מדדים ומחקרים

יוקר המחיה משתולל: 62% מהציבור בישראל חווה חוסר ביטחון כלכלי

סקר שנערך לקראת כנס הרצליה של מכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן בהובלת האלוף במיל' עמוס גלעד מצביע על חוסר אמון קריטי הן במנהיגות הפוליטית והן במוסדות המדינה. למרות הכל, רוב מוחלט של הישראלים מצהיר כי ימשיך לחיות כאן, וכי לא היו רוצים שהם או ילדיהם יעזבו את הארץ
מערכת ice |  3
יוקר המחיה בישראל (צילום shutterstock)
רוב הציבור בישראל לא מרגיש שבטוח לחיות כאן, ומעיד על חוסר ביטחון כלכלי ממשי כאשר רק 18% נותנים אמון בממשלה וכמעט 70% רוצים מדינה חילונית בעלת מאפיינים יהודיים. כך עולה ממחקר שנערך בקרב מדגם מייצג בחתך גיל ופיזור גאוגרפי ארצי באמצעות מכון IPANEL ובמטרה לבחון מגמות בחברה הישראלית המשפיעות על החוסן הלאומי והחברתי.
עוד בחן המחקר, את מידת האמון של הציבור בישראל במוסדות המדינה. בהקשר זה, הציבור מביע חוסר אמון במשטרת ישראל, כאשר מרבית המשיבים טוענים כי המשטרה אינה עושה את עבודתה ופועלת בחוסר מקצועיות, ולאחר מכן תלו את חוסר האמון בהשתלטות השר לביטחון לאומי על המשטרה. בהמשך ישיר לכך, רוב מוחלט של הציבור בישראל חש כי החברה הישראלית איננה מאוחדת ושאחת הסיבות לכך היא הסתה של הפוליטיקאים וההנהגה.
 
במגמה אופטימית יותר, נשאלו המשיבים באיזו מידה חשים כי הציבור הישראלי נכון לתרום לחברה ולמדינה, ומכאן עולה כי רוב הציבור בישראל (75%) חשים כי ישנה סולידריות ונכונות לתרום. כלומר למרות שיש החמרה בחוסר האמון כלפי המדינה, מנהיגיה ומוסדותיה, מבחינה חברתית דווקא - הציבור כן מייחס חשיבות לתרומה לחברה ואף מרגיש שיש נכונות לכך.
בסוגיית השוויון בנטל, 71% מהמשיבים סברו כי ממשלת ישראל חייבת לקבל החלטה על גיוס שווה של חרדים. באשר לסוגיית הביטחון האישי והכלכלי במדינה, רוב הציבור בישראל חש חוסר ביטחון אישי בחיי היום יום בישראל, כאשר 80% טענו שהסיבה העיקרית היא החשש מהמלחמה ומפיגועי היחידים, אולם גם חוסר האמון בממשלה משפיע ישירות על תחושה זו.
גם בתחושת הביטחון הכלכלי הנתונים מצביעים על 62% מהציבור שאינו מרגיש ביטחון כלכלי וכי הסיבה העיקרית לכך היא האינפלציה ויוקר המחיה, ולאחר מכן משכורות שאינן תואמות את עליות המחירים. ולמרות הכל, כשנשאלו על סוגיית המשכיות החיים בישראל – 75% השיבו כי הם עצמם מעוניינים להמשיך לחיות בישראל ומאחלים זאת גם לילדיהם, וזאת למרות טראומת ה-7 באוקטובר. ובהקשר ישיר לכך, רוב הציבור בישראל מעדיף מדינה בעלת צביון חילוני, בעלת מאפיינים יהודיים.
ליאור אקרמן, ראש תחום החוסן הלאומי במכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן: "לממצאי הסקר יש חשיבות עצומה בבדיקת מדד החוסן הלאומי והחברתי של אזרחי ישראל גם ובעיקר על רקע אירועי אוקטובר ומהלכי ההפיכה המשטרית שקדמו להם. החוסן הלאומי הוא נדבך מרכזי בביטחון הלאומי של המדינה וביכולת עמידתה מול משברים, והנתונים מוכיחים התחזקות של עוצמה אזרחית מול המשך היחלשות והתפרקות המערכת הפוליטית והמנהלית במדינה".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מעניין מה חושב הציבור על בתי המשפט
    דודי 06/2024/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא יודע איפה נעשה הסקר הזה .. כנראה ברחוב קפלן בשעות ההפגנה. קורע
    סגור
  • 1.
    אז איך הכבישים מלאים ברכבים חדשים? ושוק הדירות משגשג?
    ברוך 06/2024/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנשים מרוויחים משכורות עתק וחיים בפאר? קניונים עמוסים.
    סגור
  • לכו קצת לנתבג (ל"ת)
    דודי 06/2024/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור