משפט
הבאג במערכת המסחר של הבנק יעלה לו 200 מיליון שקלים?
באג באפליקציית המסחר בשוק ההון של בנק הפועלים מציג נתונים שגויים ועלול להטעות את הלקוחות בביצוע עסקאות, כך על פי בקשה לתביעה ייצוגית נגד בנק הפועלים

בקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד נגד בנק הפועלים, בטענה כי האפליקציה ואתר המסחר במניות של הבנק מציגים באופן שגוי את סכומי המכירה או הקנייה המשוערים של ניירות ערך.
התובע, תמיר שחמורוב, לקוח הבנק, טוען כי גילה תקלה חמורה הן באפליקציית שוק ההון והן באתר האינטרנט של הבנק, אשר גורמת להצגת "סכום מכירה/קניה משוער" שגוי בעת ביצוע פעולות של מכירה או קניה של ניירות ערך. לטענתו, התקלה מתרחשת בעיקר לאחר ביצוע פעולת עריכה של פקודת המכירה או הקנייה, אך לעיתים גם בעת הזנת הפקודה בפעם הראשונה.
"התקלה הנ"ל מביאה להטעיית לקוחות, ופוגעת בשיקול הדעת שלהם בביצוע עסקאות", נכתב בבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין דורון רדעי, ניצן גדות וגפן מברך. "במידה והלקוח מבחין בכך שהסכום המשוער אינו תואם לפקודת המכירה/קניה שהזין, אין באפשרותו לדעת אם התקלה היא בהצגת הסכום המשוער, או שמא בפקודת המכירה".
שחמורוב מתאר בתביעתו כיצד ב-3 במרץ 2025, ניסה למכור 829 מניות של חברת MULLEN AUTOMOTIVE INC באמצעות האפליקציה. בתחילה הזין הגבלת שער של 2.77 דולר וקיבל סכום משוער תקין של 2,296.33 דולר, אולם כאשר ביקש לערוך את פקודת המכירה ולשנות את הגבלת השער ל-3 דולר, הסכום המשוער שהציגה המערכת היה 829 דולר בלבד במקום 2,487 דולר.

כך נראה הבאג באפליקציה של התובע
בשל חוסר הוודאות לגבי מקור השגיאה, נאלץ התובע לוותר על ביצוע העסקה. ניסיונות נוספים באותו יום הראו שהתקלה חוזרת על עצמה עם שינויי שער שונים.
לבסוף, ב-12 במרץ, משהבחין שחמורוב כי שער המניה ממשיך לרדת, נאלץ למכור את המניות בשער של 1.02 דולר למניה. התובע טוען כי נגרם לו הפסד כספי ישיר בסך 5,459 ש"ח, שכן במהלך יום המסחר של ה-3 במרץ, שער המניה הגיע עד ל-2.8 דולר למניה.
במהלך החודש ערך התובע בדיקות נוספות ומצא כי התקלה מתרחשת גם בפעולות קנייה וגם באתר האינטרנט הרגיל של הבנק (לא רק באפליקציה). בחלק מהמקרים, הסכום השגוי מופיע בדולרים בלבד ובמקרים אחרים גם בשקלים.
לדבריו, הוא פנה לבנק והסב את תשומת ליבו לתקלות, ואף קיבל אישור מנציג הבנק לקיומה של התקלה האמורה, אך נמסר לו כי היא תתוקן רק "במהלך התקופה הקרובה". הבנק אף הציע לתובע פיצוי כספי בסך 4,000 שקלים, סכום שלטענתו אינו מספק את מלוא נזקיו.
התובע מבקש לייצג קבוצה המוגדרת כ"כל לקוחות הבנק אשר היו חשופים ו/או אשר נגרם להם נזק עקב התקלות נושא התביעה ו/או התקלה בהצגת סכום המכירה/הרכישה המשוער של ניירות ערך, וזאת במהלך 7 השנים האחרונות או החל ממועד התהוות התקלה ועד למועד אישור הבקשה או תיקונה, לפי העניין".
הערכתו הזהירה של התובע היא שמדובר בכ-50,000 חברי קבוצה, ובהתאם לכך העריך את סכום התביעה הייצוגית הכולל בכ-200 מיליון שקלים.
מבנק הפועלים נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם הגיע לידי הבנק. לכשיגיע נלמד ונבחן את טענות התובע ונוכל להתייחס לגופו של עניין".
עוד ב-
אין ספק שתביעה ייצוגית היא כלי צרכני שימושי מאוד בכך שהוא מאפשר לנהל תביעה אחת מרוכזת כאשר מדובר בתובעים רבים. כפי שדיווחנו רשת הקצביות הידועה שתפצה את לקוחותיה במיליונים. כמו כן, פרסמנו על רשת ידועה שמכרה מוצרים במחירים יקרים יותר דרך וולט, גם כן הגיעה להסדר פשרה. כמו כן, דיווחנו כי יבואנית קיה גם כן תפצה את לקוחותיה במסגרת הסדר פשרה, אך הם יאלצו להיפרד מכמעט 2,000 שקלים עבור זה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.גם לי זה קרה עשרות פעמים באפליקציה של הפועלים!!! (ל"ת)אריק 04/2025/05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.בהצלחהדן 04/2025/03הגב לתגובה זו0 0איך מצטרפים?סגור