טלוויזיה
כוכבת חתונה ממבט ראשון בראיון חושפני: "הרבה סודות התגלו"
ד"ר יעל דורון, שנכנסה לחיינו אחרי שהחלה ללוות את הזוגות בחתונה ממבט ראשון, נחשפת בראיון בו היא מדברת על הכל: הזוגיות בעידן המודרני, השפעות הקורונה על הזוגות, איך קיבלה את התפקיד בריאליטי והחשיפה
ד"ר יעל דורון היא פסיכולוגית שיקומית, אנליטיקאית קבוצתית, מטפלת אישית וזוגית ודוקטור לחינוך מצליחה במיוחד. היא פרצה לחיינו לפני מספר שנים כמלוות הזוגות בחתונה ממבט ראשון, והיום (ראשון) היא ערכה ראיון חושפני במיוחד בוואלה! בו הוא מדברת על הכל.
"הזוגיות מאוד השתנתה בעידן המודרני והטכנולוגיה מאוד שינתה את הזוגיות", סיפרה דורון והוסיפה: "יש הרבה דברים שהם נורא פומביים ומוחצנים וזה יוצר השוואות רבות. תמיד היו השוואות, גם בעידן הפרה־היסטורי, אבל בעידן המודרני של הרשתות החברתיות זה בולט ומוחצן הרבה יותר, וזה גורם לדכדוך אצל אנשים, שמרגישים נחותים לעומת אחרים; נחיתות לא אמיתית אלא סובייקטיבית שקשורה לדימוי עצמי. זה לא רק טוב".
דורון המשיכה: "העידן המודרני הוביל להרבה בדידות. אחד מכל חמישה אנשים מרגיש בודד, וזה מדהים כי ברשתות החברתיות לכולם יש מאות ולפעמים אלפי חברים. בעולם המערבי, המגיפה האמיתית של המאה ה־21 היא לא הקורונה, אלא מגיפת הבדידות. אז מה הפתרון? יש תנועה ספונטנית שמתרחשת של התקרבות, התקבצות וחיפוש מחדש אחרי קרובים, חברים, קבוצות השתייכות וכדומה. יש כמיהה וגעגוע לזה, ואנשים לאט־לאט מנסים את זה יותר. בעוד 50 שנה הזוגיות לא תישאר כמו שהיא עכשיו, אלא תשתנה. זו כבר לא תהיה זוגיות מונוגמית. נצטרך לחשוב על מודלים אחרים שיהיו יותר קבוצתיים".
כשנשאלה על השפעות הקורונה על הזוגיות ענתה: "קודם כל, אנשים חזרו חזרה הביתה, וכשחוזרים חזרה הביתה, אז הרבה סודות מתגלים. זה גרם להרבה זוגות להעריך מאוד את בני הזוג שלהם, אבל זה גם מאוד פצע ופגע בהרבה מאוד משפחות. בגדול אני חושבת שעוד מוקדם לדעת מה היא ההשפעה".
"ראיתי את 'חתונה ממבט ראשון' בגרסה האמריקאית בטלוויזיה לפני כמה שנים, ואיך שראיתי את הפרק הראשון של התוכנית אמרתי לעצמי: 'כשזה יבוא לארץ, אני רוצה להיות שם'", היא מספרת ומוסיפה: "זה נראה לי ניסוי מרתק, ולפסיכולוגים שם יש תפקיד נהדר כי הם מנגישים את הפסיכולוגיה לקהל הרחב. ואז, לקראת עליית העונה השנייה, פנו לדני פרידלנדר (המומחה הנוסף שמלווה את הזוגות בריאליטי, לשניים יש גם פודקאסט משותף בשם "לצערי נגמר לנו הזמן" - ד"פ) ואליי, וברגע שפנו אליי מיד רציתי ונורא שמחתי".
"ראיתי את 'חתונה ממבט ראשון' בגרסה האמריקאית בטלוויזיה לפני כמה שנים, ואיך שראיתי את הפרק הראשון של התוכנית אמרתי לעצמי: 'כשזה יבוא לארץ, אני רוצה להיות שם'", היא מספרת ומוסיפה: "זה נראה לי ניסוי מרתק, ולפסיכולוגים שם יש תפקיד נהדר כי הם מנגישים את הפסיכולוגיה לקהל הרחב. ואז, לקראת עליית העונה השנייה, פנו לדני פרידלנדר (המומחה הנוסף שמלווה את הזוגות בריאליטי, לשניים יש גם פודקאסט משותף בשם "לצערי נגמר לנו הזמן" - ד"פ) ואליי, וברגע שפנו אליי מיד רציתי ונורא שמחתי".
דורון המשיכה: "דני ואני לא הכרנו קודם, ואנחנו בעצם 'שידוך' של 'חתונה ממבט ראשון' שהצליח. היה נורא כיף לעבוד ככה, זו הזדמנות נפלאה עבורנו להנגיש טיפול זוגי ופסיכולוגיה לקהל הרחב. בשנים האחרונות יש עלייה בארץ בביקוש לטיפול, וחלק חשוב מזה הוא בגלל שיש ייצוג של פסיכולוגים על המרקע. זה מאוד חשוב".
