שיווק ופרסום

שמעתם על "צמבוז"? הקמפיין החדש בדרך למסכים: "אחריות חברתית"

חברת Sodexo תשיק פרסום חדש בכיכובו של השף הראשי של החברה אביב משה. המטרה: העלאת המודעות לבזבוז מזון, שכמותו מוערכת ב-226 אלף טון בשנה. מנהלת השיווק נעמה שלו: "מחויבים להמשיך בעשייה יומיומית במטבחים באמצעות תכנון יעיל ויצירתיות קולינרית"
מערכת ice | 
אספקת מזון (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
חברת Sodexo ישראל, המובילה את תחום שירותי ההסעדה בארגונים ובמקומות עבודה, משיקה קמפיין חדש בכיכובו של השף הראשי של החברה, אביב משה, להעלאת המודעות בקרב הציבור ל"צִמְבּוּז"- צמצום בזבוז מזון, תחת הסלוגן "אביב חדש במטבח". כידוע, בזבוז מזון גורם לנזקים חברתיים, כלכליים וסביבתיים.
בקמפיין החדש, שיעלה בערוצים הדיגיטליים, מציג השף אביב משה טיפים פשוטים בהשראת הפעילות בחברה, המסייעים בצמצום בזבוז מזון וניתנים ליישום גם במטבח הפרטי. כך למשל קנייה מתוכננת של המצרכים שאנו צריכים, בחירת פירות וירקות איכותיים ללא קשר למראם החיצוני וניצול יצירתי של שאריות מזון במהלך בישול. בנוסף לסרט זה, יעלו סרטונים עם טיפים נוספים מאת שפים של Sodexo ישראל. 
 
לדברי נעמה שלו, מנהלת שיווק ואסטרטגיה, Sodexo ישראל: "צמצום בזבוז מזון הינו חלק משמעותי מהאחריות החברתית והסביבתית המובילה את פעילות הקבוצה הבינלאומית בכל רחבי העולם. אנו מחויבים להמשיך ולפעול למען צמצום בזבוז המזון, הן בפעילות להעלאת מודעות והן בעשייה היומיומית במטבחים שלנו באמצעות טכנולוגיית waste-watch ובאמצעות תכנון יעיל, יצירתיות קולינרית ושיטות בישול חדשניות".
כזכור בשנה האחרונה השיקו ב-Sodexo ישראל את waste-watch – טכנולוגיה שמאפשרת דיווח וניטור פסולת מזון טרם השלכתו לפח. נתוני הדיווח מספקים מידע בזמן אמת ועוזרים להפוך את הבלתי נראה לגלוי ובכך מאפשרים לזהות הזדמנויות להתייעל ולהפחית פסולת מזון, לדייק את ייצור המזון בהתאם לצרכים באתר תוך שמירה על היצע מזון מגוון ועשיר. מאז תחילת הפרויקט בארץ, נמנע בזבוז מזון של מעל 2,400 ק"ג, המהווה הפחתה של כ 34% בכמות פסולת המזון שהושלכה לפח.

השף משה אביב בקמפיין לסודקסו ישראל (צילום: יח"צ)
בצעד זה הופחתה פליטה של 17 טון פחמן דו-חמצני. סכום זה הינו שווה ערך להצלת כ-4,500 ארוחות. בנוסף למיזם זה, החברה פועלת לצמצום בזבוז מזון על ידי העלאת המודעות לנושא בקרב עובדי החברה וכן מצילה מזון באמצעות עמותות כגון "לקט ישראל" ועמותות נוספות. כ-20% מצריכת המזון בישראל נעשית במסגרת הסעדה מוסדית (אירועים, כוחות הביטחון, מקומות עבודה, מלונות, בתי-חולים, מסעדות ומוסדות חינוך). 
בזבוז מזון במטבחים אלה הינו חלק בלתי נמנע מהפעילות הכלכלית של הזנת כמות גדולה של סועדים ומוערך ב-226 אלף טונן בשנה. מתוך 226 אלף טון, מוערך כי במקומות עבודה קיים בזבוז מזון שעומד על 45 אלף טון המהווים כ-29%. מוערך כי 17 אלף טון הינו מזון בר-הצלה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה