מדדים ומחקרים
חדשות טובות: הצמיחה ברבעון השלישי מתאוששת, ההוצאה הביטחונית ירדה
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את האומדן הראשון לחשבונות הלאומיים עבור הרבעון השלישי עם צמיחה בתוצר המקומי הגולמי בקצב שנתי של 3.8%; ירידה חדה של 43.1% בצריכה הביטחונית ביחס לרבעון השני; המשק עדיין מתחת לרמת הפעילות של השנה שעברה בהשוואה לרבעון השלישי בשנה שעברה
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את האומדן הראשון לחשבונות הלאומיים עבור הרבעון השלישי של 2024, המצביע על התאוששות במשק הישראלי, עם צמיחה בתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) בקצב שנתי של 3.8% (0.9% בחישוב רבעוני). זאת, לאחר צמיחה מתונה יותר של 0.3% ברבעון השני. במקביל, התמ"ג העסקי רשם עלייה של 5.4% בחישוב שנתי (1.3% רבעוני), המשקפת התאוששות בפעילות הכלכלית. עם זאת, המשק עדיין מתחת לרמת הפעילות של השנה שעברה בהשוואה לרבעון השלישי של 2023: התמ"ג ירד ב-1% והתמ"ג העסקי צנח ב-2.8%.
יבוא הסחורות והשירותים, למעט יבוא ביטחוני, אוניות, מטוסים ויהלומים, זינק ב-26.7% בקצב שנתי (6.1% רבעוני), לאחר ירידה של 8.6% ברבעון השני. יבוא הסחורות, שזינק ב-49.7% בחישוב שנתי (10.6% רבעוני). יבוא שירותי תיירות, הכולל נסיעות ישראלים לחו"ל, רשם ירידה של 5% בקצב שנתי. ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה, היבוא (למעט יבוא בטחוני, אוניות, מטוסים ויהלומים) רשם ירידה של 0.8%.
גם הייצוא מראה סימני התאוששות: יצוא הסחורות והשירותים, ללא חברות הזנק ויהלומים, עלה ב-5.2% בקצב שנתי (1.3% רבעוני), לאחר ירידה חדה של 7.1% ברבעון השני. בהשוואה לשנה שעברה, נתון זה עדיין נמוך ב-6.6%.
גם הייצוא מראה סימני התאוששות: יצוא הסחורות והשירותים, ללא חברות הזנק ויהלומים, עלה ב-5.2% בקצב שנתי (1.3% רבעוני), לאחר ירידה חדה של 7.1% ברבעון השני. בהשוואה לשנה שעברה, נתון זה עדיין נמוך ב-6.6%.
ההוצאה לצריכה פרטית המשיכה לצמוח, עם עלייה של 8.6% בקצב שנתי (2.1% רבעוני). העלייה חלה בכל סוגי ההוצאות – ממזון ועד מוצרים בני קיימא כמו רכבים ומכשירי חשמל. ביחס לרבעון המקביל ב-2023, הצריכה הפרטית עלתה ב-3.7%.
הצריכה הציבורית רשמה ירידה משמעותית של 10.8% בקצב שנתי (2.8% רבעוני), בעיקר בשל ירידה חדה של 43.1% בצריכה הביטחונית. בהשוואה לרבעון השלישי של 2023, ההוצאה הציבורית הכוללת עלתה ב-13.2%, וההוצאה הביטחונית עלתה ב-48.7%. זאת, כאשר הנתונים לרבעון אינם כוללים את רוב ההוצאה ללחימה בצפון.
ההשקעות בנכסים קבועים זינקו ב-21.8% בקצב שנתי (5.1% רבעוני), שיפור לעומת הרבעון הקודם. בהשוואה לשנה שעברה, רמת ההשקעות בנכסים קבועים נמוכה ב-11.3%.
עוד ב-
נתוני היצוא והשירותים מצביעים על תרומה משמעותית של חידוש פעילות התיירות ועלייה ביצוא שירותי ההייטק. עם זאת, ההתאוששות נותרת חלקית, כאשר המשק ממשיך להציג פערים ביחס לשנת 2023, במיוחד בתחומים כמו יצוא והשקעות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה