בארץ
צדקה בקריית גת: ציוד רפואי וריהוט בשווי 1.5 שקלים נתרמו למיעוטי יכולת בעיר
קהל היעד הוא אוכלוסיות חלשות, ביניהם עולים, נוער בסיכון, חיילים בודדים, משפחות קשות יום ותושבים המוכרים לרשויות הרווחה
ארגון "פרויקט יוסף", הוא ארגון הומניטרי הפועל מזה 20 שנה למען רווחתם של יהודים ברחבי העולם וגם כאן בישראל. הארגון פועל לגיוס כספים מיהודים ומנוצרים אוהבי ישראל ופועל עבור הקהילות היהודיות באתיופיה, ארה"ב, יבשת אמריקה, דרום אפריקה, ניו זילנד וקנדה. קהל היעד הוא אוכלוסיות חלשות, ביניהם עולים, נוער בסיכון, חיילים בודדים, משפחות קשות יום ותושבים המוכרים לרשויות הרווחה. התרומות שמגויסות מדי שנה נועד לרכישת ביגוד, ריהוט וציוד ברמה גבוהה ומועברות לתושבי המדינה באמצעות נציג הרווחה ברשויות רבות בישראל. נעם עזרא, מנהל הפרויקטים, נציג הארגון בישראל, הוא זה שמחובר לרשויות הרווחה ולעמותות ברחבי הארץ להם הארגון מסייע.
השבוע הגיעו לראשונה מייסדי הארגון, מר יואל ומרים צ'רנוב מארה"ב לאירוע מיוחד בקריית גת. "בני הזוג צ'רנוב באו לפגוש מקרוב את האנשים שבאמת זקוקים לתרומות ואנחנו שמחים להעניק זאת ביד רחבה", סיפר נעם עזרא. "מדובר למעשה בשני אירועים שחוברו יחד. אירוע אחד היה חלוקת ריהוט ליוצאי הקהילה האתיופית בעיר: סלונים חדשים, כורסאות, כיסאות ושידות שנתרמו ל-120 משפחות. את כל ההובלה של הציוד עשו מתנדבי עמותת 'כולנו למען כולנו' בהתנדבות מלאה. האירוע הנוסף היה תרומה של ציוד למען תושבים בני הגיל השלישי. עשרות קשישים קיבלו מטעם "ארזים" מוצרי צריכה למבוגרים, למשל הליכונים, מקלות הליכה, טיטולים למבוגרים, מגיני מזרן, מוצרי היגיינה אישית, מוצרי ספיגה ועוד. בנוסף, בים רביעי השבוע חולקו 80 מיטות עם מזרנים אורטופדיים איכותיים לתושבים".
"חבר המועצה יגאל וינברגר וצוות 'כולנו למען כולנו' מכירים את הקהילה עצמה והוא דאג לחבר אותנו בשטח ולנתב את הציוד למי שזקוק לו באמת. זה היה מאוד מוצלח כי יש לו צוות מתנדבים נהדר והם מכירים את האוכלוסייה ויחד הצלחנו למקסם את התרומה. כל הציוד הוא ברמה מאוד גבוהה ושמחנו לראות משפחות שמגיעות ובוחרות מה שמתאים להן. אנחנו מאוד אוהבים לראות את השטח וזה החלק האהוב בעבודה שלנו. אני מגייס את הכספים, אבל לראות את האנשים - זה שווה את כל המאמץ של גיוס הכספים. יגאל וינברגר בעצם הוא שותף אסטרטגי כי הוא איש של חסד ורואה את הצורך האמיתי שעולה מהשטח ואנחנו שמחים ששיתופי פעולה כאלה מגיעים בדיוק למי שצריך. לצוות של יגאל ו'כולנו למען כולנו' יש יתרון אדיר והחיבור ממקסם את העשייה והחסד", הוסיף עזרא.
מרים צ'רנוב מסרה באירוע: "אני פשוט נדהמתי לראות עד כמה קשים חיי היום יום בישראל. עכשיו, יותר מתמיד, כולנו צריכים להתאגד ולדאוג יותר ליהודים בעולם ולישראלים בפרט ולכן אני חוזרת לארה"ב עם מוטיבציה גבוהה יותר לגייס כמה שיותר כסף. נעבוד קשה יותר על מנת להביא את התרומות לארץ ובהחלט נעשה יותר פרויקטים בעיר למען התושבים בקרית גת".
חבר מועצת העיר קריית גת, יגאל וינברגר, אמר השבוע כי הוא מקדם בברכה את בני הזוג הנכבד, ג'ואל ומרים צ'רנוב על מעשי החסד ורוחב הלב רוחב: "אני שמח, ברמה האישית, על הזכות להיות שותף יחד לשינוי המציאות עבור רבים בעיר. כחבר מועצת העיר קרית גת וכנציג העמותה, אותה ייסדתי לפני 17 שנים - 'כולנו למען כולנו', אני נחשף לסיפורים קשים של רווחה ושל צורך אמיתי של תושבים רבים הנובע ממצוקה אמיתית".
"לראות את החיוך על פני התושבים, את הבעת התודה והמחשבה שיש מי שעומד לצידם ודואג להם פשוט מחמים את הלב. הלב הגדול של קריית גת פועם בחוזקה ומלא בנתינה ובערבות הדדית וזו ההוכחה האמתית לכך. אמשיך להוביל ללא לאות פרויקטים של נתינה עבור התושבים ובהזדמנות זו אני מודה למתנדבי העמותה, שהובילו אישית את הריהוט לבתי התושבים ובני הגיל השלישי. אני רוצה להודות לכל מתנדבי העמותה אשר עמלו על האירוע המדהים הזה ושבלעדיהם זה לא היה מצליח. תודה רבה ליפעת קסאי, לרעות צגאוקר, לענת אלפה, לכפיר ניסים, לדימה פרדר, לאלירן סהלו, לאירית זינגר, לצוות ארזים אורטל ונלי וכל שאר התושבים שהגיעו להתנדב ביום המדהים הזה", הוסיף וינברגר.
עוד ב-
עוד אמר חבר מוצעת קריית גת: "שותפויות של קרנות עשירות, המשקיעות בקהילה כמו שלנו בקריית גת, תיצור לנו הזדמנות להשקיע בנראות של השכונות הוותיקות ואיכות החיים בהן. ההכרה בקריית גת על ידי ארגונים כל כך גדולים יכולה להוביל שיתופי פעולה הרבה יותר משמעותיים מיום שיא אחד בחצי שנה. המשמעות של קשר כזה הוא שותפות על בסיס קבוע, שתעניק לתושבים רבים חופש כלכלי רחב יותר ולנו את היכולת לקבל משאבים שיסייעו לתושבים לחיות בכבוד".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה