משפט
איבדה את עוברה בגלל היעדר התחייבות כספית: זה הפיצוי שתקבל
אישה בשבוע ה-34 להריון הגיעה לאשפוז מתוכנן לקראת ניתוח קיסרי, אך שוחררה ללא בדיקה בשל היעדר התחייבות כספית - למרות שדיווחה על סימני דימום. למחרת, התגלה כי העובר מת ברחמה

בית משפט השלום בחיפה הטיל על משרד הבריאות לשלם 1.5 מיליון שקלים פיצויים לזוג הורים, לאחר שקבע כי בית החולים בני ציון בחיפה התרשל בטיפול באישה בהריון בסיכון, שהביא למותה התוך-רחמי של העוברית בשבוע ה-34.
הדרמה החלה ב-4 באוקטובר 2018. האישה, אז בת 31, הגיעה לבית החולים לאשפוז מתוכנן לקראת ניתוח קיסרי שנקבע לשבוע שלאחר מכן. במפתיע, הודיעה לה הרופאה התורנית, כי מועד הניתוח נדחה, ועליה לשוב לביתה.
התובעת, אם לשלושה בנים שציפתה בהתרגשות ללידת בת, ביקשה להיבדק לפני שתעזוב. היא סיפרה לרופאה כי חשה "הפרשה חומה" – סימן אפשרי לתחילת דימום. למרות זאת, סירבה הרופאה לבדוק אותה בטענה שאין לה התחייבות כספית מקופת החולים.
"מנעו מהתובעת בדיקה רפואית עקב היעדר הסדר כספי-למרות שלפי עדות הרופאה החלו כבר סימנים של דימום", קבעה השופטת מאג'דה ג'ובראן מורקוס בפסק דינה. "הרופאה טעתה בשיקול הדעת, בחרה להקפיד על עניינים מנהלתיים וסירבה לבדוק ללא התחייבות כספית - כאשר בה בעת נמצאת התובעת מולה מטופלת בהיריון בסיכון ,מבקשת להיבדק ואף מוסרת לרופאה כי יש לה הפרשה חומה".
למחרת, חשה האישה כי משהו אינו כשורה. תנועות העובר נעלמו, והיא הרגישה "בטן רכה". בחרדה, מיהרה לבית החולים, שם התבשרה בבשורה המרה – העוברית מתה ברחמה.
במהלך הדיון בבית המשפט, טען רופא מטעם בית החולים כי האישה סירבה להתאשפז ולהיבדק, וכי לא רצתה להביא התחייבות כספית. אולם, השופטת דחתה גרסה זו, ואימצה את עדות התובעים שתיארו מציאות שונה לחלוטין.
"לא רק שהרופאה לא תיעדה את המקרה באותו היום - (אלא רק בדיעבד) אלא שהיא לא התייעצה עם בכיר ממנה או עם הכונן", קבעה השופטת. יתרה מכך, "למרות אותה הפרשה חומה (שתועדה בדיעבד ולא בזמן אמת) הרופאה לא שינתה במערך שיקוליה ולא בדקה את התובעת ולא התייעצה עם איש".
בדיון בבית המשפט התבררה עובדה נוספת - מנהל חדרי הלידה בבית החולים, אישר בעדותו כי מניעת טיפול רפואי בשל העדר הסדר כספי מנוגדת לנהלי בית החולים. כאשר נשאל ישירות: "על פי הנהלים שלכם בבית החולים, על פי נהלי משרד הבריאות, תאשר לי בבקשה שאסור למנוע טיפול רפואי ממטופל בגלל שלא הסדיר התחייבות כספית," השיב בפשטות: "מאשר".
"יתכן ולו היתה מתבצעת בדיקה באותו היום 4.10 היו מגלים את הבעיה או המצוקה במצב העוברית ויתכן שניתן היה להצילה", כתבה השופטת. אפילו המומחה מטעם בית החולים, פרופ' יריב יוגב, ציין בחוות דעתו כי "במידה והייתה מתגלה מצוקה עוברית קרוב לוודאי שהיא הייתה מקבלת מענה מידי, מקיף ומהיר וזאת תחת המעטפת של ביה"ח, ועל אף שלא ניתן לדעת באם התוצאה הסופית הייתה נמנעת".
המשבר הנפשי והטלטלה שעברה האם עם מות העוברית הותירו צלקת עמוקה. היא אובחנה עם נכות נפשית צמיתה בשיעור 15% ומאז מתקשה להשתקם. הטראומה עדיין שולטת בחייה, כפי שהעידה בבית המשפט: "כל מה שאני מתעסקת בו זה לידה שקטה ואובדן. המחקר שעשיתי זה על לידה שקטה ואובדן... אני עדיין שמה, אני תקועה במקרה הזה".
בית המשפט פסק 650,000 שקלים לאם ו-300,000 שקלים לאב - פיצויים על מות העובר. בנוסף, פסקה השופטת פיצויים נוספים בגין הפסדי השתכרות, פגיעה בכושר העבודה העתידי, אובדן זכויות פנסיוניות והוצאות טיפול וכן שכ"ט עורך דין בגובה של 529 אלף שקלים.
עוד ב-
כזכור, פרסמנו על עירייה שנדרשה לפצות ילד בחצי מיליון ש"ח בגלל פציעה. כמו כן, פרסמנו על מורה שקיבלה פיצויים בגובה של למעלה ממיליון ש"ח כי החליקה בבית הספר. בתביעה אחת שהוגשה נגד בית החולים רמב"ם ומשרד הבריאות הם נאלצו לשלם סכום עתק של 16 מיליון ש"ח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה