משפט
הונאה ע"ח ארגון הענק: כך ניסו לעקוץ אלפי ישראלים
בארגון נכי צה"ל הזהירו מפני ניסיון לפישינג באמצעות הודעה לביטוח חיים שנשלחה ב-SMS לאלפי חברים בארגון. וגם: מה ההמלצות של המועצה לצרכנות?
בהודעה שנמסרה אליהם מהארגון התבקשו: "חברות וחברי ארגון נכי צה"ל היקרים, ברגעים אלה נשלחת הודעת SMS בדבר הצטרפות חברי ארגון נכי צה"ל לביטוח חיים. ההודיעה היא הודעת פישינג ולא נשלחה מהארגון. יש למחוק את ההודעה ולא ללחוץ על הקישור".
במועצה לצרכנות ממליצים: "כשאתם נתקלים במבצע שנראה טוב מכדי להיות אמיתי, הוא כנראה לא אמיתי. "פישינג" כאלה נפוצים ברשת ובהודעות SMS יותר ויותר, מטרתם להשיג את הפרטים האישיים שלכם במקרה הטוב או ממש לגנוב את זהותכם במקרה הרע. זכרו כלל חשוב: ברשת, כמו בחיים האמיתיים, אין ארוחות חינם (וגם לא כמעט חינם)".
עוד נמסר: "מה עושים? קודם כל אם כבר נפלתם קורבן, אל תשתקו! תערבו אנשים ותפנו לרשויות המתאימות. אם אתם נתקלים ב"מבצע" חשוד דווחו מייד למועצה לצרכנות ואנו נדע לאגד את המידע ונרד לעומקו של העניין, נדאג להזהיר את הציבור ובמקרה הצורך ואף נפתח בהליכים נגד מפיצי ההונאה. פשוט מזכירים לעצמנו שאין מתנות חינם, וגם אין מתנות כמעט-חינם. אף אחד לא מחכה להעניק לנו טלויזיה, חופשות או כסף. היו חשדניים, אל תלחצו על קישורים, ואם בכל זאת בא לכם לחפש את המבצע שהציעו לכם- היכנסו לאתר הרשמי בצורה עצמאית".
עוד ב-
"היזהרו מקישורים מקוצרים ומוזרים, משגיאות כתיב או מחברות שהשם שלהם מאד דומה לשם שאתם מכירים, אם קבלת הודעה כזו - לא לוחצים על קישורים. נכנסים לאתר החברה המאובטח (מחפשים את סימן המנעול בשורת הכתובת, והאותיות https) באופן עצמאי, מזינים פרטים ובודקים. אפשר גם להתקשר לשירות לקוחות כדי לוודא שאכן נעשתה פנייה. מציעים לכם חברות או ירושה? האינטרקציה בדרך כלל תהיה לא מיוזמתכם. חושדים? התחילו מתמונת הפרופיל ברשת החברתית, ובצעו חיפוש הפוך בגוגל תמונות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה