תיירות

רוצים דרכון חדש ברגע? זו הלשכה הכי מהירה בישראל

עד כה, בחמשת השבועות מתחילת פרויקט מרתון לדרכון ב-14/05/23, קיבלו 330,957 איש שירות בכלל הלשכות. מתוכם, 165,892 קיבלו שירות בארבע הלשכות הגדולות ובמרכז להנפקת הדרכונים בבני ברק. אבל איפה הכי הרבה אנשים קיבלו דרכון ביום אחד - בירושלים, תל אביב, חיפה או באר שבע?
כפיר אדר | 
דרכונים (צילום shutterstock)
מרתון דרכון נמשך ועל פי סיכום השבוע החמישי למבצע על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, עד לסוף יום חמישי, קיבלו שירות בארבע הלשכות הגדולות ובמרכז להנפקת דרכונים בבני ברק 5,696 מבקשי דרכון.
עד כה, בחמשת השבועות מתחילת פרויקט מרתון לדרכון ב-14/05/23, קיבלו 330,957 איש שירות בכלל הלשכות. מתוכם, 165,892 קיבלו שירות בארבע הלשכות הגדולות ובמרכז להנפקת הדרכונים בבני ברק.
אבל איפה השירות הכי יעיל? בעוד שבלשכת תל אביב 1,283 איש קיבלו שירות, בלשכת חיפה 1,064 איש קיבלו שירות, בלשכת באר שבע 1,080 איש קיבלו שירות, היעילות המרבית הייתה בלשכת ירושלים שם 1,284 איש קיבלו שירות. המרכז לדרכונים בבני ברק 985 איש קיבלו שירות בלבד.
רק לאחרונה פרסמנו ב-ice, עו"ד נחמה עובדיה ממשרד עורכי הדין דקר-פקס-לוי-רוזנברג, הגישה בימים אלה עתירה לבג"ץ, בבקשה לקיים דיון דחוף במתן צו על תנאי נגד שר הפנים משה ארבל ורשות האוכלוסין וההגירה, בעניין החלטתם לסגור את כלל מחלקות האשרות של רשות האוכלוסין וההגירה בישראל, למשך כחודש, לטובת מבצע 'מרתון דרכון'. 
על פי פרסומים בתקשורת, מטרת המבצע היא לסייע לאזרחים שאין להם דרכונים ורוצים לצאת לחו"ל, להנפיק דרכונים ללא קביעת תור מראש. המטרה עצמה חיובית, אך את מחיר סגירת הלשכות משלמים אזרחים אחרים הזקוקים לשירותים השוטפים של משרד הפנים, אשר הוקפאו לחלוטין.
 
העותר הוא משרד עורכי דין פרטי העוסק במתן שירות לאזרחים ישראלים ואזרחים זרים הפונים לרשות האוכלוסין בנושאים כמו ענייני הגירה, איחוד משפחות, עליה לישראל, ובקשות מקלט. 
העתירה הוגשה בעילה של פגיעה בחופש העיסוק של המשרד, וכן בשם כל הנפגעים מהחלטת שר הפנים שמספרם מגיע, על פי הערכות, לעשרות אלפים. לפי העתירה, בתחילת החודש כינס שר הפנים ארבל מסיבת עיתונאים, במהלכה הודיע על תחילת מבצע 'מרתון דרכון' במסגרתו יוסבו ארבע הלשכות הגדולות ביותר של המשרד, בערים הגדולות, לצורך הנפקת דרכונים ללא תור. 
ההסבה של הלשכות נועדה לפי הצהרת השר להימשך מה-14/5/23 ועד ל-15/6/23. בהמשך התברר, כי הלכה למעשה צורפו למבצע כל לשכות משרד הפנים ברחבי הארץ, כשכולן עוסקות רק בהוצאת דרכונים. לדברי עו"ד עובדיה, זכויותיהם של עשרות אלפי תושבי ישראל נרמסו בבת אחת. הצעד לא רק פגע כלכלית במאות עד אלפי אזרחים, אלא גם הזיק בריאותית, למספר רב מהם. "משרד הפנים סירב לתת מענה גם למקרים דחופים, ואפילו במקרים בהם נשקפת סכנת חיים", נטען בעתירת המשרד.
על פי הנטען, בין הנפגעים: תושבים שנקבעו להם תורים בלשכות לחודש הקרוב, תושבים שהגישו מסמכים שתוקפם עומד לפוג בקרוב, מבקשי עליה מכוח חוק השבות הממתינים לקבלת תעודת עולה או כאלו שאשרת התייר שלהם מסתיימת בקרוב. כמו כן, נפגעו אזרחים ישראלים המבקשים לאפשר להוריהם הקשישים והעריריים, שאין להן זכאות על פי חוק השבות, להתאחד עימם. 
כמו כן נפגעו בני זוג שאחד מהם ישראלי ואחד זר, הנמצאים בתהליך איחוד משפחות. בנוסף, קיימת פגיעה כלכלית משמעותית לחברות ולארגונים אשר שילמו סכומי כסף גדולים כדי לאפשר למומחים זרים להגיע לישראל – אך לא הונפקה להם אשרת כניסה.
לטענת עו"ד עובדיה, ההחלטה על סגירת הלשכות התקבלה במהירות רבה, תוך חריגה מסמכות, וללא כל הכנה או יצירת מנגנונים לפתרון בעיות דחופות. לדבריה, מדובר בהחלטה שערורייתית, פופוליסטית, חמורה, דרקונית ובלתי מקצועית, הרומסת זכויות יסוד של אלפי אזרחים ישראלים ובני משפחותיהם.
העותרים מבקשים משופטי בג"ץ להוציא צו מניעה על תנאי אשר יורה לשר הפנים לפתוח לאלתר את לשכות רשות האוכלוסין להנפקת אשרות, הארכת מועדים וקביעה מחדש של תורים שבוטלו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה