בארץ
ישראל חוזרת לבית הדין בהאג: מה ההשלכות על המשך הלחימה?
עמדת הארגון הבינלאומי של עורכי דין ומשפטנים יהודים הובאה במסגרת מזכר משפטי שהוגש לבית הדין הבינלאומי לצדק, לקראת הדיון הקרוב בעמדת האו"ם. שופטי ביה"ד יתכנסו לדון בבקשת האו"ם לקבל חוות דעת מייעצת בנוגע להתנהלות מדינת ישראל בשטחי הקו הירוק
מחר (שני) יתקיים בבית הדין הבינלאומי לצדק דיון שישפיע על עתידה המשפטי של מדינת ישראל. שופטי ביה"ד יתכנסו לדון בבקשת האו"ם לקבל חוות דעת מייעצת בדבר המצב המשפטי וההשלכות של הנוכחות הישראלית בשטחי יהודה ושומרון, רצועת עזה וירושלים. במסגרת המזכר המשפטי שנכתב על ידי עורך הדין דניאל רייזנר, סגן נשיא IJL, ועורכי הדין ד"ר רועי שיינדורף, ד"ר דב ג'ייקובס וג'ושוע קרן המייעצים ל-IJL בהקשר זה, מצביעים מחבריו על כשלים עובדתיים ומשפטיים מהותיים, אשר עומדים בבסיס הבקשה של האו"ם.
כך, קובעים חברי הארגון הבינלאומי של עורכי דין ומשפטנים יהודיים (IJL), כי קיימת מסגרת משפטית בינלאומית, מוכרת ותקפה, המבוססת על החלטות קודמות שניתנו ע"י האו"ם במסגרת מועצת הביטחון 242 ו-338, וכן הסכמים נוספים, אשר מהווים מסגרת משפטית לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, כך שקביעות חדשות מטעם ביה"ד, עלולות לחתור תחת החלטות קודמות אלה.
עוד קובע הארגון כי תפיסת השטחים אירעה במהלך מלחמת ששת הימים בשנת 1967, ונעשתה לצורך הגנה עצמית. עוד קובעים מחברי המזכר כי ישראל רשאית להחזיק בשטחים אלה עד להסדר מדיני. מתקפת החמאס הרצחנית שהחלה בבוקר ה-7 לאוקטובר רק מוכיחה כי ההחזקה בשטחים אלה נדרשת על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל.
עוד ב-
לאור זאת, קובע הארגון, אשר ייצג בעבר בטריבונלים משפטיים בינלאומיים וכן באו"ם, על ביה"ד הבינלאומי לצדק לנהוג במשנה זהירות בטרם יסכים להעניק חוות דעת מייעצת לאו"ם, כפי שהתבקש. שינוי במרקם המשפטי הקיים יערער את ההסכמות הבינלאומיות שכבר הושגו בסכסוך הישראלי-פלסטיני, כך לפי מחבריו, וייפגעו בסיכויים ליישב אותו במסגרת מו"מ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה