השוק

אנרג'יקס מסכמת רבעון חזק עם הכנסות של 157 מיליון שקל

אנרג'יקס מסכמת את הרבעון השלישי לשנת 2023 עם המשך התרחבות בפעילות החברה. החברה מציגה גידול של 21% בהכנסות ותנופה בכמות הפרויקטים מעבר לים 
מערכת ice | 
דוחות חיוביים (צילום shutterstock)
אנרג'יקס אשר עוסקת בייזום, פיתוח, מימון, הקמה, ניהול והפעלה של מערכות לייצור חשמל נקי ממקורות אנרגיה מתחדשת בדגש על אנרגיה פוטו-וולטאית לרבות בשילוב אגירה ואנרגיית רוח, פרסמה את תוצאותיה הכספיות ברבעון השלישי של השנה.
ההכנסות ברבעון השלישי בניתוח כלכלי, לרבות החלק היחסי מסכום הפיצוי בפולין בגין ביטול עסקאות קיבוע המחיר בפולין שהתקבל ברבעון הראשון ומיוחס לרבעון השלישי, הסתכמו לסך של כ-157 מיליון שקל לעומת סך של כ-129 מיליון שקל ברבעון המקביל, גידול של כ-21%. ההכנסות ללא ייחוס זה הסתכמו לכ-123 מיליון שקל.
הרווח הנקי הכלכלי המיוחס לבעלים ברבעון כולל ההכנסות מסכום הפיצוי בפולין המיוחסות לרבעון זה גדל בכ-16% והסתכם לכ-56 מיליון שקל, בהשוואה לכ-48 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. ללא הייחוס, הרווח הנקי המיוחס לבעלים ברבעון הסתכם לכ-29 מיליון שקל.
החברה ממשיכה בתנופת הקמות והרחבת צבר הפרויקטים בייזום בארה"ב, פולין וישראל בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדל היקף השקעות בפרויקטים בהקמה וייזום בכ-1.5 מיליארד ש"ח, מתוכו סך של 850 מיליון ברבעון השלישי לבדו
עפ"י תכנית העבודה ארוכת הטווח של החברה ויעדיה, להערכת החברה בסוף שנת 2026, יהיה לחברה צבר פרויקטים מחובר של GW4.3 עם צפי הכנסות שנתיות של מעל 2 מיליארד ש"ח, והכל ללא צורך בגיוס הון עצמי נוסף למימון ההשקעה הנדרשת להקמת הפרויקטים הנ"ל. החברה מעריכה כי תוצאות פעילותה לשנת 2023 יסתכמו לסך של כ-700 מיליון ש"ח ו-FFO של כ-460 מיליון ש"ח, בהתאם לרף התחתון של התחזית המוקדמת
החברה התאימה את טווח תחזיותיה לשנת 2024 על רקע דחיית לוחות הזמנים להשלמת ההקמה של פרויקטים, שהייתה מתוכננת ל-2024 ונדחתה בכמה חודשים. התחזית המעודכנת ל-2024 כוללת הכנסות בטווח של 1-1.1 מיליארד ש"ח ו-FFO בטווח שבין 630-700 מיליון ש"ח החברה מדווחת על חלוקת דיבידנד לרבעון הרביעי בסך של כ-38 מיליון ש"ח אשר ישולם בדצמבר
אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס מסר: "אנו מסכמים רבעון נוסף של תנופת הקמות פרויקטים בארה"ב ובישראל וממשיכים בקידום ההתרחבות בפעילות החברה בהתאם לתכנית ארוכת הטווח של החברה, בכל 3 הטריטוריות בהן פועלת החברה. במהלך תשעת החודשים של שנת 2023 השקענו למעלה מ- 1.5 מיליארד ש"ח בהקמות, ואנו פועלים להשלים עד סוף 2023 את הקמתם של פרויקטים בהספק של למעלה מ-MW400".
לוינגר המשיך ומסר: "בארה"ב נמשכת המגמה של גידול בביקוש הגבוה לחשמל ירוק, וזו צפויה להערכתנו לייצר לחברה הזדמנויות לשיתופי פעולה עסקיים בסדרי גודל משמעותיים עם גורמים מובילים. הזדמנויות אלה מתחזקות לאחר שבמהלך הרבעון, החברה הבטיחה אספקה שוטפת של פאנלים עד לשנת 2030, תוצרת ארה"ב, במסגרת הרחבת שיתוף הפעולה האסטרטגי עם ספקית הפאנלים First Solar".
לוינגר סיפר כי: "אנו מעריכים כי המצב הפיננסי ורמת הריביות הגבוהה בארה"ב עשויה לייצר לחברה הזדמנויות לרכישת פרויקטים ואנו נמצאים במשאים ומתנים מתקדמים לרכישת פרויקטים בשלבי ייזום שונים בארה"ב, אשר צפויים להתחבר לרשת ה- PJM. בצד אלה, במהלך חודש אוגוסט חתמה החברה על הסכם עם בנק סנטנדר למימון הפרויקטים המצויים בהפעלה מסחרית בהספק של 224MWp בהיקף של עד 70 מיליון דולר, מרביתו שימש להחזר הון עצמי, וזאת בנוסף לעסקאות המימון ושותף המס שנחתמו קודם לכן בסך של 510 מיליון דולר.
לוינגר ציין כי: "בפולין נערכו בחירות כלליות, אשר צפויות להוביל לחילופי שלטון ולהשפיע לטובה לקידום משמעותי של שוק האנרגיה המתחדשת במדינה ולייצר לחברה הזדמנויות להשקעה והרחבת הפעילות בפרט".
לוינדר התייחס למלחמה בישראל ואמר: "בישראל, החלה ב-7 באוקטובר מלחמת "חרבות ברזל", אשר עדיין נמשכת בימים אלו. לפי שעה, גרמה המלחמה לנזקים זניחים למתקני החברה המצויים בהפעלה מסחרית, ולהערכתנו, השפעת המלחמה על תוצאות פעילות החברה ברבעון הרביעי 2023 תהיה זניחה. יחד עם זאת, למלחמה צפויה להיות השפעה להארכת לוחות הזמנים של הקמת הפרויקטים בישראל ובכלל זה פרויקט אר"ן, ולדחיית מועד הפעלתם המסחרית".
לוינגר סיכם את דבריו: "לסיכום, החברה ממשיכה לפעול באינטנסיביות לקידום ותמיכה בקצב צמיחתה המואץ, במקביל לזיהוי ויצירת ערך מוסף לפעילותה השוטפת באמצעות מימוש של הזדמנויות עסקיות ויצירת קשרים אסטרטגיים עם גורמים מובילים בשוק."
תוצאות עיקריות לרבעון השלישי לשנת 2023:
ההכנסות ברבעון הסתכמו לכ-123 מיליון שקל, לעומת סך של כ-129 מיליון שקל ברבעון המקביל, קיטון של כ-5%. הקיטון נובע בעיקר מירידה במחירי המכירה ובתפוקות בפולין. ההכנסות ברבעון הכוללות את חלקו היחסי של סכום הפיצוי בפולין הסתכמו לכ-157 מיליון שקל, גידול של כ-21% ביחס לרבעון המקביל.
ה-EBITDA ברבעון הסתכם לכ-72 מיליון שקל, לעומת כ-96 מיליון שקל ברבעון המקביל. ה-EBITDA הכלכלי הסתכם לכ-105 מיליון שקל ומשקף גידול של כ-10% ביחס לרבעון המקביל.
הוצאות מימון, נטו ברבעון הסתכמו לכ-16 מיליון שקל לעומת כ-24 מיליון שקל ברבעון המקביל. הקיטון נובע מהכנסות מימון מפיקדונות ברבעון השלישי וכן מהשפעת עליית המדד בישראל בשיעור של 0.8% לעומת עליה במדד בשיעור של 1.2% ברבעון המקביל.
הרווח נקי המיוחס לבעלים הסתכם לכ-29 מיליון שקל בהשוואה לכ-48 מיליון שקל ברבעון המקביל, קיטון של כ-39%. הרווח הנקי הכלכלי הסתכם לכ-56 מיליון שקל ומשקף גידול של כ-16% ביחס לרבעון המקביל.
ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה לסוף חודש ספטמבר הסתכם לכ-2,426 מיליון שקל לעומת הון עצמי בהיקף של 2,329 מיליון שקל ביום 31 בדצמבר 2022. עיקר הגידול בהון העצמי מיוחס לרווח הנקי בתקופת הדוח, גידול בקרן הון מהפרשי תרגום (לרבות גידור השקעה בפעילות חוץ) ומגידול בקרן הון מגידור תזרים מזומנים.
הגידול קוזז בחלקו מתשלום דיבידנד והכרה בהתחייבות מותנית בגין דמי הצלחה במסגרת רכישת מלוא זכויות שותף המס ארה"ב. בהתאם למדיניות מדווחת החברה על חלוקת דיבידנד לרבעון הרביעי בסך של כ-38 מיליון ש"ח (7 אג' למניה) אשר ישולם בחודש דצמבר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה