מינויים
לאחר 40 שנה: מנכ"ל חברת "הדרי ניצנים" פורש - זה המחליף שלו
צביקה שפירר, מנכ"ל חברת "הדרי ניצנים", פורש מתפקידו לאחר כ-40 שנות עבודה. מי שישמש כמחליפו הוא אורי לדר, מהנדס תעשייה וניהול שהחל את דרכו בחברת אמדוקס. בתפקידו האחרון, שימש לדר כמנכ"ל חברת ליפרש, העוסקת בגידולים חקלאיים

חברת "הדרי ניצנים", ממפעלי החקלאות הוותיקים והחשובים במדינה, נפרדת מצביקה שפירר (70), המנכ"ל המיתולוגי של החברה, אשר פורש מתפקידו לאחר כ-40 שנות עבודה מקצועית ומסורה כמנהל.
צביקה, שהצטרף לפרדס לראשונה בגיל 13, כפי שהיה מקובל בזמנים ההם בקיבוצים, ילדים הצטרפו לענפי המשק לאחר שנת הבר מצווה, הפך לדמות מרכזית בעולם ההדרים הישראלי, בזכות הידע העמוק, הניסיון הרב והאישיות הייחודית שלו.
במהלך שנותיו כמנכ"ל הוביל צביקה את "הדרי ניצנים" להישגים משמעותיים, זכיית החברה בפרסים מטעם משרד החקלאות – ענף ההדרים על הצטיינות בגידול ופיתוח זנים, גם בתקופות של משברים קשים בענף ההדרים.
מי שישמש כמחליפו הוא אורי לדר, תושב קיבוץ שובל שבצפון הנגב לדר, המשמש כמהנדס תעשייה וניהול, החל את דרכו בחברת אמדוקס והוא בעל ניסיון רחב בפיתוח וקידום פרויקטים. בתפקידו האחרון, הוא שימש כמנכ"ל חברת ליפרש העוסקת בגידולים חקלאיים הידרופוניים בטכנולוגיות מתקדמות.

בתמונה: אורי לדר, צילום: נבו פז
קודם לכן, הוא שימש כסמנכ"ל תפעול וטכנולוגיות של חברת הייעוץ "לוטם סנסינג" וכסמנכ"ל תפעול וסחר של חברת גידולי אגו בע"מ, אחת החברות הגדולות בישראל בתחום תפוחי האדמה.
צביקה שפירר, מנכ"ל חברת הדרי ניצנים היוצא, מסר: "אני חבר קיבוץ ניצנים נולדתי וגדלתי בקיבוץ וכנער שובצתי לעבוד בחופשות בית הספר בפרדס. אני נשוי ליפי ויש לנו 3 בנים, שאהבתי לפרדס עברה אליהם וגם הם חלק מהתפתחות הדרי ניצנים.
בשנת 1979, בהיותי בן 24, קיבלתי את ניהול הפרדס ששטחו היה כ-600 דונם ולשמחתי, הצלחנו להפוך אותו מענף משני לעסק המוביל של קיבוץ ניצנים. במהלך השנים למדתי חקלאות במגמת מטעים והדרים ומינהל עסקים. כיום יש להדרי ניצנים 22 זני הדר שונים שנקטפים, נארזים ומשווקים במשך 9 חודשים מחודש אוגוסט ועד מאי".
אל דבריו של שפירר הצטרף גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות, שותפה של הדרי ניצנים בתחום פירות ההדר. "צביקה הוא לא רק מנהל מעולה, אלא גם בן אדם נדיר עם אהבה כנה למקצוע".
עוד ב-
לטענתו, החברה, תחת הנהגתו של מנכ"ל חדש, תמשיך לפעול לחיזוק ענף ההדרים ולהתמודדות עם תקופה משברית לא פשוטה, תוך שמירה על ערכי המצוינות והמקצועיות שטיפח צביקה לאורך עשרות שנים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אדם נדיראיציק 02/2025/17הגב לתגובה זו0 0מקצוען איש משפחה למופת נדיב אדיב מאחל לך בריאות ותהנה בכל מעשה ידיך אתה אדם נדירסגור