מדדים ומחקרים

סובלים מכאבים? מסתבר שזו לא הצרה היחידה בחיים שלכם

מחקר עולמי חדש מגלה שאנשים הסובלים מכאב, מרגישים דחויים חברתית יותר מאי פעם. אז למה החברה נהייתה פחות סובלנית כלפי כאב של הזולת?
מערכת ice | 
כאבים (צילום shutterstock)
מחקר חדש שנערך בקרב 18,097 אנשים ב-18 מדינות גילה כי החברה נעשתה פחות סובלנית כלפי אנשים הסובלים מכאב, למרות השפעות הקורונה שהגבירו את המודעות לבריאות העולמית.
המהדורה החמישית של מדד הכאב של Haleon (HPI), שנערכה על ידי חברת בריאות הצריכה Haleon, מצביעה על כך שהעמדות כלפי כאב בחברה שלאחר המגפה הן כעת שיפוטיות יותר וסובלניות פחות, כאשר מחצית (49%) מהסובלים מכאב חשים סטיגמה ושליש (32%) חוששים שישפטו אותם לגבי כאבם.

המדד העולמי בוחן את ההשפעה האמיתית שיש לכאב על חייהם של אנשים כבר כמעט עשור. המחקר השנה מצא כי מאז המהדורה הראשונה בשנת 2014, ההשפעה החברתית והרגשית של כאב גדלה בכמעט 25%, כאשר סטיגמה ובידוד חברתי הנובעים מכאב יומיומי גדלו ברחבי העולם. 42% מהנשאלים אמרו שהם חווים בדידות באופן קבוע כאשר כואב להם.
תחושות של בדידות חמורה הופיעו ברחבי העולם, כאשר 38% מהאנשים בסין, 33% באוסטרליה ו-32% בבריטניה דיווחו על כך. זה עולה בקנה אחד עם אזהרות לגבי ההשפעות של בדידות ובידוד חברתי על בריאות הציבור שפורסמו על ידי ארגון הבריאות העולמי ומגפת הבדידות שצוינה באביב 2023.
ד"ר לינדה פאפאדופולוס, פסיכולוגית וסופרת, העירה: "כאב יומיומי הוא בעיה בריאותית שניתן לבטל או לזלזל בה בקלות. רבים לא מבינים שהשפעותיו יכולות להיות הרבה יותר גרועות מהתסמינים עצמם. התוצאה של בדידות ופגיעה בבריאות הנפש כתוצאה מחוסר אמפתיה ויחס שונה רק מחמירה. כחברה, אנחנו צריכים לשפר את האמפתיה וההבנה בעולם שממשיך להתקשות בנושאים האלה".
מדד הכאב HPI גילה שאנשים שכבר חווים הטיה, אפליה והדרה בחברה הם המושפעים ביותר מהקשחת השקפות אלה על כאב. 58% מהנשים אמרו שהכאב שלהן טופל אחרת, לא האמינו להן או הופלו לעומת 49% מהגברים. נתון זה הוא הגבוה ביותר בקרב נשים בהודו (74%), ממלכת ערב הסעודית (KSA) (74%), ברזיל (74%) וסין (61%).
59% מהאנשים השחורים אמרו שהכאב שלהם טופל אחרת, לא האמינו או הופלו לעומת 48% מהאנשים הלבנים. נתון זה הוא הגבוה ביותר בברזיל (71%), פולין (64%) וארה"ב (64%), בעוד שהוא נכון עבור 60% בבריטניה.
44% מהלהט"בים חששו שאחרים יניחו הנחות לגביהם, לעומת 32% מההטרוסקסואלים. זה הגבוה ביותר בהודו (61%), ארה"ב (54%), קנדה (49%) ואוסטרליה (48%).
המחקר חשף גם פער דורי חד באופן שבו אנשים חווים כאב, מה שמרמז על כך שמטופלים צעירים מתקשים ביותר עם פרסום כאבם וגישה לטיפול:
70% מבני דור ה-Z אמרו שהכאב שלהם טופל אחרת, לא האמינו או הופלו, בהשוואה ל-40% מבני דור הבייבי בום. זה הגבוה ביותר בהודו (80%), ארה"ב (79%) ועבור 74% מהמשיבים בבריטניה.
45% מבני דור ה-Z אמרו שכאב להם הוא טאבו גדול מדי עבורם מכדי להשמיע את קולם, בהשוואה ל-35% מבני דור הבומרס.
בעוד לדור המבוגר קל יותר להביע את הכאב שלהם לגשת לטיפול, הם השוליים ביותר כשמדובר בגישה למידע בריאותי באינטרנט. 45% מבני 75-84 אמרו שהם מתקשים לגשת לאינטרנט, לעומת 33% בסך הכול.
המשיבים הסכימו על הצורך במבט אישי וחומל יותר על כאב. יותר משני שלישים (68%) מהאנשים אמרו שיותר אמפתיה לטיפול בדעות קדומות והדרה יעשו הבדל אמיתי בחוויית הכאב שלהם. לעומת זאת, 69% אמרו שהם רוצים שרופאים יקבלו הכשרה טובה יותר לגבי האופן שבו כאב אינדיבידואלי הוא עבור מטופלים שונים, ו-62% כנ"ל לגבי רוקחים.
ליסה ג'נינגס, ראש קטגוריית גלובלי ללא מרשם ב-Haleon, אמרה: "בעוד שכאב הוא חוויה אנושית אוניברסלית, וכתוצאה מכך בדידות וסטיגמה עבור רבים, השפעתו משתנה במידה ניכרת בין קבוצות חברתיות, כאשר השוליים ביותר בין הנפגעים הקשים ביותר. השאיפה שלנו היא לשבור את המחסומים להשגת בריאות יומיומית טובה יותר לכולם - ללא קשר לגיל, גזע, מוצא אתני, מין, נטייה מינית, מוגבלות וגורמים אחרים. מדד HPI מראה כי אנו יכולים להפחית את ההשפעה החברתית והרגשית של כאב על ידי שינוי תפיסות ושיחות סביב ניהול כאב. לכן אנחנו נוקטים פעולה באמצעות מספר תוכניות כמו יוזמת #ListenToPain שלנו, שמתגלגלת לאנשי מקצוע בתחום הבריאות ברחבי העולם".
תוכנית#ListenToPain של Haleon תומכת באנשי מקצוע בתחום הבריאות כדי לשפר את התקשורת עם המטופלים ולנהל דיון ממוקד על כאב המותאם לאדם. #ListenToPain כולל חמישה פרופילים המתארים אנשים עם עמדות והתנהגויות שונות כלפי ניהול כאב המסייעים לאנשי מקצוע בתחום הבריאות להתאים אישית את גישתם עם מטופליהם. עם המשכיות הטיפול, הבנה אמיתית כיצד כאב עשוי להשתנות לאורך זמן פירושה שניתן לפתח אסטרטגיות לניהול כאב ולהיות יעילות יותר בטווח הארוך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה