משפט

עוקץ קריפטו על חשבונכם? היזהרו מלמסור פרטים אישיים

בזמן שאתם מנסים להרוויח בגדול בעידן הבהלה לזהב הדיגיטלי בשוק הקריפטו, וודאו שאתם יודעים כיצד לזהות את ההונאות השונות שרוצות להפריד ביניכם ובין המטבעות הוירטואליים שלכם
מערכת ice | 
ריפל (צילום pexels)
נראה שהעולם השתגע מהמטבעות הדיגיטליים. מטבעות כמו ביטקוין, את׳ריום ודוג׳קוין נפוצים בכל רחבי הרשת. הערך העולה שלהם מבטיח רווחים גדולים למשקיעים בהם (כלומר, במידה שהם לא יצנחו במחירים). סכומי הכסף הממתינים לכורי המטבעות הדיגיטליים מזכירים את הבהלה לזהב של המאה ה-19. זה מה שאנשים מסוימים רוצים שתאמינו, וביניהם גם רשימה ארוכה של רמאים.
למעשה, אם אתם מתעניינים במטבעות דיגיטליים בימים אלה, אתם נמצאים בסיכון לא קטן לנפילה בתרמית. זהו המערב הפרוע החדש – עולם ללא חוקים ורגולציות, שבו הרעים מנצחים לעיתים קרובות. עם זאת, החוקים המוכרים להימנעות מהונאות חלים גם כאן. עליכם להיות ביקורתיים כלפי כל דבר שאתם קוראים ברשת. אם לא תאמינו בעיניים עצומות להייפ הגדול סביב מטבעות דיגיטליים, יהיה לכם סיכוי גבוה יותר להישאר בטוחים.
 
האקרים ורמאים נוספים הם מומחים בשימוש באירועי ההווה ובטרנדים כדי להערים על הקורבנות שלהם. וכן, בדרך כלל הם אפילו פחות אמינים מתחום המטבעות הדיגיטליים. פוסטים וסטוריז ברשתות החברתיות הם חלק מהאשמים, שכן הם יוצרים מעין תיבת תהודה שרק מוסיפה להיסטריה סביב המטבעות הדיגיטליים. התוצאה? בין אוקטובר 2020 למאי 2021, אזרחים אמריקאים הפסידו סכום כולל של מטבעות בשווי 80 מיליון דולר כחלק מאלפי תרמיות של מטבעות דיגיטליים, כך לפי דיווח של ה-FTC בבריטניה. המספר אפילו גבוה יותר – המשטרה טוענת שהקורבנות איבדו מעל 146 מיליון לירות שטרלינג בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2021.
אז למה בעצם הונאות הקריפטו נמצאות בעלייה?
· הרגולציה בתחום כלפי משקיעים במטבעות דיגיטליים היא קטנה עד לא-קיימת, לעומת שווקי הבורסה המסורתיים
· העניין התקשורתי במטבעות דיגיטליים הופך אותם לפיתיון במתקפות פישינג
· הזינוק במחירי המטבעות הדיגיטליים מושך קהל גדול שחולם להתעשר מהר
· הרשתות החברתיות תורמות להגברת הבאז – כשכל מיני משפיענים מספרים על המטבע הבא שהם גילו, והמעריצים הולכים אחריהם כעיוורים. רק לאחרונה דווח על תביעה נגד קים קרדשיאן בדיוק בנושא הזה.
· גם כריית מטבעות תמורת כסף היא פיתיון שיכול לשמש את מבצעי מתקפות הדיוג.
חברת אבטחת המידע ESET מציעה את הטיפים הבאים על מנת להימנע מליפול בפח:
הנשק הטוב ביותר הוא חשדנות. לרוע המזל, אנו חיים בעידן בו לא כל מה שאנחנו קוראים ברשת הוא נכון. חלק גדול ממה שאנחנו קוראים ברשת דווקא נוצר במיוחד כדי לרמות אותנו ולפגוע בנו. בהקשר הזה, נסו להשתמש בטקטיקות הבאות כדי להימנע מנפילה לתרמיות:
· לעולם אל תספקו את הפרטים האישיים שלכם למי שיוצר איתכם קשר באמצעות דוא״ל, מסרונים או הודעות ברשתות חברתיות וכו׳. אם אתם תוהים אם מדובר בשולח אמין, פשוט צרו איתם קשר באופן עצמאי באמצעות ערוץ תקשורת אחר.
· אם דבר מה טוב מדי מכדי להיות אמיתי, הוא כנראה לא אמיתי. התייחסו לכל הצעה להשקעה בחשדנות מרבית.
· הפעילו אימות דו-שלבי בכל חשבון מטבעות דיגיטליים שיש לכם והתעלמו מ"הזדמנויות" להשקעה שדורשת תשלום מראש, אל תשתמשו בחנויות אפליקציות לא-רשמיות לעולם
· הורידו תוכנה להגנה מפני נוזקות מספק אמין למחשב שלכם ולמכשירים הניידים שלכם
העולם אולי השתגע מהמטבעות הדיגיטליים, אבל אתם לא מוכרחים להצטרף לשיגעון. שמרו על ראש נקי והתעלמו מההייפ.
אם יש לכם כסף וירטואלי שמאוחסן באופן בטוח באחת מבורסות המטבעות הדיגיטליים, ייתכן שהוא נמצא בסיכון מצד האקרים. במקרים רבים, פושעי סייבר הצליחו לגנוב כספים מהבורסות האלה, ולעיתים יצאו ברווח של מאות מיליוני דולרים. עם זאת, במרבית המקרים, הבורסות שנפרצו יבטיחו לפצות את לקוחותיהם התמימים. לרוע המזל, ״ביטוח״ שכזה אינו קיים עבור קורבנות שייפלו בהונאת מטבעות דיגיטליים. אם תיפלו בפח, כסף רב פשוט ייעלם מהכיס שלכם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה