מדדים ומחקרים
סקר: סנקציות נגד המשתמטים משירות צבאי | אלה האמצעים המרתיעים
במבחן בג"ץ ספק אם יעבור אבל הציבור תומך במיסוי גבוה יותר למי שלא משרת, ועדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי למשרתי המילואים. לשתי ההצעות היה רוב ניכר בקרב כלל הציבור: 64.5% מהציבור תומך בהטלת מיסוי גבוה יותר על מי שאינו משרת, ו 62% תומכים בעדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי למשרתי המילואים
בשבועות האחרונים עלה נושא שבמרכז הדיון הציבורי היה היקף הסנקציות על מי שאינם מתגייסים. סקר מטעם המכון הישראלי לדמוקרטיה שואל את הציבור לגבי שתי סוגיות שטרם נדונו בהרחבה בציבור ובמערכת הפוליטית – מיסוי גבוה יותר למי שלא משרת, ועדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי למשרתי המילואים. לשתי ההצעות היה רוב ניכר בקרב כלל הציבור: 64.5% מהציבור תומך בהטלת מיסוי גבוה יותר על מי שאינו משרת, ו 62% תומכים בעדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי למשרתי המילואים.
שלא במפתיע, התמיכה בהצעות אלו מתחלקת על פי השאלה האם הנשאל שייך לקבוצה משרתת בצבא או שאינה משרתת. רוב גדול מאוד מהציבור היהודי שאינו חרדי תומך בהצעות, בעוד שבקרב הערבים והחרדים (שתי קבוצות שאינן משרתות בצה"ל) – יש תמיכה פחותה, ואף התנגדות רבה לכך.
שנה מפרוץ המלחמה מתפרסם סקר נוסף מטעם המכון הישראלי לדמוקרטיה ממנו עולה כי הציבור היהודי החלוק בשאלת גיוס החרדים לצה"ל לא מוכן לשלם מחירים עבור המהפך. סוגיית גיוס החרדים נחשבת לנפיצה ולאבן קיטוב בחברה הישראלית לאור המצב הביטחוני והמלחמות שגובות מחיר בעיקר מצד אחד באוכלוסייה אבל לא בכל מחיר מסתבר..
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה