בארץ

האם הילדים שלנו באמת בטוחים בגני המשחקים הציבוריים? הנתונים המדאיגים

בכנס בטיחות מתקני משחקים לשנת 2024 נחשף כי למעלה מ-70% מאתרי המשחקים שנבדקו כוללים ליקויי בטיחות חמורים. הנתונים מצביעים על הצורך הדחוף לשיפור התקינה והבטיחות במתקני שעשועים, כושר וספורט
מערכת ice | 
צילום Shutterstock
בכנס בטיחות מתקני משחקים לשנת 2024, שהתקיים היום (שני) במועצה האזורית דרום השרון ביוזמת מכון התקנים, נחשף כי למעלה מ-70% מאתרי מתקני המשחקים שנבדקו השנה בישראל כוללים ליקויי בטיחות חמורים.
איגור דוסקלוביץ, הממונה על התקינה במשרד הכלכלה, הציג נתונים מדאיגים: מתוך 160 אתרי מתקנים שנבדקו, מרביתם הצביעו על בעיות קריטיות, במיוחד בגני משחקים הפועלים ללא היתרי תו תקן לתחזוקה. עוד נחשף כי יותר מ-60% מהרשויות המקומיות בישראל פועלות ללא היתרי תקן לתחזוקת המתקנים.
בנוסף, הוצגו נתונים על ידי ארגון בטרם לבטיחות ילדים, המראים כי 67% מפגיעות הילדים במתקני משחקים נגרמות מנפילות, בעיקר משלושה מתקנים: נדנדות, טרמפולינות ומגלשות, האחראים ל-72% מהפגיעות.
הכנס, שנערך לראשונה מאז הפסקת הקורונה והמלחמה האחרונה, נועד לשפר את תקני הבטיחות במתקני משחקים, כושר וספורט. באירוע השתתפו נציגי משרד הכלכלה, מכון התקנים, וארגון בטרם לצד אנשי רשויות מקומיות.
במהלך הכנס, חולקו תעודות הוקרה לארבעה מנהלים ממועצות שונות על קידום הבטיחות בתחומם, ביניהם תמר חדד מהמועצה האזורית חבל מודיעין ונעם חן מעיריית ערד. הנתונים המטרידים מעלים צורך דחוף לפעול לחיזוק הבטיחות, הגברת האכיפה והעלאת המודעות בקרב הציבור והאחראים על תחזוקת המתקנים.

ד״ר גלעד גולוב, מנכ״ל מכון התקנים: ״אני רוצה להודות לכל המשתתפים הרבים ובהם נציגי רשויות מקומיות ונציגי חברות של מתקני משחקים שהגיעו ולקחו חלק בכנס החשוב הזה. מכון התקנים פועל כל הזמן לקידום הבטיחות במתקני משחקים, מתקני כושר ומתקני ספורט. חשוב מאוד שכלל הגופים הרלוונטיים יקפידו על יישום התקנים ויעניקו עדיפות עליונה לבטיחותם של ילדינו בזמן שהם מבלים בגני משחקים. הכנס שקיימנו מהווה פלטפורמה חשובה לחשיפת והעלאת המודעות לנושא הבטיחות במתקני משחקים".
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: ״אנו מודים למכון התקנים על קיום כנס ייעודי העוסק בבטיחות מתקני משחקים. מתקני שעשועים הם חשובים. הם מאפשרים לילדים חוויות חברתיות והתפתחותיות מחוץ למרחב הדיגיטלי, אך הם גם נדרשים להיות בטוחים ולכלול התייחסות למרחב. יחסי הגומלין בין המתקנים, המרחב הציבורי בו הם נמצאים, והחיבור שלהם לסביבה, לצד השימוש הנכון, הם המפתח לשינוי מפת ההיפגעות, ולשמירה על הבטיחות של המשתמשים. אם הממסד לא יצור מרחב ציבורי לילדים, הוא בהכרח יקום, אבל לא בבהכרח באופן שמותאם ובטוח לילדים. חייבים בנוסף לצמצם את אי השוויון שנולד בעקבות המחסור של מתקני משחקים באוכלוסיות חלשות ורשויות ממעמד סוציו אקונומי נמוך".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה