל 42 לפחות.
במסגרת "חוק ההסדרים" לשנים 2017-18 נקבע כי גיל זכאות נגדים לקצבת פרישה במקרה של פיטורים לאחר 10 שנות שירות יהיה 47 שנים. יחד עם זאת, הוסמך שר הביטחון, בהתייעצות עם שר האוצר ובאישור הוועדה המשותפת, לקבוע תנאים שבהתקיימם יהיה הגיל המזכה נגד שפוטר בקצבת פרישה נמוך מ-47 (אך לא נמוך מ-42). תנאים אלה כפופים לתנאי שלפיו גיל הפרישה הממוצע לנגדים יעלה בהדרגה, עד שנת 2032, מגיל 48 עד 53.

בנוסף לתנאי זה, נקבעו בתקנות שאישרה הוועדה המשותפת בשנת 2018, עוד ארבעה תנאים חלופיים, שעל הנגדים לעמוד באחד מהם, בנוסף לתנאי הקודם כדי להיות זכאים לקצבה כבר בגיל 42:
א. מי ששירת 10 שנים לפחות במקצוע לחימה (המקצועות מפורטים בתקנות), והיה זכאי לתוספת רמת פעילות א' או גבוהה ממנה.
ב. ילידי שנתונים מסוימים, במטרה לאפשר מעבר הדרגתי לגיל הפרישה החדש. 
ג. מי שמפוטר משירות קבע עקב תכנית לצמצום כוח האדם בצה"ל.
ד. מי שראש אכ"א קבע לגביו, לאחר שעיין בהמלצותיה של ועדה מייעצת, כי בשל נסיבות שאינן תלויות בנגד הוא לא יכול להמשיך לעסוק במקצועו הצבאי וכי לא ניתן להסב את מקצועו למקצוע צבאי אחר. קבוצה זו הוגבלה ל-40 נגדים בסך הכל, ותוקפו חל רק עד שנת 2019.
בהצעת התקנות שהובאה היום לאישור הוועדה המשותפת הוצע לקבוע מחדש תנאי זהה לתנאי הרביעי, שכאמור פקע בשנת 2019. יחד עם זאת, הוצע לקבוע כי מספר הנגדים שהסעיף יחול עליהם יוגבל ל-100, אך הוא יכלול בתוכו גם את הנגדים ששוחררו לפי ההסדר שהיה בתוקף עד 2019. לדברי צה"ל, עד 2019 שוחררו 12 נגדים מכוח סעיף זה.
לדברי צה"ל, הצורך בקביעה מחדש של הסדר זה עלה עתה, שכן יש כיום נגדים שהגיעו לגיל 42 אך טרם הגיעו לגיל 47 ואינם כשירים רפואית לבצע את תפקידיהם, אך לא ניתן להסב אותם לתפקידים אחרים. כדי לאפשר גם לנגדים אלה להשתחרר משירות מבלי שתיפגע זכאותם לקצבת פרישה, מוצע לקבוע מחדש את ההוראה, עד לתום תקופת תוקפן של התקנות, ב-2025.
נוי סופר, מאגף הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר ציינה בפני הוועדה כי משרד האוצר תומך בתקנות. יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ רם בן ברק העלה את נוסח התקנות להצבעה, וזה אושר, כאמור, פה אחד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה