בארץ
אבל במוסד: המפקדת הבכירה ביותר נפטרה בגיל 88
עליזה מגן שגויסה למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים בשנות העשרים לחייה והייתה אחת הדמויות המעצבות של המוסד לאורך השנים החכה לעולמה

משרד ראש הממשלה מטעם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים הודיע היום (שני) כי עליזה מגן ז״ל, אשר שימשה בתפקיד המשנה לראש המוסד לשעבר, הלכה לעולמה והיא בגיל 88.
ראש המוסד, דוד ברנע, עובדי ועובדות המוסד וגמלאיו, מביעים צער עמוק על לכתה של המפקדת עליזה מגן ז״ל, לעולמה הבוקר בתאריך 14 באפריל 25. עליזה (הלוי) מגן, ילידת ירושלים, גויסה למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים בשנות העשרים לחייה והייתה אחת הדמויות המעצבות של המוסד לאורך השנים.
במהלך שנותיה בארגון מגן הייתה מעורבת במאות פעילויות מודיעיניות ומבצעים משמעותיים, ושירתה במגוון תפקידי פיקוד בארץ ובחו״ל. בתפקידה האחרון שימשה משנה לראש המוסד לשלושה ראשי מוסד שונים.
עוד ב-
משפחת המוסד מרכינה ראש היום בצער עמוק על לכתה של חברתנו עליזה - מפקדת מוערכת, פורצת דרך ומסורה שהקדישה את חייה לביטחון ישראל ואזרחיה. עליזה הייתה מעמודי התווך של המוסד, והשאירה חותמה על דורות של עובדי ועובדות המוסד אשר חונכו על פי מורשתה וערכיה. ''יהיה זכרה ברוך''.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה