משפט
לאחר שפוטר בווטסאפ: שדרן הרדיו האהוב יקבל מאות אלפי שקלים
בית הדין לעבודה קבע כי על תחנת "רדיו 90" לשלם לשדרן יורם יצחק ואזאנה מאות אלפי שקלים עבור שעות נוספות, פיצויי פיטורים, ימי חופשה ועוד

"אתה משוחרר מהעבודה". הודעת הווטסאפ הקצרה שנחתה על מסך הטלפון של יורם יצחק ואזאנה בפברואר 2019 סימנה את סופה של תקופה ארוכה בחייו. תשע שנים בהן קולו המוכר ליווה את מאזיני רדיו 90 ("אמצע הדרך") מדי יום ביומו. אך עבור השדרן הידוע והאהוב, זו הייתה רק תחילתו של מאבק משפטי ארוך שהגיע השבוע לסיומו, כשבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הכריע לטובתו וקבע: ואזאנה היה עובד שכיר לכל דבר, גם כשהתחנה התייחסה אליו כאל עצמאי.
"מבוקר עד לילה" - כך תיאר אהרון אורגד, המנכ"ל לשעבר של התחנה, את שעות עבודתו של ואזאנה. אך למרות שהשדרן בילה את רוב שעות היממה באולפני התחנה, במשך שבע שנים הוא הנפיק חשבוניות כנגד עבודתו, כקבלן עצמאי ולא עובד מן המניין.
כשעלה לדוכן העדים, סיפר ואזאנה על חיי השגרה שלו בתחנה - הכנת התוכניות המוזיקליות, השידורים, התיקונים הטכניים, והשעות הארוכות שבילה באולפנים. בתקופה מסוימת, לאחר משבר משפחתי, אפילו לן בתחנה. "הייתי חלק בלתי נפרד מהתחנה", העיד, "כל הציוד היה שלהם, עבדתי לפי לוחות זמנים שהם קבעו, הייתי תחת פיקוח מלא".
התחנה, מצדה, טענה כי ואזאנה היה עצמאי במשך רוב תקופת עבודתו. העדים מטעם התחנה, ובהם המנכ"ל הנוכחי משה גבאי ויו"ר הדירקטוריון אליהו אורגד, נאלצו להודות שלמעשה לא הכירו את פרטי עבודתו היומיומית של השדרן.
"אתה אי פעם היית מעורב בהתנהלות העבודה של התובע?" נשאל גבאי בבית הדין. "לא", השיב בכנות. "רק כתפקידי כדירקטור באישור דוחות כספיים ואם היו עניינים שמחייבים התערבות של דירקטוריון".
השופטת חופית גרשון-יזרעאלי לא התרשמה מגרסת התחנה. "בהתאם למבחני הפסיקה היה התובע עובד הנתבעת בתקופה שבמחלוקת", קבעה בפסק דינה, והוסיפה: "ההתקשרות הייתה אישית עם התובע, אשר השתלב בתחנת הרדיו ושימש בה בתפקיד מרכזי שהוא בליבת העיסוק, שדר ועורך מוסיקה".
הסיפור לקח תפנית מעניינת כשהתחנה הגישה תביעה נגדית, בה דרשה מהשדרן להחזיר כספים ששולמו לו "ביתר" בתקופה שעבד כעצמאי, ואפילו דרשה ממנו לשלם דמי שכירות עבור התקופה בה התגורר בתחנה בשל נסיבות אישיות. התביעה הנגדית נדחתה בשל חוסר ראיות.
הפרק האחרון בדרמה המשפטית התרחש כאשר בית הדין קבע את גובה הפיצוי: למעלה מ-300 אלף שקלים, הכוללים תשלום בגין שעות נוספות, פיצויי פיטורים, פדיון חופשה, דמי הבראה ופיצוי חלף הפקדות לפנסיה. "היות אדם 'עובד' הוא דבר הקרוב לסטטוס", ציטטה השופטת מההלכה הפסוקה, "ומעמד זה אינו נקבע על-ידי הצדדים, או מי מהם, אלא על פי נסיבות העניין, כהווייתן".
בנוגע לפיטורים שלו שנעשו בהודעת ווטסאפ, קבעה השופטת כי אמנם "ראוי היה שפיטוריו לאחר תקופת עבודה כה ממושכת לא יהיו במסרון אלא במכתב מסודר", אך יחד עם זאת, התחנה מילאה "אחר חובתה בכל הנוגע לעריכת שימוע".
עוד ב-
בעבר דיווחנו על תביעה נגד רשת ACE מצד עובד שלה. כמו כן, פרסמנו אודות עובד שתבע את מקום עבודתו, אך יפצה את הבוס בעשרות אלפי שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה