משפט

פריצת הסייבר בק.ל.ס קפיטל, משרד המשפטים יתערב?

ברשות להגנת הפרטיות לא ממהרים לקפוץ למסקנות לגבי פריצת ההאקרים למאגרי המידע של ק.ל.ס קפיטל ועדיין בודקת את פרטי האירוע. במידה ותתערב, הרשות עשויה שלא לאשר העלאת מערכות החברה, עד שיוסר החשש להמשך דלף המידע
יהודה לוינגר | 
סייבר (צילום Freepik)
הרשות להגנת הפרטיות, התייחסה היום (ראשון) לפריצת ההאקרים לחברת ק.ל.ס פיטל על ידי קבוצת בלאק שדואו שגם פרצה בעבר למאגרי המידע של חברת הביטוח שירביט.
קבוצת ההאקרים שוב מאיימת לחשוף מסמכים ולעשות שימוש במאגר אם לא ייענו הדרישות, מול שירביט זה קצת פחות עבד ולכן פרטים של אלפי מבוטחים דלפו לציבור, כולל תמונות של מסמכים, תעודות ועוד. התוקפים הפעם דורשים 10 מטבעות ביטקוין (כל מטבע ביטקוין בשווי של 60 אלף דולר).
על פי הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים: "בהמשך לדיווח שהתקבל ברשות להגנת הפרטיות, בעניין אירוע אבטחת מידע בחברת הרשות בוחנת, בשיתוף כל הגורמים הרלוונטיים, את פרטי האירוע והשלכותיו".
על דרכי פעולה אפשריים כתבו ברשות: "במקרים מסוג זה הרשות עשויה שלא לאשר העלאת מערכות החברה, עד שיוסר החשש להמשך דלף המידע. בנוסף, הרשות יכולה לחייב החברה בעדכון הלקוחות שנפגעו, או שעלולים להיפגע, באופן אישי אודות הדלף".
על פי ד"ר הראל מנשרי, ממקימי מערך הסייבר בשב"כ וראש תחום סייבר בHIT מכון טכנולוגי חולון, "החברה שהותקפה היא חברה שעוסקת במימון כלי רכב. ברור לחלוטין שהתקיפה לא בוצעה למטרות כופר כמו שהפרוצים טוענים אלא יש כאן מטרות אחרות. זה סיפור שמנסה להתחזות לסיפור לכופר מטעמים של הגברת נזק. הכופר הוא מסך עשן בדיוק כמו שהיה בסיפור הפריצה לשירביט".
לדבריו, "דרישת הכופר מטרתה להיות בכותרות ולייצר תודעה של השפלה בצד שלנו והישג לצד שלהם. הסיפור של הכופר זה רק כדי לבלבל. הכסף זה קשקוש. יש כאן מאפיינים שדומים לתקיפות איראניות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה