משפט

כך הפכו שתי אחיות מיישוב בדואי למיליונריות, עד שנתפסו

זוג האחיות מהיישוב ערערה בנגב גייסו משגיח בחינות בגרות ובנו עסק משגשג של גילוי תשובות לנבחנים. כעת הוגש נגדן כתב אישום, שיחזיר אולי את הכסף, אך לא את חוסר הצדק שנעשה באלפי בחינות
איתן לויטס | 
מבחנים (צילום freepik)
פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד האחיות ואפה (27) ושורוק (23) צעלוק מערערה בנגב ונגד מאג'ד סועאד (27) מכרמיאל לאחר שנהגו לשלוח לנבחנים את תשובות בחינות הבגרות בתוך זמן הבחינה.
מכתב האישום שהגיש עו"ד דניאל גלעד, עולה כי במהלך 2019 הנאשמות קשרו קשר הונאה כדי לקבל את שאלוני הבחינה במועד הבחינה או עוד קודם לכן, ושליחת פתרון הבחינות בזמן הבחינה לנבחנים, לצורך הפקת רווח כלכלי.
כדי להסתיר את זהותן פעלו הנאשמות תחת שמות בדויים, השתמשו באנשי קש, שוחחו בטלפון דרך תוכנה לעיוות קול ועוד. כמו כן, בשיחות עם אנשים נהגה שורוק להציג את עצמה כגבר בשם "נביל", בעת שהיא משתמשת בתמונה של אדם אחר ללא רשותו, בעוד וואפה הציגה עצמה כגבר בשם "מוחמד".
הנאשמות נהגו לפנות באמצעות הרשתות החברתיות למאות אלפי נבחנים לעתיד, והבטיחו שביכולתן לרמות את משרד החינוך וכך לקבל ציונים גבוהים בקלות וללא השקעה. בין היתר שורוק הקימה והפעילה חשבון אינסטגרם, לו היו כ-250,000 עוקבים, ובמסגרתו פרסמה לנבחנים פוטנציאליים שביכולתה לעזור להם לעבור את בחינת הבגרות במרמה.

בפרסומים, השונים ציינו הנאשמות מגוון של בחינות בגרות, כשלצדן המחיר של אותה הבחינה (בין 50 ל-300 שקל לבחינה). עם פניית הנבחן לנאשמות, הוא נדרש להעביר את התשלום ב"מזומן בזמן" ולהציג אסמכתא. לאחר התשלום, דאגו הנאשמות לצירוף הנבחן לקבוצת ווצאפ ייעודית למבחן הרלוונטי ובזמן הבחינה הפיצו הנאשמות בקבוצה את פתרון הבחינה.
בעקבות פנייתה של שורוק, החל מחודש ינואר 2022 החל סועאד לנצל את עבודתו כמשגיח ולצלם את טפסי בחינות ולהעבירן לנאשמות טרם החלו. בתקופה בה שיתפו פעולה העביר סועאד לנאשמות לכל הפחות 50 בחינות בגרות. כמו כן, ב-12 מקרים נוספים השיגו הנאשמות את טופסי הבחינה טרם מועד הבחינה. הנבחנים אשר לקחו חלק במעשה הרמייה ניגשו במהלך הבחינה במגוון דרכים אל תוכן הקבוצה הייעודית, ובניגוד להנחיות משרד החינוך. הנאשמות גם פעלו מול הנבחנים כדי לוודא שאלו לא ישתמשו בטפסים ובפתרון שנשלח בקבוצה הייעודית, וכך להגדיל את רווחיהם. 
על מנת להסתיר את התשלומים שקיבלו, הנאשמות דרשו מהנבחנים להעביר את התשלום לתעודת הזהות של נשים שונות אשר נשלחו למשוך את הכספים בסניפי דואר שונים ברחבי הארץ, במטרה למנוע את גילוי פרטי הנאשמות. במהלך התקופה קיבלו הנאשמות תשלום תמורת פתרון לכל הפחות 1,900 פעמים ובסכום של כולל של כ-1.17 מיליון שקל.
הנסיבות המחמירות הן ההיקף העצום של המרמה, התחכום, המידור, הפגיעה הקשה באמון מוסד בחינות הבגרות, הפגיעה האנושה בעקרון השוויון והענקת יתרון לרמאים בנקודת הזינוק בחיים בכלל ובלימודים אקדמאים בפרט, וכן חדירת מעשי המרמה לזרועות השלטון באמצעות סועאד.
לנאשמים יוחסו עבירות של גניבה בידי מורשה, הוצאת מסמך ממשמורת וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. לוואפה ושורוק צעלוק מיוחסות גם עבירות של נקיטת עורמה ותחבולה בכוונה להשתמט ממס ואיסור הלבנת הון. לשורוק גם מיוחסת עבירה של פגיעה בפרטיות. במקביל הוגשה בקשה לחילוט ולקביעת תנאים מגבילים.
החקירה נוהלה על ידי יחידת סייבר צפון במשטרת ישראל ובליווי פרקליטות מחוז דרום פלילי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה