משפט
פרקליט המדינה על ואטורי וגוטליב: "יש מי שהחוק עבורו הוא המלצה"
פרקליט המדינה התייחס לחברי הכנסת של הליכוד והשר מעוצמה יהודית שהודיעו שלא יתייצבו לחקירות משטרה ומתח עליהם ביקורת חריפה. "אנחנו לא מונעים מלחץ או משיקולים זרים או פוליטיים", אמר

פרקליט המדינה, עמית איסמן, השתתף היום בכנס חיפה למשפט מטעם אוניברסיטת חיפה ונשא שם נאום. בין היתר התייחס איסמן לתופעה שבה פוליטיקאים מסרבים להתייצב לחקירות משטרה ואמר כי "כשנבחר ציבור מסרב להתייצב לחקירה זו לא רק התנהלות אישית פסולה. זו פגיעה ישירה בשלטון החוק. המסר לציבור חמור: יש מי שהחוק עבורו הוא המלצה. ויש מי שהחוק עבורו הוא חובה", אמר.
הוא התייחס בכך בין היתר לחברת הכנסת טלי גוטליב שזומנה כבר מספר פעמים לחקירת משטרה והודיעה מפורשות לחוקרים כי אינה מתכוונת להתייצב לחקירה. בהמשך היו אלה גם ח"כ ניסים ואטורי והשר עמיחי אליהו שהודיעו מראש כי לא יתייצבו לחקירה בעניין ההתפרצות לבסיס שדה תימן.
"במדינה דמוקרטית - החוק איננו עניין של בחירה. ציות לחוק הוא תנאי בסיסי לשוויון, בעיקר ממי שנושא באחריות ציבורית", אמר איסמן, "אי התייצבות לחקירה מצד נבחר ציבור איננה רק זלזול במערכת אלא שלילה של עקרון היסוד שלפיו כולם שווים בפני החוק".
הוא הדגיש בנאומו כי :דווקא בזמנים אלה חשוב לומר בקול צלול וברור: פרקליטות המדינה פועלת רק על פי החוק, הראיות והאינטרס הציבורי. חוק, ראיות ואינטרס ציבורי אלה ואלה בלבד הם העומדים בבסיס כל החלטה אותה אנו מקבלים. אנחנו לא מונעים מלחץ או משיקולים זרים או פוליטיים. פרקליטות המדינה ואני כמי שעומד בראשה נמשיך לשרת בנאמנות את מדינת ישראל, חוקיה וכלל ציבור אזרחיה. אותם ואותם בלבד".
הוא גם התייחס לחקירות של שחיתות שלטונית והטענות כי הן גוזלות משאבים מתחומי חקירות אחרות והבהיר כי תיקי השחיתות המשמעותיים מרוכזים בשתי יחידות ארציות של פרקליטות המדינה המתמקצעות בעבירות אלה. "אני וכך גם היועצת המשפטית לממשלה עוקבים ומפקחים באופן אישי על תיקים אלו. הפרקליטות ואני בראשה פועלים להסרת חסמים בכל הקשור לחקירת תיקי שחיתות שלטונית וקבלת החלטה מהירה בעניינם".
עוד ב-
איסמן הדגיש גם את הקשיים הקיימים בחקירות של אישי ציבור, ואמר כי "לצד הקושי המובנה בחקירות מסוג זה, ולצד הניסיונות לעכב ולהרתיע פרקליטות המדינה רתומה באופן מלא למאבק בשחיתות השלטונית. אנו נמשיך ללוות את חקירות המשטרה ולטפל בתיקים אלה, באחריות, ביושרה, וללא משוא פנים. יהא החשד אשר יהא. איש אינו מעל החוק, ללא קשר למעמדו או לתפקידו. בנוסף, אנו נמשיך לנהל את התיקים המתנהלים בבתי המשפט באופן מקצועי ונחוש, ללא מורא וללא משוא פנים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אתה ודאי מכוון לנשיא בית המשפט העליון החשוד בפליליםמסביר פנים 04/2025/03הגב לתגובה זו0 0שגם מינה את עצמו. קפקא נקרע מצחוק.סגור
-
1.בדחן. עד שלא נתלה את איסמן ומיארה אסור לציית (ל"ת)ניר 04/2025/03הגב לתגובה זו0 0סגור