משפט
הקים סטארטאפ לאחר שנפרדו ונתבע - פסק הדין התקדימי לתחום
במסגרת משפט ארוך שהתקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופט יעקב שרביט, יזם הייטק האשים את שותפו לשעבר שהקים מיזם מתחרה לאחר שנפרדו ותבע זכויות על המוצר
המסקנה העולה מפסק הדין היא כי שותף במיזם טכנולוגי חייב לפצות את שותפו הקודם במיזם על הקמת מיזם מתחרה, גם תחת ההנחה כי המיזם המתחרה פותח "מאפס" מבחינה טכנולוגית, ולא נעשה כל שימוש במסגרתו בטכנולוגיה הקודמת שבמיזם המקורי.
בית המשפט קיבל את טענות התובע, שיוצג על-ידי עו"ד נתי אגמון, לידר קופרשמידט-טל אסף כהן פור וים יצחקי ממשרד שבלת ושות', וקבע כי די בשימוש בניסיון ובמוניטין של המיזם הקודם, גם אם לא נעשה שימוש בטכנולוגיה שפותחה במסגרתו, בכדי להוות הפרה של הוראות הדין.
עו"ד נתי אגמון ולידר קופרשמידט-טל שייצגו את התובע, מסרו: "לפסק הדין חשיבות רבה למיזמי היי-טק אשר לעיתים מבוססים על מיזמים קודמים, ומדגיש את החשיבות להכללת מנגנוני היפרדות במסגרת הסכם המייסדים, ובהיעדרם - בהסדרת הליך ההיפרדות באמצעות אחד מהמנגנונים הקבועים בחוק.
עוד ב-
שכן, די בפעילות ראשונית במיזם המקורי על מנת להקים חבות במישור דיני החברות, אשר עשויה להגביל את אפשרותם להקים מיזם חדש באותו תחום פעילות. מכאן חשיבות פסק הדין בהצבת תמרור אזהרה ליזמים שלא ליטול סיכון לא מחושב, ולפעול להסדרת הליך ההיפרדות טרם הקמת מיזם חדש".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה