תקשורת ומדיה

המכללות הציבוריות בארץ דורשות מאות מיליוני שקלים

11 מכללות ציבוריות דורשות להיות חלק בתוכנית ממשלתית שמטרתה לממן קידום מחקר. על פי מסמך שהוזמן על ידי המכללות מציג כי 69% מבוגרי תחום ההנדסה במכללות השתלבו במשרות בכירות בהיי-טק עם משכורות גבוהות

מערכת ice | 
מכון HIT (צילום יחצ HIT)
ראשי המכללות האקדמיות דרשו תוספת משמעותית בתקציב של מאות מילוני שקלים לקידום מחקר המתקיים במוסדות האקדמיים ולהיות חלק בתוכנית לעידוד סטודנטים במקצועות ההיי-טק.
דרישתן של המכללות מתבסס על מסמך שהזמינו 11 המכללות הציבוריות בארץ להנדסה במרכז ובפריפריה – ומכללות שמלמדות לתארים בתחום מדעי המחשב. המסמך מספק נתונים על בוגרי המכללות שהשתלבו במשרות בכירות בהיי-טק, וחושף גם נתונים על השכר הגבוה בהם מקבלים.

המסמך חובר על ידי חברת הייעוץ דלויט והוצג לראשי אגף התקציבים במשרד האוצר ולוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה.
במכללות טוענים כי התוכנית של הממשלה להגדלת מספר העובדים בהייטק צריכה לכלול גם את המכללות הציבוריות, ולא רק את האוניברסיטאות. בנוסף, המכללות דורשות תקציב נוסף למחקר ולפיתוח תשתיות מחקר. כיום התקצוב במערכת ההשכלה הגבוהה מגיע רק לאוניברסיטאות.
ב–2021 הסתכם תקציב המדינה לאוניברסיטאות ב–6.6 מיליארד שקל, ואילו תקציב המכללות הסתכם ב–1.8 מיליארד שקל בלבד , יש כ-23 מכללות שמקבלות תקציב, לעומת 9 אוניברסיטאות מחקר בלבד (לא כולל הפתוחה). הפער קיים בגלל שהמכללות לא מקבלות תקציבי מחקר, ומכך שהתקציב שלהן בכל תחומי הלימוד נמוך יותר משל האוניברסיטאות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה