TOP 5

5 עובדות שלא ידעתם על קורות חיים: טיפים וסודות שיפתיעו אתכם

קורות חיים הם הרבה יותר מרשימה יבשה של מקומות עבודה – הם הדרך שלכם להציג את עצמכם לעולם. עם טיפים קטנים ושינויים חכמים, תוכלו להפוך אותם לכלי עוצמתי שיקרב אתכם לתפקיד הבא שלכם
מערכת ice | 
קורות חיים (צילום freepik)
למרות שיש חברות שמקבלות לעבודה על סמך עבודות להגשה, הרוב המוחלט מבקש קורות חיים. קורות חיים הם המסמך המוכר לכל מחפש עבודה, אך האם ידעתם כמה עובדות מפתיעות ומעניינות מסתתרות מאחוריהם?
סקר מצא ש-57% מהמרואיינים משקרים בראיון עבודה, אז במקום לשקר פשוט תלמדו איך לעשות את זה נכון. מהקשר ללאונרדו דה וינצ'י ועד טעויות כתיב שעלולות לעלות לכם בראיון, הנה חמישה דברים שישנו את הדרך שבה אתם מסתכלים על קורות החיים שלכם.
עובדה 1: הקורות חיים הראשונים נכתבו על ידי לאונרדו דה וינצ'י
קורות החיים הראשונים נכתבו כבר במאה ה-15. לאונרדו דה וינצ'י, האמן והמהנדס הדגול, היה הראשון לכתוב מסמך כזה. הוא שלח אותו לדוכס מילאנו כדי לזכות בתמיכתו. במסמך הוא פירט את יכולותיו כמהנדס, אמן ופועל בתחומים נוספים – דרך מושלמת להציג את כישוריו בעולם שבו עוד לא היו לינקדאין או מדפסות.
עובדה 2: ממוצע זמן קריאת קורות חיים – 5-7 שניות בלבד
העובדה הזאת משאירה אנשים בהלם: למגייסים לוקח פחות מ-10 שניות להחליט אם קורות החיים שלכם ראויים להתעמקות נוספת. הם מחפשים במהירות תשובות לשלוש שאלות: האם אתם מתאימים לתפקיד? האם יש לכם את הניסיון הדרוש? והאם תעשו את העבודה טוב יותר ממועמדים אחרים?
טיפ מועיל: ודאו שקורות החיים שלכם כוללים כתובת אימייל מקצועית, פורמט ברור, כותרות ברורות ופסקאות מתומצתות.
עובדה 3: קורות חיים – "מסלול החיים שלי"
המונח "קורות חיים" נובע מהביטוי הלטיני "Curriculum Vitae", שמשמעותו היא "מסלול החיים שלי". כשאתם כותבים קורות חיים, חשוב לזכור שהם מספרים את סיפור הקריירה שלכם, ולכן כדאי שיהיו ממוקדים, רלוונטיים ומרשימים.
טיפ מועיל: השתמשו במילים מתוך תיאור התפקיד כדי להדגיש את ההתאמה שלכם, וציינו נתונים מספריים שיעניקו הקשר להישגים שלכם.
עובדה 4: רק 22% מהקורות חיים הוגשו אונליין בשנת 2000
בתחילת המאה ה-21, רוב קורות החיים היו מודפסים ונשלחו בדואר. כיום, כמעט כל הקורות חיים מוגשים באופן דיגיטלי, והמגמה שינתה לחלוטין את הציפיות ממועמדים.
טיפ מועיל: התאימו את קורות החיים לכל משרה באמצעות הוספת מילות מפתח רלוונטיות והתאמת הפרופיל המקצועי שלכם לדרישות התפקיד.
עובדה 5: 43% מהקורות חיים נזרקים בגלל כתיבה בגוף שלישי
אחת הטעויות הנפוצות בקורות חיים היא כתיבה בגוף שלישי. המגייסים מצפים שתכתבו בגוף ראשון ללא שימוש במילים מיותרות כמו "אני".
טיפ מועיל: השתמשו בפעלים חזקים כמו "יצרתי", "ניהלתי", ו"פיתחתי", ושמרו על אחידות בזמנים לאורך המסמך.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה