נדל"ן ותשתיות
"לאחר המלחמה ישראל תתמלא בבטונים מכוערים"
יו"ר התאחדות האדריכלים מזהירה מהמסלול המהיר שאושר להקמת ממ"דים בבתים צמודי קרקע: "לא יכול להיות שהמדינה תמשיך להתעלם מאתנו. נעניק יעוץ חינם לבעלי הנכסים ונחסוך להם עלויות כבדות"
המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה השבוע מסלול מהיר להקמת ממ"דים בבתים צמודי קרקע. ארנה אנג'ל, יו"ר התאחדות האדריכלים בישראל, מודאגת מכך שבחסות המלחמה, יביא המסלול המקוצר לכך שממ"דים יוקמו ללא תכנון ראוי.
במסגרת המסלול המהיר, בעל הנכס המעוניין בממ"ד, לא יידרש יותר להגיש בקשה לוועדה המקומית, אלא רק לפיקוד העורף - שיאשר כל בקשה אוטומטית בתוך 14 יום.
"אנחנו לא רוצים שהארץ שלנו תהיה זרועה בבטונים מכוערים ולא נעימים", אומרת אנג'ל ל-ice. "גם אם יש כעת היסטריה, צריך לחשוב על העתיד. אי אפשר לחיות כאן בלי תקווה. בתום המלחמה עוד יהיו כאן ימים טובים יותר".
כדי למנוע את האנדרלמוסיה הצפויה, מציעה התאחדות האדריכלים הדרכה ראשונית בחינם לבעלי הנכסים שמעוניינים להקים ממ"ד. "אנחנו מציעים את שירותינו המקצועיים כדי לבחון כל מגרש ולייעץ היכן כדאי להצמיד את הממ"ד לדירה", מסבירה אנג'ל. "אם בעל הנכס לא רוצה להצמיד את הממ"ד לדירה, נייעץ לו היכן המקום הנכון לממ"ד שלא יגרום לריב עם השכנים. לכל נכס צריך לתפור את החליפה הנכונה.
"נייעץ בנוסף בכל הנוגע לעלויות. אנחנו רוכשים הכל ברכישה מרוכזת, כך שאנו יכולים להביא לחיסכון כספי ניכר. ההתאחדות מונה 2,000 אדריכלים בכל מקום בארץ. ואנו מוכנים להגיע כדי להעניק יעוץ ראשוני חינם. בעלי הנכס צריכים לזכור שגם מודדים, יועצי קרקע ומהנדסי קונסטרוקציה מעורבים בתכנון ממ"דים. אני בקשר עם המהנדסים, כדי לראות כיצד הם יצטרפו אלינו".
אנג'ל זועמת על המדינה שלא משתפת את האדריכלים בהליכי התכנון. "כל אחד מאתנו למד את המקצוע חמש שנים ואז השלים סטאז' של שלוש שנים ומבחן קשה. לא יכול להיות שימשיכו להתעלם מאתנו".
אתם חושבים שהמדינה היתה צריכה לחייב ליווי אדריכלי לפרויקט הקמת ממ"ד?
"אם המדינה תמליץ להשתמש בשירותינו, בעלי הנכסים יעשו את זה. גם פיקוד העורף זקוק לסיוע שלנו באישור הבקשות".
"אם המדינה תמליץ להשתמש בשירותינו, בעלי הנכסים יעשו את זה. גם פיקוד העורף זקוק לסיוע שלנו באישור הבקשות".
עוד ב-
אנג'ל מספרת כי התאחדות האדריכלים מסייעת כעת לבעלי נכסים רבים שלאורך השנים השליכו את דלתות הממ"ד שלהם, וכעת גילו שלא מדובר היה בצעד נבון במיוחד. "הדלת הכבדה הפריעה להם אסתטית, או שהיא מאוד כבדה. או ששיבשה את קליטת האינטרנט. הם לא הבינו את החשיבות של הדלת בזמני חירום", היא אומרת. "אנחנו יודעים מי החברות הטובות לדלתות ממ"ד. זה המקצוע שלנו לבדוק דברים כאלה. אנחנו רוכשים בכמויות גדולות וכך יכולים להוזיל את התעריפים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.עקרונית, היא צודקת...מני 10/2023/27הגב לתגובה זו1 0עכשיו רק להיות אנושיים ( אם יש דבר כזה ... ) הסברים עלויות נורמליות וכדומה...סגור
-
3.שתתבייש. עלק בחינם רק שיחת ייעוץ ראשונית בחינם כמו עורךדןדין 10/2023/20הגב לתגובה זו0 0כמו עורך דין ואז גובים ממך 15000 שח. פתאום מדאיג אותה קוביה של חדר שמתווספת. וכל הבניינים המכוערים שמעטרים את המדינה לא מדאיג אותה? אז שתזיז את עצמה ויקבעו חבילה תקרה שכל אדריכל לא יכול לעבור אותה 2000 שח עד 2500 שח לתכנון אדריכלי מהנדס עד 1500 שח וכך עבור כל איש מקצוע. חזירים נמאסתםסגור
-
2.עוד דרך שלהם להרוויח כסף..מנותקת וחצופה 10/2023/20הגב לתגובה זו0 0אנשים צריכים הגנה פיסית ופסיכולוגית וממש לא מעניין אם יהיו בטונים אפורים ומכועריםסגור
-
1.אדריכלים? בניינים חדשים צפופים ומעוטרי קשתות מכוערות.גם כך הכיעור שולט 10/2023/19הגב לתגובה זו1 0בניינים מכוסי מרצפות כאילו הם אמבטיה. כל אחד משנה כרצונו, חזות לא אחידה, צינורות של מזגנים, חצרות לא מטופחות. כמעט ג'בליה.סגור