מדדים ומחקרים

יום האיידס הבינלאומי: באיזה אזור בישראל יש יותר חולים?

עיקר התחלואה בקרב גברים היא באזור המרכז וגבוה פי 8 מממספר הנשים. קבוצת גיל המטופלים הגדולה ביותר הינה מעל לגיל - 50 ועומדת על 40% מכלל המטופלים
דוד זולדן | 
דורקס. בדיקת האיידס המהירה (צילום יח"צ/צילום מסך)
מכון המחקר והחדשנות של מכבי KSM, פרסם אשתקד נתונים לרגל ציון יום המודעות הבינלאומי ל-HIV, נתונים לגבי הטיפולים ותוחלת החיים של המטופלים, הנשאים את הנגיף, חברי מכבי בישראל.
על פי הנתונים ישנה עלייה בתוחלת החיים כאשר הטיפולים הניתנים הופכים ליעילים יותר ויותר, ומאפשר למטופלים חיים ארוכים יותר לצד הנגיף. האם השנה החדשה נושאת בשורה לנושאי הנגיף? 
על פי מכון המחקר: "מנתוני המחקר עולה כי בעוד שבקרב מטופלים חברי מכבי יש פי 2.7 יותר גברים מנשים הנושאים את נגיף ה-HIV, עיקר התחלואה בקרב גברים היא באזור המרכז, בו מספר הגברים הינו פי 8 מממספר נשים. נכון ל-2023 קבוצת גיל המטופלים הגדולה ביותר הינה מעל לגיל 50 ועומדת על 40% מכלל המטופלים".
כזכור, הטיפול המניעתי PREP, המהווה שילוב בין שתי תרופות לטיפול מניעתי ב-HIV, אשר בשנת 2019 נכנס לסל הבריאות ומיועד למי שנמצאים בסיכון גבוה להיחשף לנגיף, אך אינם נשאים שלו, מקטין, לפי החברה, באופן דרמטי את הסיכון להידבקות בHIV, כאשר נלקח מידי יום באופן קבוע. זאת כאשר כ-94% חברי מכבי שפנו לטיפול PREP היו גברים, וכ-73% מכלל הפונים והפונות היו בטווח הגילאים שבין  18-39 (כאשר נטלו את התרופה בפעם הראשונה)".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה