כסף וצרכנות

ביטוח לאומי בבשורה חשובה: מספר מקבלי המענקים יגדל משמעותית

ראש הממשלה פועל לקיצור מתווה החל"ת במגזר הפרטי מ-10 ימים ל-5 ימים לבד, כך שעובדים רבים יותר יהיו זכאים להחזר של כ-70 משכרם עבור ימי ההיעדרות במבצע שאגת הארי. במקביל, המוסד לביטוח לאומי מפרסם עדכון לגבי מועד התשלומים
מערכת ice | 
ביטוח לאומי ומענקים (צילום shutterstock, פלאש 90/ יוסי אלוני)
ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה לקצר את מתווה החל"ת מ-10 ימים ל-5 ימים, בעקבות ביקורת על כך שהמתווה הקיים לא סיפק מענה לעובדים רבים במגזר הפרטי. המשמעות היא שעובדים שנעדרו 5 ימים בלבד יוכלו להיות זכאים לפיצוי מהמדינה, בשיעור של כ-70% משכרם עבור ימי ההיעדרות.
לפי הפרסום ב-N12, המהלך צפוי להרחיב משמעותית את מעגל הזכאים, כאשר לפי הערכות העלות התקציבית עומדת על כ-300 מיליון שקלים. ההנחיה ניתנה במהלך פגישה עם נציגי המגזר העסקי, ובאה לאחר שהמתווה המקורי כבר אושר בכנסת. גורמים בוועדת הכספים ובלשכת ראש הממשלה אישרו את הפרטים.
עוד קודם לכן, המוסד לביטוח לאומי פרסם באתר שלו עדכון לפיו מתווה החל"ת אושר בכנסת בתאריך 31.3.2026, וכעת מתבצע תהליך יישום הכולל עדכון מערכות, בדיקות זכאות והצלבת נתונים מול מעסיקים ושירות התעסוקה. על פי ההודעה, צפי התשלומים הוא במהלך חודש מאי, אך בביטוח הלאומי ציינו כי נעשים מאמצים להקדים את התשלומים כבר לחודש אפריל.
בנוסף, עדכן הביטוח הלאומי כי בעקבות הפסקת האש ושינוי הנחיות פיקוד העורף, סניפי המוסד מחיפה וצפונה חזרו לפעול במתכונת מלאה ולקבל קהל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה