נדל"ן ותשתיות
5 מניות חברות הבנייה הגדולות שרשמו קפיצה השנה
בניגוד לכל היגיון ועם משבר מתמשך, זאת הייתה השנה של חברות הבנייה. לצד הקפיצה של מניות קטנות כמו אב-גד ורותם שני, בדקנו מיהן חברות הבנייה הגדולות שרשמו את הזינוק הגדול ביותר - ולמה. חלק מהתוצאות מפתיעות | כל המספרים

הבורסה בתל אביב כוללת שני מדדים עיקריים מעולם הנדל"ן: הראשון הוא מדד ת"א-נדל"ן, הכולל את כל המניות הנכללות בענף ועומדות בתנאי הסף שלו. במהלך 12 החודשים האחרונים עלה המדד בכ-30%. המדד השני הוא מדד ת"א-בניה, שכולל את המניות של החברות מענף נדל"ן ובנייה שעוסקות בייזום וקבלנות וכן בהתחדשות עירונית ועבודות תשתית. נכון לשנה האחרונה, המדד הזה קפץ בכ-44%.
ההתחדשות העירונית הצליחה להוביל את מדד הבנייה לשיאים חדשים, בין היתר בזכות ההשקעה של המוסדיים. כניסה של חברות הביטוח וטייקונים כמו יצחק תשובה לחברות הבנייה ובפרט לשוק ההתחדשות העירונית יצרה גל ציפיות חיובי של המשקיעים, שגרם למניות לעלות בשנה החולפת. בדקנו מיהן 5 חברות הנדל"ן הגדולות (מבחינת שווי שוק) שנכללות במדד הזה ועשו את הקפיצה הגדולה ביותר בשנה האחרונה.
חברות הבנייה הן ההפתעה הגדולה של 2024. אב-גד עלתה ב-161% והייתה הראשונה להוביל את המדד, רותם-שני הפתיעה עם תשואה של 117%, רוטשטיין עם 113%, אאורה עם 110% וחברת וואי בוקס הייתה קרובה מאוד לקפיצה הזו עם עלייה של 98%.

הכניסה שלו לשוק מעודדת את המשקיעים. יצחק תשובה (shutterstock, freepik, פלאש 90)
לכאורה, הציפייה היא שהשנה האחרונה הייתה אמורה לעשות טוב בעיקר למניות הביטחון ולמניות הקמעונאיות, אבל דווקא על רקע המחסור בעובדים והעלייה במחירי הסחורות, חברות הבנייה עלו והמדד קפץ ביותר מ-40%. חברות הבנייה זינקו גם על רקע עסקאות גדולות.
נתוני המכירות של אאורה וגם עסקת דמרי-חנן מור תרמו לאופטימיות, כשגם המכירות של ישראל קנדה ואזורים, בנוסף לעסקאות שביצעו בשנה החולפת, הזניקו את המדד. לצד זה, כפי שראיתם קודם, אאורה הייתה חברה הבנייה היחידה מבין הגדולות שהייתה בין 5 החברות שזינקו הכי הרבה. על אאורה אפשר להרחיב את היריעה, אבל ברור למה היא החברה המובילה מבין כל חברות הבנייה: היא בנתה פרויקטים של התחדשות העירונית בכל פינה בארץ, הובילה בנייה של עשרות אלפי דירות. יעקב אטרקצ'י בהחלט יכול להיות מרוצה מההספק, אבל הוא לא עוצר שם ורוצה להגדיל את מלאי הדירות שלו.
הנה המספרים של החברות הגדולות:

מניות הבנייה הקטנות, צריך לזכור, מושפעות יותר בשל מחזורי מסחר נמוכים. העובדה שרוב החברות הגדילו את המכירות בשל מבצעי המימון, תרמו מאוד למניות. מה שאיזן את נתוני הדוחות היו כמובן עלויות הבנייה, שעלו בצורה ניכרת ובכך שחקו את הרווחיות.
אפשר בהחלט לומר שמבין חברות הבנייה הקטנות זו הייתה השנה של אב-גד, שקפצה בעיקר בשל הכניסה של הפניקס אבל גם בזכות העובדה שהיא נכנסה חזק לשוק ההתחדשות העירונית. וואי בוקס, שנכנסה גם היא לרשימה הזו, עלתה בזכות הכניסה של יצחק תשובה ויכול מאוד להיות שנראה את החברה שנהנתה השנה מגיוס שיא באג"ח מעמיקה את ההשקעה שלה בשוק ההתחדשות העירונית.
עוד ב-
כפי שאפשר לראות בטבלה למעלה, מלבד אאורה, מניית אקרו רשמה את הזינוק הגדול ביותר מבין 10 חברות הבנייה בעלות שווי השוק הגבוה ביותר. אליה מצטרפות דניה סיבוס, אפריקה ישראל ואזורים. שתי האחרונות קיבלו רוח גבית מהפניקס וכלל, שמשקיעות בשוק ההתחדשות העירונית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.עליות מוגזמות (ל"ת)יציק 02/2025/05הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מה יעשו הבנקים המלוויםהטרחן 02/2025/07הגב לתגובה זו0 0כאשר המירוץ המטורף להתחדשות עירונית הזויה במימדיה ובתוצאותיה האורבניות הקטלניות, ימצה את עצמוסגור