טלוויזיה
HOT חוטפת מהלקוחות: כשני שליש מהתלונות נגדה התבררו כנכונות
דו"ח פניות הציבור מראה שלמרות ירידה משמעותי בכמות התלונות, רשתות הטלוויזיה ממשיכות לאכזב את הלקוחות, שפוצו מהן במאות אלפי שקלים

דו"ח פניות הציבור לשנת 2021 התפרסם היום (ראשון) ע"י המועצה לשידורי כבלים ולוויין. בין ממצאי הדו"ח נמצא כי חלה ירידה משמעותית בכמות הפניות למועצה (ירידה של כשליש לעומת שנת 2020).
נגד חברת HOT התקבלו 15.5 תלונות ל-10,000 לקוחות – ירידה משמעותית של 45% בהשוואה ל-2020 לקוחות (כולל מנויי טריפל); נגד יס התקבלו 5.65 תלונות ל-10,000 לקוחות –ירידה של 18% בהשוואה ל-2020 (לקוחות טלוויזיה בלבד).
שיעור התלונות המוצדקות נגד הוט 67% ;נגד יס 30%; (בהוט נרשמה ירידה גדולה יותר אולם יש להביא בחשבון שנגד יס הוגשו פחות תלונות).
מהדו"ח השנתי עולה שעיקר הפניות למועצה לשידורי כבלים ולוויין עסקו בנושאים כספיים, ובנושאי שירות לקוחות. פניות בנושא קושי להתנתק פחתו בהוט בכ-83% וביס בכ-10% (בהוט נרשמה ירידה גדולה יותר אולם יש להביא בחשבון שנגד יס הוגשו פחות תלונות) הירידה בשיעור התלונות בנושא זה מעידה כי החברות הצליחו לשפר את השירות ביחס לשנת הקורונה, וכי החלטות המועצה ופעילות האגף לפניות הציבור במועצה לשידורי כבלים ולוויין – תרמו אף הן.
בזכות התערבותה של המועצה במהלך שנת 2021 הוחזרו למעלה מ-300,000 שקל למנויים כהחזרים כספיים מהחברות המפוקחות. בסך הכל, הוחזרו כספים לכ-580 פונים למועצה.
שר התקשורת יועז הנדל אמר: "אנחנו נבחנים רק בתוצאות. מאות אלפי שקלים שחוזרים לצרכן הישראלי כתוצאה מתלונות - זו תוצאה ראויה. חשוב להציף את המשמעות של תלונות הציבור. דו"ח פניות הציבור ממחיש את החשיבות שיש כתובת אליה ניתן לפנות. בסבב הזה הוחזרו לציבור מאות אלפי שקלים מהחברות המפוקחות בגין מנויים כפולים, איחור טכנאי, חבילות תוכן שלא הוזמנו ועוד. נמשיך לעודד את הציבור לפנות ולחסוך״.
עוד ב-
דגנית קרמר, מ"מ מנכ"ל yes, פלאפון ובזק בינלאומי מסרה: "השנה האחרונה הייתה שנת המהפך של yes, עם הפיכתנו לחברה הגדולה בישראל בטלוויזיה על גבי אינטרנט ושיתופי הפעולה האסטרטגיים עם דיסני פלוס ונטפליקס. במקביל אנו מחויבים להמשיך להשקיע ולהעניק את השירות הטוב, היעיל והמתקדם ביותר עבור לקוחותינו ולספק להם את חוויית הצפייה החדשנית והמתקדמת בישראל. ההובלה שלנו בשירות היא תוצאה ישירה של השקעה ועבודה מאומצת של צוותי השירות והטכנאים הנמצאים בקשר ישיר מול הלקוחות."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.גם ב-2024 זאת חברה מכהפופי 03/2024/14הגב לתגובה זו0 0אומרים שיש תשתית ומגיע טכנאי ואומר שאין תשתית. ממשיכים לחזור למי שפנה אליהם בעבר ולא התחבר בגלל הבעיות שלהם.סגור
-
5.החברה הזאת HOT היא מכהפופי 02/2024/05הגב לתגובה זו1 0רציתי להצטרף אליהם והם עשו טעויות ועכשיו הם מציקים בלי הפסקהסגור
-
4.הוטאזרח 07/2022/19הגב לתגובה זו4 0החברה הזאת ידועה ברמת שרות נמוכה נותני שרות עם רמת שרות נמוכה. דיוגמא היו חייבים לי כסף במשך חצי שנה משכו אותי עד שלו התחלתי לצעוק לא הבינו . עשו ממני מטומטם.כאילו אני הוזה.לא מהכ"כלית ולא סמנכ"לית לקוחות אין עם מי לדבר פשוט צריך להיצנתק מהם וזהו.הדבר היחיד שטיפה השתפר מענה טלפוני.מעבר לזה כלום ושום דבר לא פחות גרועים זאת חברת בד הוט מובייל גם מתן שרות ירוד.לא מתייחסים ללקוחות כאל לקוח.אלא לקוח שרוצה לשדוד אותם.שאתה פונה בתלונה לא בודקים עד הסוף.תיזהרו מהם.לא ממליץ להצטרף ל2 החברות הללוסגור
-
3.הוט גנביםהצופה 07/2022/18הגב לתגובה זו5 0לא יקרנים פשוט גנבים, אתה נותן להם גישה והם פשוט לא יכולים לראות ארנק פתוח ולקחת רק את שלהםסגור
-
2.שווה בדיקהאבי1 07/2022/18הגב לתגובה זו4 0הוט כבלים מעלה מחירים ב 30% ללא ידיעת הלקוחות בטענה שהמבצע הסתיים פשוט בשיטת המצליח כך עשו לי . תבדקו חשבון בכל חודש . גם עבור האינטרנט שנותק המשיכו לחייב עד שעצרתי דרך חברת האשראי.. הם לא נוהגים ביושר מול הלקוחות .סגור
-
1.תנסו להתנתק מ-יס...סודה סטרים 07/2022/17הגב לתגובה זו3 1לקח לי יומיים להתנתק, פעמיים העבירו לשימור לקוחות והשאירו על הקו... רק איום וכעס אחרי יומיים, הואילו בטובם לנתק. אפסים.סגור