בארץ
האם ישראל עומדת במטרות המלחמה? התוצאות המפתיעות נחשפות
המכון הישראלי לדמוקרטיה ערך סקר בה נשאלו העונים על מספר שאלות בוערות: מי ראש הממשלה המועדף לאחר המלחמה? האם נתניהו יצליח לשמור על הקואליציה לאחר המלחמה? האם מדינת ישראל עומדת במטרות המלחמה בעזה? והאם זה נכון לפתוח חזית בצפון?
בסקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה שנערך על-ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון בהובלת פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, נשאלה שאלה פתוחה - שבה לא ניתנה למרואיינים רשימה של מועמדים אלא הם אלה שנקבו בשם המועמד הרצוי להם. נמצא כי רק 15% מהציבור היו רוצים שנתניהו יהיה ראש הממשלה עם סיום המלחמה, כרבע העדיפו את גנץ, וכשליש השיבו שאינם יודעים, כלומר אין כרגע מועמד הרצוי להם. רוב עצום מהמרואיינים הערבים, 68%, ו-23% מהיהודים לא נקבו בשם כלשהו.
מפילוח לפי הצבעה בבחירות האחרונות, בקרב מצביעי המחנה הממלכתי הרוב (55%) היו רוצים שראש הממשלה לאחר המלחמה יהיה גנץ, לעומת מעט יותר משליש בלבד (36%) ממצביעי הליכוד שהיו רוצים שראש הממשלה לאחר המלחמה יהיה נתניהו.
לאחר המלחמה, מי היית רוצה שיהיה ראש ממשלת ישראל?
גנץ מוביל עם 23% ו-172 קולות, אחריו בנימין נתניהו עם 15% ו-113 קולות, במקום השלישי נפתלי בנט עם 6.5% ו-49 קולות, יאיר לפיד רביעי עם 6.2% ו-47 קולות, איתמר בן גביר חמישי עם 1.5% ו-11 קולות, יוסי כהן עם 1% ו-9 קולות, ניר ברקת עם 0.7% ו-5 קולות, גדי איזנקוט ויאיר גולן עם אותו מספר 0.5% ו-4 קולות ויואב גלנט עם 0.4% ו-3 קולות.
אבל אם מביאים אופציות של מועמדים שלא מהרשימה, המצב משתנה- מועמד אחר מהימין זוכה ב-4% ו-32 קולות, מועמד אחר מהשמאל זוכה ל-2% ו-16 קולות, מישהו חדש שהוא לא מהפוליטיקה מקבל 4% ו-32 קולות, רק לא ביבי מקבל 4% ו-29 קולות, ואילו כאלה שעדיין לא החליטו מורכבים/לא יודעים/מסרבים להגיד 30.5% שמביא ל-231 קולות.
שרידות הקואליציה: רק כרבע מהמרואיינים בכלל המדגם סבורים שלאחר המלחמה נתניהו יצליח לשמור על הקואליציה שבראשה הוא עומד (יהודים 28%, ערבים 12%). פילוח לפי הצבעה מעלה כי השיעורים הגבוהים ביותר של המאמינים ביכולת הקואליציה לשרוד נמצאו בקרב מצביעי יהדות התורה וש"ס. בקרב מי שהצביעו לליכוד ולציונות הדתית מדובר בשיעורים נמוכים יותר (42.5% ו-41% בהתאמה).
החזית הצפונית: כמחצית מכלל המדגם (51%) תומכים כיום בפתיחת חזית לחימה נגד החיזבאללה בצפון, וכשליש (34%) סבורים כי יש להימנע מכך. תושבי הדרום (70%) תומכים יותר מאחרים בפתיחת חזית שנייה בצפון.
מפילוח לפי מחנות פוליטיים (יהודים) עולה כי רוב בשמאל (58%) מתנגדים לפתיחת חזית נוספת בצפון, לעומת רוב בימין (67%) התומכים בהנחתת מכת מנע על החיזבאללה כבר עכשיו. במרכז מחצית תומכים בפתיחת חזית לחימה בצפון, ושיעור נמוך יותר (38%) בהימנעות מפתיחת חזית נוספת בצפון.
שלב ג' של הלחימה:
שני שלישים מהמרואיינים (66%) סבורים כי ישראל אינה צריכה להיענות לדרישת האמריקנים לעבור לשלב לחימה אחר בעזה ולצמצם את ההפצצות הכבדות באזורים צפופי אזרחים בעזה, וכרבע (23%) בלבד השיבו כי עליה להיענות לכך. בקרב יהודים, מדובר ב-75% המתנגדים לדרישת ארה"ב.
עמידה במטרות המלחמה:
עוד ב-
רק 27% מהמרואיינים סבורים שמדינת ישראל מצליחה עד כה לעמוד במידה רבה במטרתה למוטט את החמאס, ושיעור נמוך יותר, 14%, סבורים זאת לגבי החזרת החטופים. ההבדלים בין המחנות הפוליטיים (יהודים) גדולים במיוחד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.טימטוםבויבוי 01/2024/02הגב לתגובה זו0 0קישקוש כול מי שישראלי היום הוא ימני השמאל פשט את הרגל הבל הבלים כול סקרי כרטה ברטהסגור