קריפטו
חופש פיננסי – אין זו אגדה: ביטקוין המטבע שהשתחרר מעבדות
האם המטבע שצמח מהאינטרנט מבשר את יציאת מצרים הכלכלית שלנו? מה הופך את ביטקוין לכלי חירות אמיתי בעיני מיליונים – ומה עומד מאחורי הסיפור המהפכני של המטבע הדיגיטלי הראשון בעולם?

בדיוק כמו סיפור יציאת מצרים, גם סיפורו של הביטקוין מתחיל באדם אחד שהעז לחשוב אחרת. סאטושי נקמוטו, דמות מסתורית שעד היום זהותה אינה ידועה, הציע בשנת 2008 פתרון מהפכני לבעיה עתיקת יומין – כיצד להעביר כסף בצורה ישירה בין אנשים, ללא תיווך של בנק או מוסד פיננסי. הוא יצר מטבע דיגיטלי שמבוסס על אמון טכנולוגי, לא על ממשלות או גופים ריכוזיים, וכך הביא לעולם את הביטקוין שנתן לרבים תקווה לחופש כלכלי.
לראשונה בהיסטוריה, ניתן היה לבצע העברות כספיות באינטרנט מבלי לחשוש שצד שלישי ייקח עמלה או יפקח על הפעולה. בעיית "הכפילות" – החשש שכסף דיגיטלי ישוכפל או יעשה בו שימוש כפול – נפתרה על ידי טכנולוגיית הבלוקצ'יין, יומן דיגיטלי שקוף ומבוזר בו כל עסקה מתועדת ונבדקת על ידי רשת של משתמשים. בכך, ביטקוין הפך לא רק למטבע, אלא לסמל של התנערות מעול המוסדות הפיננסיים הריכוזיים ששלטו בכלכלה העולמית. נכון להיום, שווי השוק הכולל של הביטקוין עבר את מאות מיליארדי הדולרים ומהווה יותר מ-60% משוק המטבעות הדיגיטליים כשהוא תופס יותר ויותר מקום בכלכלה העולמית.
עוד ב-
אך מעבר לערכו הכלכלי, ביטקוין הפך לדגל עבור קהילות שמאמינות בעצמאות פרטית, ביזור כוח, וחירות כלכלית – עקרונות שמהדהדים לא רק בלב ליבו של חג הפסח, אלא גם בקרב מיליוני תומכים ברחבי העולם. עבורם, מדובר לא רק בטכנולוגיה אלא בהצהרה: אפשר אחרת. ביטקוין איננו פתרון קסם – הוא אינו חף מסיכונים – אך עבור רבים הוא מהווה תזכורת נוקבת לכך שגם בתחום ההשקעות, ניתן לצאת מעבדות לחירות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה