ויראלי
בלגן ענק בפטריוטים: ינון מגל גרם לפאנליסט לנטוש את השידור
בסופו של הוויכוח בין פליישמן למגיש הוא אמר לינון מגל ״אתה תיתן לי לדבר״, ואחרי שינון עבר לאייטם הבא שמעו את פליישמן זורק ׳לא נשמה, זה לא עובד ככה׳ ומיד אחרי המעברון הכיסא נשאר ריק כשחזרו לאולפן

במהלך תכנית 'הפטריוטים' הערב (ראשון) בערוץ 14, התפתח עימות חריג בין המגיש ינון מגל לחבר הפאנל איתמר פליישמן, בעקבותיו מגל קטע את דבריו ועבר לאייטם הבא מה שגרם לו לקום וללכת.
בסופו של הוויכוח בין פליישמן למגיש הוא אמר לינון מגל ״אתה תיתן לי לדבר״, ואחרי שינון עבר לאייטם הבא שמעו את פליישמן זורק ׳לא נשמה, זה לא עובד ככה׳ ומיד אחרי המעברון הכיסא נשאר ריק כשחזרו לאולפן. יש לציין כי ינון הודה לפליישמן בסיום למרות שהוא נטש את השידור
רק לפני כמה שבועות נרשם בין השניים עימות אחר שהחל בעקבות דיון על סרטון שתיעד את שירת "בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים" של תלמידי ישיבות ואברכי כוללים בחתונת בנו של ראש הישיבה, הרב שלום בער סורוצקין. פליישמן ביקר בחריפות את השירה בסרטון ואת תלמידי הישיבה, ואמר: "הטיעון שחרדים הם איזה ייצור רך, זה להסיר מהם אחריות. זה שגלי בהרב מיארה עשתה או אמרה משהו, לא משנה את המהות של הדברים".
הוא הוסיף ותקף את ההשתמטות החרדית: "אנחנו ראינו פה אנשים, שלא שופכים דם בשביל מדינת ישראל – שמאפשרת את עולם התורה, ולא זו אף זו, אלא שרים עם התלמידים שלהם".
מגל קטע את דבריו שוב ושוב, והטיח בפליישמן: "אתה לא מבין את החרדים, אתה חושב שאתה בכוח תגייס אותם, אתה טועה. אתה לא מבין את האירוע. אני אגן עליהם כי אתה מצטרף לחילונים, לגלי ולבג"ץ, אתה רק גורם לנזק".
בהמשך הוויכוח אמר מגל לפליישמן: "אז תוציא צווים", כהשוואה לגישה בה החליטו להניע את תהליך גיוס המגזר החרדי לצה"ל, והוסיף בציניות: "שיתגייסו 1.7 אחוז, ממש הצלחה גדולה, זה פשוט הצלחה נהדרת, כל הכבוד. ממש, תעלה אותם על זינזאנות, אתה לא מבין את החרדים".
פליישמן ההמום השיב לו: "אתה תלמד אותי על חרדים?". מגל ענה: "כן אני אלמד אותך על חרדים, בוודאי. אתה חושב שאתה בכוח תגייס אותם ועם כל הכבוד לך פליישמן, אתה טועה. אתה לא מבין את החרדים, אתה לא מבין את האירוע וזה הכול".
פליישמן אמר למגל: "אני אגיע לבית דין של מעלה עם אחד הבחורים האלה, אני אגיד שהגנתי על עם ישראל כשהוא היה צריך. לחרדים יש אחריות גדולה. וצריך להגיד להם: יש פה מלחמה על חיים ומוות. אתם רוצים להיות חלק, מצוין, אתם לא רוצים להיות חלק, גם מצוין. אבל ככה לא מתנהגים. אז תתעשתו ותבואו לעזור לנו".
מגל השיב: "עם כל הכבוד למדינת ישראל ולצבא, החרדים שומרים על משהו שהוא יותר גדול מהמדינה ומהצבא. עם כל הכבוד למדינת ישראל, החרדים שומרים על היהדות. עם כל הכבוד לחיילים, אנחנו ראינו את הצבא הגדול שלנו ב-7 באוקטובר. 'אם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר'. עם כל צה"ל, אמ"ן, 8200, שב"כ זה מה שקרה. מי שלא לומד צריך להתגייס, ומי שלומד לא צריך להתגייס. אני מקדם גיוס של חרדים פי מאה ממך".
הדיון הסוער הידרדר, ומגל קטע את השידור ויצא להפסקת פרסומות, במטרה להרגיע את הרוחות. פליישמן פרסם אמש לאחר השידור ברשת X: "הערב (שוב) היה ויכוח סוער בפטריוטים על סוגיית גיוס החרדים מספר הבהרות: ינון לא קטע אותי הוא יצא לפרסומות כמקובל ונתן לי להשלים עד הסוף את דבריי למרות שידע מה אגיד. אנחנו אוהבים עימות בין דעות, גם סוער, זה לא מפחיד אותנו ככה מלבנים דברים. בערוץ 14 לא אומרים לאנשים מה לומר ומה לא, שווה לאמץ את הדבר הזה.
"אין שום אולפן בישראל שדיון כזה יכול להתנהל בו, ולא רק בנושא הזה. זו גם טלוויזיה מעולה וזו הסיבה שזו תכנית האקטואליה הטובה והאהובה בישראל, ורוב הקרדיט על זה הוא לינון מגל האהוב והנערץ עלינו גם עם המחלוקות. תצטרפו למאות האלפים כל ערב בתשע למופע הכי טוב בעיר, לא רק כשאתם שומעים משהו שאוהבים".
עוד ב-
הבוקר פרסם מגל ברשת X: "בסוף פליישמן ואני מסכימים. שמי שלומד תורה צריך להיות פטור מגיוס, ומי שלא לא לומד צריך להתגייס. השאלה היא איך עושים את זה. הוא מאמין בסנקציות, אני מאמין בתהליך. בדיאלוג, באהבה, ביצירת תנאים. הרבה תלוי בחטיבת החשמונאים. אם לא תהיה שם נשירה מהדת. זה יפתח פתח גדול לגיוס חרדים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
9.מאז שהוא נהיה רזה וקירחצופה 04/2025/01הגב לתגובה זו0 0פליישמן נהיה עצבני לא מצחיק מלא בעצמו נוזף בכולם נואם חרטוטים דרמה קווין שלא לדבר על קצף מהפה שתמיד יצא לו.גם כשהיה שמן וקירחסגור
-
8.ערוץ 14 הכי טובאיש ימין. 03/2025/31הגב לתגובה זו0 0ינון מגל תותח על. בבקשה שחר כבר את איתמר ותביא את כנרת בראשי היא תותחית עלסגור
-
7.ערוץ 14 הערוץ הכי משעמם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!רוני 03/2025/31הגב לתגובה זו1 3וינון הבכיין!סגור
-
6.על מה היה הויכוח הערב?אני 03/2025/31הגב לתגובה זו0 0לא ציינתם, התיחסתם רק לויכוח הקודםסגור
-
5.פליישמן איתמר הגזים בתגובה הוא צריך מנוחה כמה חודשים (ל"ת)דן 03/2025/31הגב לתגובה זו1 2סגור
-
4.פליישמן לא לגמריי נשמע "אפויי"ג. 03/2025/31הגב לתגובה זו1 3פליישמן אדם נבון אבל בהחלט לא לגמריי "אפויי". הייתי ממליץ לו בחום להיפגש עם בעל מקצוע בתחום. בתחום.סגור
-
3.האם פליישמן אוהב גברים?? (ל"ת)הגיע הזמן שיספרו לנו 03/2025/31הגב לתגובה זו0 1סגור
-
2.לא מפתיעאסף 03/2025/31הגב לתגובה זו0 0לינון יש עסקים כסף שחור עם החרדים,כך שהוא מגן עליהם בעל נושא. ינון אוהב כסף חולה על כסף יעשה הכל בשביל כסףסגור
-
1.פליישמןנפתול 03/2025/30הגב לתגובה זו1 1בחור מתנשא,...הגיע הזמן שיעזוב את התכנית ויגיע מישהו יותר רגוע ממנו.סגור