משפט
הקבלנים והמהנדסים בישראל מסתבכים? זו ההחלטה שתקשה עליהם
משרד הבינוי והשיכון, בשיתוף פעולה עם משרד העבודה מוביל אכיפה משולבת כנגד קבלנים, מהנדסים והנדסאים העושים שימוש לרעה ברישיונם

במסגרת שיתוף פעולה שהחל לאחרונה בין רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון לבין מחלקת החקירות באגף הבכיר לאסדרת עיסוקים במשרד העבודה, האמונים על האכיפה כנגד מהנדסים והנדסאים בין היתר, אשר ביצעו הפרות חוק, נכחו החוקרים מטעם משרד העבודה בשימועים אשר ערך רשם הקבלנים בשנה האחרונה, לחברות הקבלניות - שפיץ עבודות בגובה בע"מ, בר ונוי הנדסה בניה וייזום פרויקטים בע"מ, טי אס אר יזמות ובניה בע"מ, גו סטרייט הנדסה בע"מ ותמאר לעב בניין בע"מ.
השימועים נערכו בעקבות חשד כי הקבלנים הגישו לרשם הקבלנים הצהרות כוזבות אודות העסקת מהנדסים והנדסאים בחברות, מתוך מטרה לקבל או להאריך את תוקף רישיון הקבלן בו הן מחזיקות. בעקבות המידע שעלה בשימועים של רשם הקבלנים, משרד העבודה הזמין את המהנדסים וההנדסאים לבירור משמעתי בחשד להתנהלות שאינה אתית אשר מנוגדת לחוק.
מנהל יחידות החקירות באגף בכיר אסדרת עיסוקים במשרד העבודה ליאור סיני, מדגיש כי המשרד פועל כדי לבסס הרתעה כלפי מהנדסים והנדסאים שפועלים בניגוד לכללי האתיקה ובכך לא רק שהם מפרים את החוק, אלא מסכנים את שלום הציבור. בשנה החולפת, עם הקמת מערך האכיפה, התקבלו 117 תלונות, מה שמעיד על כך שהציבור חיפש כתובת להגשת תלונות כנגד בעלי מקצוע מאוסדרים באגף. בנוסף, גיבשנו תשתית ראייתית ב- 57 תיקי חקירה לטובת המשך טיפול משמעתי ואתי על ידי הגורם הממונה בחוק.
יודגש כי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון עורך שימועים לחברות קבלניות אשר הפרו את חוק רישום הקבלנים ובין היתר, אוכף דיווחים כוזבים בנוגע להעסקת עובדים הנדרשים לצורך קבלת רישיון הקבלן. מדובר בעובדים מקצועיים – מהנדסים, הנדסאים ומנהלי עבודה, שיחד עם השכלתם צברו ניסיון בענפי הבנייה. עובדים אלו, נדרשים להיות הסמכות ההנדסית בחברה ולשאת באחריות לביצוע כלל עבודות הבנייה שהחברה מבצעת.
מפקח באגף רשם הקבלנים, מר מני אברהם, מסביר כי אי העסקת עובדים אלו, בניגוד לתנאי החוק, נוגד את אינטרס הציבור שעבודות הבנייה יתבצעו רק על ידי קבלנים בעלי יכולות מקצועיות אשר להן השכלה, הכשרה וניסיון רלוונטיים. בשנה האחרונה, פעל רשם הקבלנים מול 22 קבלנים בשל דיווחים כוזבים על העסקת עובדים מקצועיים. הסנקציות אשר הוטלו על הקבלנים כללו התליות רישיון לתקופה מוגדרת ועד מחיקה מפנקס הקבלנים. שיתוף פעולה זה חיוני למשק ויימשך על מנת לחזק את ההרתעה ולעמוד על האינטרס הציבורי.
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: ״אני מודה למשרד העבודה על שיתוף הפעולה, אשר משפר את השמירה על האינטרס הציבורי ומבטיח כי העוסקים בענף הבנייה יהיו בעלי הכשירות הנדרשת. אתר בנייה שבו פועל קבלן בניגוד לחוק, מהווה סכנה לבטיחות העובדים והציבור ועל כן, הנחיתי את כלל העוסקים בדבר לפעול בנחישות כנגד תופעות פסולות. בדרך זו, אנחנו מחזקים את הקבלנים הפועלים בהתאם לחוק".
עוד ב-
ישראל אוזן, מנכ״ל משרד העבודה: ״אכיפה נחושה נגד בעלי מקצוע שמפרים את החוק היא הכרחית לשמירה על בטיחות העובדים והציבור. את יחידת החקירות הקמנו לאחרונה במשרד העבודה וכבר טיפלה ביותר מ-100 מקרים. אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבינוי והשיכון, כדי לתת מענה לציבור ולוודא כי מי שאינו עומד בדרישות החוק יישא באחריות. שוק עבודה בטוח והוגן הוא אינטרס משותף לכולנו, ואנו נמשיך לפעול בנחישות למען הגנה על שלום העובדים והציבור.״
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה