בריאות
1 מכל 100 אנשים סובל מההפרעה הזו: האם גם אתם סובלים ממנה?
אפילפסיה היא הפרעה נוירולוגית נפוצה המוגדרת כ-"מוגבלות בלתי נראית". אנשים עם מוגבלות בלתי נראית, סובלים לעיתים מאפליה במקום העבודה. כיצד מקומות עבודה צריכים לפעול ביחס לעובדים הסובלים מאפילפסיה?

אפילפסיה היא אחת ההפרעות הנוירולוגיות השכיחות ביותר, אך רבים אינם מודעים לכך שהיא מוגדרת "מוגבלות בלתי נראית". כלומר, מדובר במגבלה שאינה ניכרת לעין, אך משפיעה משמעותית על חיי היומיום.
בעוד שנכות פיזית לרוב נראית לעין ומעוררת תגובה מיידית של התחשבות והתאמות, אנשים עם מוגבלות בלתי נראית, כמו אפילפסיה, נאלצים להתמודד לא רק עם מצבם הרפואי אלא גם עם סטיגמות, חוסר הבנה ולעיתים אף אפליה במקום העבודה.
על רקע היום הבינלאומי למודעות לאפילפסיה, חשוב להעלות למודעות מגבלה רפואית זו ולשבור את המיתוסים סביבה. אנשים רבים עדיין מאמינים שאפילפסיה בהכרח כרוכה בהתקפים דרמטיים של עוויתות ואובדן הכרה, אך למעשה קיימים סוגים רבים של התקפים, חלקם כמעט בלתי נראים. עובד יכול לחוות "התקף היעדרות" של כמה שניות מבלי שאף אחד ישים לב – אך הדבר עשוי להשפיע על הריכוז, הזיכרון והתפקוד היומיומי.
כיצד מקום העבודה שלכם יכול להתאים עצמו עבור הסובלים מאפילפסיה?
המדריך של המוסד לבטיחות ולגיהות עושה סדר בנושא:
המדריך של המוסד לבטיחות ולגיהות עושה סדר בנושא:
הכרה בכך שאפילפסיה היא מוגבלות בלתי נראית – חשוב להבין שעובד עם אפילפסיה עשוי להתמודד עם אתגרים יומיומיים שאינם ניכרים כלפי חוץ. ההכרה בכך היא השלב הראשון ליצירת סביבת עבודה תומכת.
יצירת סביבה בטוחה – הימנעות מתאורה מהבהבת, צמצום מתח מוגזם ומתן אפשרות להפסקות במידת הצורך יכולים לסייע במניעת התקפים.
הדרכת צוותים להתמודדות עם התקפים – רבים אינם יודעים מה לעשות אם קולגה חווה התקף. הדרכה קצרה יכולה להציל חיים ולמנוע תגובות חרדה מיותרות.
גמישות והתאמות בעבודה – עבודה מהבית, לוח זמנים גמיש או אפשרות למנוחה בעת הצורך יכולים לשפר משמעותית את איכות חייהם של עובדים עם אפילפסיה ולמנוע עייפות, שהיא אחד הטריגרים להתקפים למוגבלויות בלתי נראות.
שינוי קטן במודעות ובהתאמות יכול לעשות הבדל עצום וליצור סביבת עבודה הוגנת, מכילה ובטוחה יותר לכולם. שילוב חולי אפילפסיה במקומות העבודה אפשרי ומועיל, בתנאי שמבוצעות ההתאמות וההנגשות הנדרשות. בעזרת ליווי מקצועי של מדריכי המוס"ל ללא עלות, ניתן לבצע הערכת סיכונים ולהתאים את סביבת העבודה באופן שיבטיח בטיחות מרבית לכלל העובדים.
בתמורה, המעסיקים יזכו בעובדים מסורים, אחראיים וחרוצים, שיתרמו לשיפור הפריון והגיוון בארגון. אנו כאן כדי לסייע וללוות כל מעסיק שמעוניין לקדם שילוב שוויוני ובטוח של אנשים עם אפילפסיה בשוק העבודה.
עוד ב-
.jpeg)
כותב הטור הוא מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד הישראלי לבטיחות וגהות. (צילום: יח"צ)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה