ויראלי
מאמץ בינ"ל להשבת החטופים: עשרות זוכי פרס נובל בקריאה נרגשת
86 חתנים וכלות הגישו באמצעות שגרירי ישראל וארה"ב עצומה למזכ"ל האו"ם. החוקרים הבכירים קראו לכל ראשי המדינות בעולם לשחרור מיידי של הילדים. "מה שאנחנו רואים היום הוא עדות לזמנים חשוכים, כאנושות קולקטיבית קיווינו שהם נשארו מאחור"
על רקע מלחמת חרבות ברזל שגבתה את חייהם של יותר מ-1,400 נרצחים ונופלים ישראלים, 86 חתני וכלות זוכי פרס נובל חתמו אמש (מוצ"ש) על עצומה לשחרור הילדים החטופים באופן מיידי, ויקראו היום מבניין האו"ם לצד שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, ושגריר ארה"ב למועצת הביטחון, רוברט ווד, לכל מנהיגי העולם לפעול לשחרורם
"לאורך ההיסטוריה האנושות הקפידה על הפרדה בין פעולות מלחמה לבין פשעי מלחמה", אומרים חתני וכלות הפרס לדורותיהם. "אף מלחמה לא צריכה לרצוח חפים מפשע. אף מלחמה לא מאפשרת אונס ועינוי. ולעולם מלחמה לא צריכה לחטוף ילדים קטנים ולקחת אותם אל תוך שערי הגיהינום".
"במהלך ההתקפה חמאס חטף מאות ישראלים", מדגישים המדענים, "חיילים ואזרחים וביניהם ילדים מגיל מספר חודשים עד גיל 18. אסור שילדים יהיו כלי משחק במלחמה". זוכי פרס נובל יוצאים בדרישה מוסרית לשחרר מייד את הילדים ואומרים: "נשמתו של ילד שונה מזו של אדם מבוגר. חובתנו המקודשת היא להגן על הילדים שלנו. מה שאנחנו רואים היום הוא עדות לזמנים חשוכים, זמנים שאנחנו כאנושות קולקטיבית קיווינו שנשארו מאחור".
החותמים על העצומה קובעים כי חטיפה ושבי ילדים הוא פשע מלחמה ועיוות מוסרי כנגד האנושות כולה ומסיימים את העצומה בדרישה: "שחררו את הילדים". את העצומה הגישו פרופ' דניאל כהנמן בשם כלות וחתני הפרס ואלאנה זייצ'יק וליאם לינדסי נציגי משפחות הילדים החטופים.
"שחררו את הילדים". הקריאה המרגשת של חתני וכלות פרס הנובל (צילום: #freethechildrennow, משלחת ישראל לאו"ם)
שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן חיזק את פעולת המדענים: "מאז הטבח הברברי שביצע חמאס בילדים, נשים וקשישים, האו"ם בגד בייעודו, למנוע ולהיאבק כנגד זוועות ופשעי מלחמה. האו״ם התעלם כמעט לחלוטין מדמם של אזרחי ישראל ואפילו מחטיפתם של ילדים ותינוקות. זהו הרגע האחרון בו האו"ם יכול להצדיק את קיומו. אני קורא למזכ"ל האו״ם להתעורר ולהוכיח, שדמם וחייהם של הילדים שנחטפו באמת חשוב לו, ושהוא לא מתעדף סיוע לתומכי הטבח בעזה על פני ילדים תמימים שנחטפו על ידי מחבלים. זוכי פרס נובל מציבים בפני המזכ"ל את סולם הערכים המוסרי הראוי- אני קורא לו להקשיב להם".
בין רשימת החוקרים המובילים הנכללת ברשימה ניתן למצוא את שירין עבדי, ילידת איראן, כלת פרס נובל לשלום לשנת 2003, אלן ג'ונסון צירליך, זוכת פרס נובל לשלום ב-2011, פרופ' עדה יונת, זוכת פרס נובל לכימיה לשנת 2009, פרופ' דניאל כהנמן זוכה פרס נובל לכלכלה לשנת 2002, פרופ' אהרון צ'חנובר זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004, פטריק מודיאנו חתן פרס נובל לספרות 2014, חוסה רמון הורטה זוכה פרס נובל לשלום לשנת 1996, אולגה טוקרצוק, זוכת פרס נובל לספרות לשנת 2018, ואחרים.
עוד ב-
בין החתומים על האמנה הם חברי מרכז פרס לשלום ולחדשנות, מי שממשיכים את מורשתו של פרס ז״ל, נשיא המדינה לשעבר וזוכה פרס נובל לשלום בשנת 1994.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה