בארץ
מהפכת האנרגיה המתחדשת עולה שלב: המיזם שיסייע בהורדת יוקר המחייה
מהפכת האנרגיה המתחדשת עולה שלב: מיזם "שמש לכולם" מסיים מחזור ראשון של תוכנית "המאיץ לאנרגיה מתחדשת בבתי מגורים" – תכנית ראשונה מסוגה לרשויות מקומיות, אותה סיימו 18 רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ
משרד האנרגיה והתשתיות, בראשו עומד השר אלי כהן, באמצעות מיזם "שמש לכולם", מכריז על המשך קידום מהפכת האנרגיה המתחדשת ברשויות המקומיות. תוכנית "המאיץ לאנרגיה מתחדשת בבתי מגורים" מציינת השבוע את סיום השנה הראשונה, במהלכה גיבשו הרשויות המקומיות שהשתתפו בה, תכניות פעולה מקומיות שמטרתן לעודד הקמת מערכות אנרגיה מתחדשת בבתי מגורים.
על פי הנהלת משרד האנרגיה והתשתיות, יישום תוכניות אלו יסייעו ביצירת מקורות הכנסה לתושבים, בהורדת יוקר המחייה ואף יסייע בהגעה ליעדי הממשלה לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת. הרשויות יקדמו הקמה של מרכזי הדגמה למערכות סולאריות, חיוב הקמת מערכות סולאריות בבתים משותפים חדשים, כנסי תושבים בנושאי התייעלות באנרגיה, שיתוף פעולה עם "תרבות הדיור" על מנת לקדם ערוצי הלוואות להקמת מערכות סולאריות בבתים משותפים.
שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "אנחנו ממשיכים להוביל את מהפכת האנרגיה המתחדשת בישראל, עם הפנים לתושבים ברשויות המקומיות. תכנית 'המאיץ שמש לכולם לאנרגיה מתחדשת בבתי מגורים' היא דוגמא לעשייה המשותפת שלנו עם השלטון המקומי להובלת אנרגיה מתחדשת בבתי התושבים, ואנו נמשיך בכך בכל המרץ - לרווחת התושבים בישראל ולחיזוק החוסן הקהילתי והאנרגטי במדינה".
לצד מעורבותו של משרד האנרגיה והתשתיות, מדובר במיזם שעליו אחראים קרן קיימת לישראל, הפורום הישראלי לאנרגיה וקרן פילנתרופית גדולה. המיזם "שמש לכולם" הוקם בכדי לקדם את מימוש הפוטנציאל לייצור אנרגיה מתחדשת על גבי מבני מגורים קיימים. על פי משרד האנרגיה והתשתיות, מדובר בצעד משמעותי להשגת היעד הלאומי של אנרגיה מתחדשת לשנת 2030.
מעבר לחסכון בחשבון החשמל ולרווח הישיר לתושבים, ייצור האנרגיה בסמוך למוקדי הצריכה יוביל לניצול יעיל של האנרגיה המיוצרת, להפחתת עלויות בהקמת תשתיות הולכה ולשמירה על השטחים הפתוחים, כמו גם לייצור אנרגיה נקייה מפליטות מזהמים התורמת למאבק במשבר האקלים.
להתקנת מערכות סולארית חשיבות גדולה ליצירת ביטחון באנרגיה בזמן חירום. בעת הפסקת חשמל ניתן יהיה לצרוך את החשמל המיוצר על ידי המתקן הסולארי בשעות היום ברמת הבניין וברמת הבית. כמו כן, תושבים שיבחרו להתקין סוללות לאגירת חשמל יוכלו אף לאגור חלק מהחשמל המיוצר ולהשתמש בו גם בשעות הלילה.
בבתים משותפים, התקנת מערכת סולארית על הגג מהווה מקור הכנסה לוועד הבית, ויכולה להגיע לאלפי שקלים בשנה, ללא צורך בהוצאה כספית מצד בעלי הדירות באם מדובר על מודל ליסינג.
במודל רכישה שמאפיין בתי מגורים צמודי קרקע, ההכנסה השנתית לבעלי הנכסים יכולה להגיע לסכומים משמעותיים. כך למשל, מערכת מותקנת על גג של כ-80 מ"ר יכולה להניב הכנסה של כ- 12 אלף שקלים בשנה.
עוד ב-
18 הרשויות שהשתתפו בתכנית, קיבלו סיוע מקצועי וגיבשו תכניות עירוניות לקידום ייצור אנרגיה מתחדשת בקרב התושבים. הרשויות אשר סיימו את השלב הראשון בתכנית המאיץ לאנרגיה מתחדשת בבתי מגורים הן אזור, אשדוד, באקה אל גרביה, בוקעתא, בית שמש, דימונה, הרצליה, חיפה, ירושלים, מגדל העמק, מצפה רמון, נס ציונה, פרדס חנה כרכור, פתח תקווה, עכו, ריינה, רהט ושדרות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה