משפט
בשורה ענקית לנכשלי בחינת לשכת עוה"ד
ראש לשכת עוה"ד, עמית בכר תומך בהצעת ח"כ שמחה רוטמן לקבוע את פסילתן של כל השאלות ש-70% מהנבחנים נכשלו בהן ומדובר ב-9 שאלות. בכך כמעט יוכפל שיעור העוברים. מה חושב יו"ר הוועדה הבוחנת?
ועדת החוקה קיימה היום דיון פיקוח בנושא בחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין ששיעור העוברים בה היה נמוך באופן משמעותי - כאשר שני שליש מההנבחנים נכשלו. בדיון השתתפו גם ראש הלשכה עמית בכר וגם יו"ר הוועדה הבוחנת השופט עודד מודריק.
בדיון התברר כי יש 9 שאלות ש-70% מהנבחנים נכשלו בהן. מתוכן נפסלו כבר 4 שאלות וכי אם יפסלו את ה-5 הנותרות, אזי שיעור המעבר יעמוד על 60%. שהוא כמעט כפול מהשיעור הראשוני של 32%. "אם השופט מודריק יקבע בהגדרה ששאלה ש-70% נכשלו בה אינה הוגנת, אחוז המעבר יעלה לכ-60% ותחסכו גם את כמות העררים", אמר יו"ר הוועדה שמחה רוטמן.
ראש לשכת עוה"ד עמית בכר אמר בדיון: "אני לא רואה פסול וזה לשיקול דעת הוועדה, שבבחינה הזו יתבצע נרמול של הציון בהתאם לממוצע הבחינות. אין מחזור אחד דומה לשני והשופט מודריק יכנס את הוועדה. אני קורא לוועדה לבחון בימים הקרובים פסילת עוד שאלות ואם ייוותר פער גדול אפשר לשוב ולהתכנס".
"עברתי על המבחן האחרון, הוא לא היה משפטי אלא אולי מדעי", אמר ח"כ ארז מלול מיוזמי הדיון, "התקופה הנוכחית בה יש עקורים, מילואימניקים, מצב חירום, להקשות בעת הזו זו אטימות. יש מצטייני דיקן אפילו שלא עברו. קיבלתי מאות ווטסאפים, אבל אחד נכנס לי כמו סכין בלב, של אם חד-הורית שקיבלה 53, למדה ימים ולילות ונמנעו דברים בסיסיים לילדיה".
אביאל אבני, משרת מילואים: "אחת הבעיות היא שקיפות הוועדה הבוחנת. הפרסום האחרון הוא מלפני 10 שנים. השקיפות תאפשר פיקוח והבנה מה קורה מאחורי הקלעים. אחוזי המעבר של הבחינה המקוצרת בה נבחנו משרתי מילואים ומפוני הצפון הם 23%. כיום היא מונה 20 שאלות בכל פרק, כך שמשקל הסגולי של כל שאלה הוא 2 נקודות. רבים ממשרתי המילואים לא לקחו את האפשרות הזו. חרף כל ההבטחות, כרגע לא ניתנו פתרונות לנשות המילואימניקים".
עו"ד אורן טסלר, מנהל קורס הכנה לבחינות לשכה, וחבר ועד מחוז מרכז אמר: "את הבחינה ניתן להכתיר לפי הנתונים העובדתיים כקשה ביותר בתולדות לשכת עוה"ד. הדומה לה הייתה ביוני 2018 שאז הורידו את רף המעבר מ-65 ל-60. אם משווים ל-2018, אז נפסלו עם הפתרון 11 שאלות שטעו בהן הכי הרבה אנשים. לאחר מכן התקבלו השגות ונפסלו עוד 2 שאלות ובבימ"ש נפסלה עוד שאלה. סה"כ 14 פסילות, הורידו את ציון המעבר מ-65 ל-60 ועברו עוד 400. אין שום סיבה שלא נקבל את אותם אחוזי מעבר".
השופט בדימוס עודד מודריק, יו"ר הוועדה הבוחנת הנכנס הוסיף כי הוא מתנגד להורדת הציון העובר: "עו"ד שקיבל רישיונו יכול לחרוץ גורלות של רבים שנתונים בידיו, ויכול להכשיל ללא כוונה רעה ולגרום נזקים, ולכן יש להיזהר מהורדת הציון שקובע את המעבר. הפקטור של 15 נקודות עליו דובר משמעו שטענות שונות על הבחינה לבקשת אותו פקטור יגיעו תמיד. בנוסף, כשאתה קובע ציון מעבר נמוך יותר, זו נקודת היעד של התלמידים הבאים, ולכן הלימוד שלהם יהיה פחות טוב. הם יודעים שיוכלו להסתפק ב-50% תשובות נכונות במקום ב-80-70%. אני לא מסנגר על הבחינה או מי שערכו אותה. נקודת המוצא היא שהייתה בחינה קשה וצריך למצוא פתרון".
בסוף הדיון, הקריא מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ ארז מלול את החלטת הוועדה: "הוועדה קוראת לפסול את כל השאלות ש-70% ענו עליהן תשובה שגויה. בסמכות הוועדה לקבוע פקטור שיביא לממוצע הבחינות הקודמות ולחילופי חילופין, נמליץ לשר המשפטים לשנות את התקנות בעניין ציון המעבר, והוועדה תקבע דיון מעקב. בנוסף, הוועדה קוראת לראש לשכת עוה"ד לקבוע מועד נוסף".
עוד ב-
לאחרונה התרחשו חילופי דברים בין בכר לשר המשפטים, כאשר הם האשימו זה את זה במצב ובאי פתרון הבעיה. אבל בשבילם זאת עוד סיבה להתגוששות, בעיקר על רקע המחלוקת בנוגע לרפורמה המשפטית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה