נדל"ן ותשתיות
מכה לשוכרי הדירות בישראל: זו העיר שהכי התייקרה בחודש האחרון
WeCheck מפרסמת את מדד נתוני השכירות של ישראל לחודש מאי: המחירים מטפסים, התקופה החמה בשכירות נפתחת, תל אביב חוזרת להתייקרות מהירה של 2.5% בחודש אחד בלבד, עליית מחירים ארצית של 1.1% בחודש
חברת הפינטק WeCheck המתמחה בשוק הנדל"ן, השכירות והמשכנתאות, מפרסמת את נתוני שוק השכירות בישראל נכון לחודש מאי 2024. הנתונים מבוססים על מידע אמת מעשרות אלפי דירות ברחבי הארץ ומבוסס על מחירי חוזי השכירות הסופיים בהן. הנתונים מתעדכנים מדי חודש וזמינים גם במערכת RentAI, המציגה נתונים שכירות עדכניים ברחבי הארץ עד לרזולציה של שכונות ורחובות.
הנתונים לחודש אפריל מצביעים על פתיחת התקופה החמה בשכירות, עם עלייה בביקושים וחזרת הכוח לבעלי הדירות, מה שמאיץ את עליות המחירים ברחבי הארץ, עם עלייה ארצית של 1.1% בחודש מאי בהשוואה לירידה של 0.4% בחודש אפריל. תל אביב חוזרת לעליות מחירים חדות, כאשר הדשדוש בשוק מגיע לסיומו עם זינוק של 2.5% במחירי השכירות. השוק טרם השיג את מחירי 2023, ועומד על פער 1.6% בהשוואה לשנה שעברה.
נכון לחודש מאי, שיאניות המחירים מקרב הערים הגדולות הן תל אביב, הרצליה וירושלים, כאשר השתיים הראשונות רשמו גם התייקרות חדה החודש. בתחתית הרשימה נמצאות באר שבע, חיפה ואשקלון. העיר עם ההתייקרות החדה ביותר היא נתניה שרשמה עלייה של 3.0% במחיר השכירות הממוצע בחודש אחד. היצע הדירות להשכרה עולה בחדות גם הוא בזכות חוזים שמסתיימים ופותחים את השוק, עם זינוק של 41%.
מנכ"ל WeCheck רמי רונן: "העונה החמה בשוק השכירות מתחילה בחודש מאי. הדבר ניכר בנתוני ההיצע שעלו ביותר מ-40%, זאת בעקבות החוזים הרבים שמסתיימים עם בוא הקיץ וחתימה של חוזים חדשים. התקופה הנוכחית תהיה המבחן האמיתי של שוק השכירות מאז פרוץ המלחמה ובה אנו צפויים לראות האם המחירים יתאוששו לאחר הירידות שליוו את חצי השנה האחרונה".
"למרות זאת, היצע הדירות עדיין נמוך בכ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והמחירים נמוכים יותר בכ-1.6% בממוצע, מה שמראה שהשוק עוד מצוי בפער מול שנה שעברה. העובדה החשובה יותר היא בתחום ההיצע. אם מגמה זאת תמשך הדבר יוביל בהכרח לעליות מחירים שאת הסנונית הראשונה שלהם אנחנו רואים בחודש מאי. תל אביב עם עלייה חדה של 2.5% בהשוואה לחודש הקודם, הרצליה ונתניה ממשיכות יחד איתה עם עליות שקרובות ל3%. ערי הדרום לעומת זאת עדיין נמצאות בקיפאון ואף ירידה מבחינת המחירים. ב"ש עולה ב0.3% בלבד ועדיין היא העיר הזולה בישראל. אשדוד עולה בפחות מאחוז ובאשקלון נרשמו ירידות מחירים, כאשר היא אחת הערים הבודדות עם ירידות מחירים".
חשוב לציין כי יש פער בין נתוני האמת בשוק ובין נתוני הלמ"ס שהתפרסמו אודות עליית המחירים בשוק. הלמ"ס טוענים כי שכר הדירה הממוצע עלה בחודש ב2.5% עבור שוכרים שחידשו חוזה ו-ב3.7%, זאת לעומת נתוני האמת שעומדים על עלייה ארצית של 1.1% בשכר הדירה. הסיבות לפער נוסעות מכך שהלמ"ס מכליל מדי חודש חוזי שכירות מכלל הארץ, ללא התחשבות במשך החוזה שנחתם. לדוגמא דירה בה שהה שוכר במשך 3 שנים ומחירה לא התעדכן, תתעדכן במחירה באופן שמשקף 3 שנים ולא חודש אחד בלבד.
עוד ב-
כאשר הלמ"ס מודד את הפערים בשכר הדירה בין חוזי שכירות שנחתמו מחודש לחודש, הוא לא מתחשב בכך שבפועל החוזים החדשים משקפים עליות מחירים של שנה שלמה, אם לא יותר, מה שגורם לנתונים גבוהים בהרבה מאשר תמונת המצב בפועל. שוק השכירות אכן מצוי בעלייה, אך נתונים רשמיים הגבוהים ממצב האמת יכולים לייצר מצג שווא של השתוללות מחירים, כאשר במציאות ישנה עלייה שגרתית למדי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.חייבים לבנות מאות אלפי דירות חדשות בכל הארץתל אביבי מקורי 06/2024/23הגב לתגובה זו0 0אחרת המחירים רק יעלו עוד ועודסגור
-
2.מי הדפוקראובן ירון 06/2024/18הגב לתגובה זו0 0מי הדפוק שיירצה לקנות או להשכיר בית בנתניהסגור
-
1.אורחת ישראליתאורחת ישראלית 06/2024/18הגב לתגובה זו0 0אמורים להוריד לתמיד את המחירים של הדירות כי כבר 20 שנה המחירים של הדירות היו גבוהים בכול מקוםסגור