בארץ
שירה איסקוב: "עכשיו אני יכולה לנשום לרווחה"
החוק שירחיב את העילות בגינן שלילת אפוטרופסות של אדם על ילדיו, המקודם ע"י שירה איסקוב וח"כ שטה – אושר. איסקוב: "אחרי ארבע וחצי שנים לא פשוטות, אני יכולה לנשום לרווחה"

אחרי דיונים רבים ומאבק פרלמנטרי ממושך, הכנסת אישרה אמש (ב') בקריאה שנייה ושלישית את חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, והוא ייכנס מיידית לספר החוקים. את הצעת החוק קידמו שירה איסקוב ועו"ד מיקי רויטמן, ויזמו חברות הכנסת פנינה תמנו שטה וקטי שטרית.
הצעת החוק הורחבה, ולפי הנוסח, תכלול את המקרים בהם תישלל האפוטרופסות של אדם על ילדיו, גם למקרים בהם אותו אדם הורשע בחבלה בכוונה מחמירה כנגד ילדיו או כנגד ההורה של ילדיו - כלומר, במקרי אלימות במשפחה.
בנוסף, הצעת החוק תיתן, לראשונה אי פעם, סעד משפטי שמאפשר לביהמ"ש או בית הדין לדחות על הסף בקשות לקיום קשר בין עבריין מורשע שאפוטרופסותו נשללה ובין ילדו הקטין, כל עוד לא הוצגו הוכחות כבר בגוף הבקשה. זאת מתוך ההבנה כי קיום הקשר הוא לטובתו של הקטין – ולא לשל העבריין. כך, יתאפשר למנוע את הניסיון לכפות ביקורים או להשתמש במערכת המשפטית בכדי להמשיך ולשלוט בילדים מתוך כותלי בית הסוהר.

חברות הכנסת קטי שטרית ופנינה תמנו-שטה. צילום: נועם מוסקוביץ'. צלם הכנסת
שירה איסקוב מסרה לאחר הדיון: "אחרי ארבע וחצי שנים לא פשוטות, בהן אני עדיין מנהלת מלחמות בבתי המשפט, לראשונה אני יכולה לנשום לרווחה. אני רוצה להודות לחברות וחברי הכנסת שקידמו את החוק, על התמיכה לאורך תקופה כה ארוכה ושמחה שהחוק עולה להצבעה כבר בשבוע הבא".
יוזמת החוק, ח"כ פנינה תמנו שטה: "המאבק באלימות במשפחה על כל צורותיה, עשה היום קפיצה קדימה. כאשר טובת הילד מול עינינו, ברור כי עלינו לעצור את היכולת של עבריינים מורשעים לשלוט מרחוק בילדיהם, באמצעות שימוש פסול ומכוער במערכת המשפט בכדי להטיל עליהם טרור פסיכולוגי".
עוד ב-
ח"כ קטי שטרית: "יישום החוק יבטיח את מניעת שליטתם החולנית של אלו שהוכח מעל לכל ספק, כי אינם כשירים לממש את תפקיד ההורות לאור מעלליהם. כשמדובר באלימות במשפחה, הגנה על נשים וזכויותיהם של ילדים חסרי ישע - אין קואליציה ואופוזיציה!״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
8.חוק מצויין.שוש 04/2025/05הגב לתגובה זו1 0שירה איסקוב זו לא הבחורה שבעלה דקר וכיסח אותה? הסיפור המזעזע וניצלה?סגור
-
7.עושה שם רע לאחותה המנוחה ועוול לאלפי ילדיםצדיק 04/2025/05הגב לתגובה זו0 0הבחורה מונעת מרוע ומוכיחה שגם אחותה היתה כזאת. ניסו לקחת מהאבא את הילד הרוע ובניגוד לחוק, שילמו מחיר הכי כבד וממשיכות דרך מחוקקת פקק שעם כמו קטי שיטרית.סגור
-
6.כל הכבוד!חוק ראוי והגיע הזמן!! שינמק לבד בכלא! (ל"ת)יולי 04/2025/05הגב לתגובה זו1 0סגור
-
5.לא צודקשוקו 04/2025/03הגב לתגובה זו1 3יש נשים יותר גרועות מהגברים ממררים להם את החיים סתם וכשגבר מרביץ אוייייסגור
-
4.אפשר להסיר אפוטרופסות רטרואקטיבית אם הייתי ילד מוכה? (ל"ת)בן 50 04/2025/03הגב לתגובה זו2 0סגור
-
3.גבר מכה/ אשה אלימההציוני 04/2025/03הגב לתגובה זו3 0אין סליחה מחילה וכפרה על דברים כאלה! אשה מוכה שנפגעה מבעלה או לחלופין אשה/ אמא שמכה ילדים, כילד שנפגע מכך קשה בילדות- אין שום התחשבות במכים, רק יחס חומל מרחם אבל ללא שוםרגשות אשם ואו התנצלות!סגור
-
סתם כלבה שהתעללה בבעלה (ל"ת)מניה 04/2025/04הגב לתגובה זו3 9סגור
-
2.חוק חשוב ביותריונית 04/2025/03הגב לתגובה זו11 0כל הכבוד על היוזמה המבורכת כן ירבו חוקים כאלה שמטרתם היא להגן על הילדים שלנו..תבורכנהסגור
-
1.כל הכבוד , אלופהכאן דן 04/2025/02הגב לתגובה זו10 0מדהים שעד עכשו המצב היה כזה שילד מחויב להורה הפוגע בוסגור