נדל"ן ותשתיות
ארבע ערים חדשות יוקמו בישראל: זו התכנית שתעשה מהפכה
התוכנית האסטרטגית של ח"כ אביחי בוארון, המציג חזון שאפתני של הפיכת השטחים לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, כוללת צעדים דרמטיים: הקמת ארבע ערים חדשות, ביניהן עיר דרוזית וחרדית, הרחבת שליטת המועצות האזוריות על שטחים נרחבים, וביטול מעמדה של הרשות הפלשתינית
בכנס סגור ומיוחד של מועצת יש"ע, גיבשו ראשי ההתיישבות תוכנית אסטרטגית מהפכנית שעתידה לשנות את המציאות הגיאוגרפית והמדינית ביהודה ושומרון. על פי פרסום של ישראל היום, בראש היוזמה עומד ח"כ אביחי בוארון, המציג חזון שאפתני של הפיכת השטחים לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, תוך יצירת מהפכה מוניציפלית, תשתיתית ואנרגטית שלא הייתה כמותה עד כה.
התוכנית כוללת צעדים דרמטיים: הקמת ארבע ערים חדשות, ביניהן עיר דרוזית וחרדית, הרחבת שליטת המועצות האזוריות על שטחים נרחבים, וביטול מעמדה של הרשות הפלשתינית. במקומה מוצעת מערכת רשויות מוניציפליות ערביות שינוהלו תחת ממשל פדרלי ישראלי, תוך מתן מעמד תושבות לתושבים הערבים, בדומה למעמדם של תושבי מזרח ירושלים.
השקעה עצומה בתשתיות מהווה חלק מרכזי בתוכנית: הקמת תחנות כוח, שדות סולריים, פיתוח תשתיות תחבורה כולל שדרוג כבישים 60 ו-90, והקמת רשת רכבות אזורית. המטרה היא להפוך את יהודה ושומרון, ובמיוחד בקעת הירדן, למרכז אנרגיה ותעשייה של מדינת ישראל.
פרויקט החוות לשמירה על שטחי C יקבל תנופה משמעותית, עם הקמת מאות חוות נוספות שמטרתן להגן על אדמות המדינה ולייצר נוכחות יהודית רציפה. יישובים אסטרטגיים כמו מעלה אפרים, נחליאל, עלי, קריית ארבע ואפרת יהפכו לערים, במטרה לייצב ולחזק את ההתיישבות היהודית באזור.
בוארון מדגיש כי מדובר בתוכנית מעשית שמטרתה לנצל את "חלון ההזדמנויות" בממשל טראמפ: "אנחנו רוצים לשנות את תוכנת ההפעלה. להחיל חוק ישראלי, להכניס משרדי ממשלה, לבנות תשתיות ולהפוך את השטח לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל". תוכנית זו, אם תצא לפועל, עלולה לערער את המציאות הגיאופוליטית המוכרת וליצור מהפכה מדינית ללא תקדים.
אגב במקביל, יישוב חדש בדרך לקום גם בגליל התחתון, כאשר הוועדה המחוזית צפון אישרה לאחרונה את הפקדת התכנית להקמת היישוב "שיבולת", המיועד לשלב אנשים עם צרכים מיוחדים לצד אנשים ללא צרכים מיוחדים.
עוד ב-
על פי התוכנית יוקם ישוב כפרי חדש בן 350 יח"ד על רכס התורען בגליל התחתון. מדובר בכפר שילוב קהילתי הכולל מסגרת בית וחיים עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, לצד משפחות רגילות. 20 אחוז מתוך סך המגרשים למגורים מיועדים לתושבים עם צרכים מיוחדים (כ-70 יח"ד), והיתר (280 יח"ד) לתושבים ללא צרכים מיוחדים. מי שמקדם את הקמת הישוב החדש זו החטיבה להתיישבות שתחת משרד ההתיישבות של השרה סטרוק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.תפסיקו לפעול במרץ לחורבן בית שלישי. חבל על כולנו (ל"ת)די כבר עם היוזמות. 12/2024/01הגב לתגובה זו0 1סגור