על התגובות שהיא מקבלת ברחוב סיפרה: "זו הייתה הפעם הראשונה שפסיכולוגים נראו בתוכנית כזו, זה היה מאוד ראשוני והקהל קיבל את זה באהבה. קהל הפסיכולוגים קיבל את זה בהסתייגות, בחשש ובביקורת רבה מאחורי הגב שלי. לאט־לאט הביקורת שככה מפני שגם אנשי המקצוע ראו את התרומה שיש לזה שרואים פסיכולוגים על המסך".
על השאלה איך החשיפה למצלמות משפיעה על הזוגיות אמרה: ""הרבה פעמים אנשים שואלים אותי: 'איך הם עושים את זה? איך הם מוכנים שהפרטיות שלהם תהיה בחוץ?'. רוב האנשים ששואלים את זה הם מעל גיל 50, גם אני מעל גיל 50, כי אנחנו גדלנו בתקופה שבה לפרטיות היה ערך גבוה. היום פרטיות היא לא ערך כל כך מקודש. צעירים אוהבים להעלות דברים רבים לרשתות, כולל האוכל שהם אוכלים. היום פומביות היא דבר מוערך יותר מאשר פרטיות. לא כל כך מזעזע אותם הרעיון שגם את המחשבות, התפיסות וההתנהלות הזוגית שלהם יראו על המרקע".
עוד ב-
עוד אמרה כי "לאנשים בגילי ומעלה זה יותר קשה, ולכן אני חושבת שאנשים בגיל 50 ומעלה מתקשים להשתתף בתוכניות כאלה, לצעירים זה הרבה יותר קל. היום 'חתונמי' זה אחד הערוצים הנורמטיביים לחיפוש זוגיות. הרבה אנשים שהיו ב'חתונמי' - גם אם לא מצאו זוגיות בסדרה, מצאו בשנה שאחרי כן והתחתנו. הם קיבלו כלים, עשו תהליך ונכנסו לזוגיות רצינית שהם אומרים שהיא בזכות התוכנית. הרבה אנשים שומעים את זה, ואפילו יש את הסלוגן: 'או חתונמי או הקפאת ביציות'".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.ציטוט "זה ניסוי מענין בבני אדם"איצקו 09/2022/04הגב לתגובה זו0 0הלו,התבלבלת, את משדכת אנשים לחיים. את לא במעבדה...הזניה של המקצועסגור
-
6.הכי מצחיק זה דני,הפסיכולוג שככ רצה להתפרסם. (ל"ת)והנה עכשיו עם קמפיין 09/2022/03הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.פסיכולוג ??!!צאלה 08/2022/31הגב לתגובה זו2 1נו באמת ממש לא עפה על עצמה תמהיל של שטויותסגור
-
4.במאזן של כל התוכניות, ההתאמות לא צלחו.לוני 08/2022/30הגב לתגובה זו4 0כל המשתתפים בתוכנית חוו לפניה מערכות יחסים. הם למדו על בשרם את ההתלהבות הראשונית מביסוס הקשר, המעבר למגורים משותפים, השיגרה, הציפיות הנוגדות לזוגיות, הפגמים הקטנים,שהופכים לגדולים, הניסיונות "לעצב" את בן /בת הזוג כהבנתם, ההתנהגות הכלכלית, הפערים בהשכלה, ובחירת החברים של בני הזוג. בני החמישים לא רק שומרים על פרטיות, חלקם התנסו בנישואים כושלים ,וחלק גם בפרק ב' וחוששים מכישלון נוסף.סגור
-
כל המשתתפים בתכנית חוו כשלון לפני התכניתצפונית 09/2022/03הגב לתגובה זו0 0בתהליך שעברו למדו להתמודד עם דרכי חשיבה והתנהגות שגויות של עצמם . מראש הוגדר שהתכנית היא ניסוי חברתי ואם רובם זכו למצוא אחר כך זוגיות מוצלחות הרי שיש לדרך בה עברו הצלחה.סגור
-
3.בלתי נסבלת! הזהרו מחיוך עם שיניים קפוצות (ל"ת)שיננית 08/2022/29הגב לתגובה זו2 2סגור
-
2.שכחתם לציין כי אף זיווג שלהם לא צלח (ל"ת)אבי 08/2022/29הגב לתגובה זו3 1סגור
-
1.איזה שטויות- הזוגיות לא תשאר מונוגמית?!נעה 08/2022/29הגב לתגובה זו7 1דווקא ממך הייתי מצפה ליותר, מאשר אמירה הרסנית כזאת. אוי ואבוי אם אנשים יקראו וישמעו לעצה הזו. כך הקדוש ברוך הוא ברא, שהזוגיות תהיה מונוגמית, זה הטבע של האדם. וכל סטיה מזה, זה עיוות של הטבע!סגור
-
הרבנים שמעוש זה מה שהקדוש ברוך הוא קבע?צפונית 09/2022/03הגב לתגובה זו1 0אז למה לגברים מותר להתעלם מבת זוגם, שמאסו בה, לא לתת לה גט להשאירה עגונה ולשאת אישה. שניה? רבנים שתלטנים מזלזלים בכבודן של נשים. אישה אינה רכוש.סגור