מדדים ומחקרים

הראל פיננסים: איך שיטוח התשואות משפיע על תיק האג"ח?

הראל פיננסים פרסמה את הסקירה הכלכלית השבועית שלה הנוגעת לארצות הברית וישראל
מערכת ice | 
הראל ביטוח (צילום Magma Images)
הראל פיננסים פרסמה את הסקירה הכלכלית השבועית שלה, כשברקע העלאת ריבית נוספת של הפד ואלו הם עיקרי הדברים: לאחר שבועיים של עליות המדדים בארה"ב חזרו לטריטוריה האדומה כשמדד s&p500 סיים את השבוע ב 3.4%- ומדד הנאסד"ק השיל מערכו 5.7%-. הירידות נבעו כתוצאה ישירה מהודעת הריבית הניצית של הפד . בניגוד לכל האמירות בדבר עצירת הריבית בשבועיים האחרונים, הדגיש יו"ר הפד כי הוא לא חושב על עצירה של העלאות הריבית וכי הריבית בסוף התהליך תהיה גבוהה יותר ביחס להערכות הקודמות (כלומר מעל 4.6%). כמו כן הוסיף הפד כי בכוונתו לתחזק ריבית גבוהה לתקופה ממושכת עד אשר האינפלציה תחזור לתחום היעד (2% ) דבר שמכביד על החברות ועלול להביא לפגיעה בתחזיות הרווח לשנת 2023.
דו"ח תעסוקה חזק, בחודש אוקטובר נוספו 261 אלך משרות כאשר הצפי עמד על 193 אלף. שיעור האבטלה עמד על 3.7% (צפי 3.6), שינוי בעלות השכר הממוצע לשעה (שנתי) שהוא המרכיב הכי חשוב כשבאים לדון על המשך העלאת הריבית עומד על 4.7% ובשינוי חודש  0.4% (צפי 0.3%) נתונים שתומכים בהמשך העלאת הריבית בדצמבר. מדד מנהלי הרכש,  מדד המנבא את הסנטימנט של החברות הראה ירידה בתחום השירותים (54.4 (צפי 55.5) נתון המנבא האטה ואם מסתכלים על מדד מנהלי הרכש המורחב Markit לחודש אוקטובר הוא עומד על 47.3 שזהו שפל ולראשונה מאז יוני 2020 מתחת ל 50 נקודות ולפי נתוני מדד זה המשק האמריקאי כבר במיתון. מה אמר שוק האג"ח על הנתונים? שוק האג"ח לא ממש התלהב מהנתונים, עקום התשואות ממשיך לעלות, השוקים מצפים כי הפד יעלה את הריבית לפחות ב 0.5% בהודעתו הקרובה ב 14.12.22 וכן ל 5.25% עד יוני 2023. תשואת אג"ח US2Y עלתה ל 4.7% ושיפוע 2-10 הגיעה ל 0.5%- (שפל של 40 שנה).
 
בישראל יוצאים מהסחרור, נראה שאנחנו יוצאים מהלופ של 5 מערכות בחירות ב-4 שנים. כמובן שמוקדם להעריך מי יהיה שר האוצר ולנתח את מדיניותו הצפויה, אך ברור שמול הממשלה מספר אתגרים משמעותיים בהם: נושא יוקר המחיה והחששות העולמיים מהתמתנות משמעותית של הכלכלה, לצד הבעיות הרגילות של חינוך, בריאות, תחבורה, ביטחון ועוד. שוק העבודה,  נותר הדוק כאשר בספטמבר שיעור האבטלה נשאר נמוך וסך המשרות הפנויות נותר קרוב לרמות השיא. במבט לפי ענפים נמשכה הירידה בביקוש לעובדים בהיי-טק במקביל לעלייה בביקוש לעובדים בענפי השירותים והאירוח, התרבות והפנאי.
גובה הריבית במשק איננו נקבע בהבל פה ובכדי להזיז את הריבית האפקטיבית בפועל בנק ישראל צריך לעשות פעולות בשוק הכסף. אז לאחר שראינו את הריבית הנגזרת משוק המק"מ מפגרת באופן משמעותי מאחורי ריבית בנק ישראל המוצהרת בנק ישראל הגדיל בשבוע החולף באופן משמעותי את הנפקת המק"מ בכדי לצמצם את כמות הכסף ולהעלות את הריבית, כמו כן התשואות במח"מ הקצר עלו משמעותית סביב 3.4% וכן השתטחות משמעותית של עקום התשואות כאשר בנקודת זמן זו תיק האג"ח לא מקבל פיצוי על ישיבה במח"מ ארוך וזו מגמה גלובלית ולא רק בישראל, במידה ועקום התשואות ימשיך להשתטח השוק יתחיל לתמחר גם בישראל מיתון בשנה הקרובה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה