משפט
כל הפרטים על פרשיית ההונאה בה נעצרו עו"ד ואנשי חברות מימון
ביהמ"ש האריך את מעצרם של עו"ד מוכרים מהמרכז ואנשי חברות מימון בחשד שהיו מעורבים שנים בעוקץ בתים של קורבנות בעלי מוגבלויות תוך ניצול מצבם הכלכלי
אתמול בבוקר פשטו שוטרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז ת"א ואנשי רשות המיסים יחד עם נציג של לשכת עוה"ד על המשרדים ובתיהם של עו"ד החשודים בפרשיית הונאה חמורה ביותר. יחד איתם נעצרו גם אנשי חברות מימון, פקידות וגם "קופים" שביצעו לכאורה את רכישות הנכסים בעבור העו"ד.
המשטרה הביאה לחקירה 13 אנשים שנחקרו עד חצות אמש, ושבעה מהם הובאו היום לבימ"ש בת"א להארכת מעצרם, שהוארך בין חמישה לשישה ימים. במקביל ביצעה המשטרה תפיסה של רכבי יוקרה וכסף מזומן על סך כ-50,000 שקלים. כמו כן, הוקפאו חשבונות בנק בהיקף של כ-865.000 שקלים, והועברה בקשה להקפאת 20 נכסי נדל"ן, אשר על פי החשד הושגו על ידי העצורים תוך ביצוע עבירות הונאה חמורות בסכומים של מיליוני שקלים.
חילוט רכב של אחד מהעצורים (קרדיט: דוברות המשטרה)
לדברי המשטרה, מדובר בפרשה חמורה של עושק, והם מייחסים לעו"ד לפנינו 22 מקרים. "מדובר על עו"ד שבעצם חוטאים לתפקידם, ובמקום להגן על לקוחות שהם רוצים לייצג, אנו רואים דפוס שהם חותרים תחתיהם... מדובר ברצידיוויזם שהביא לפתחנו את 2 התיקים האלה במצב שהם היו ", אמרה המשטרה היום לשופטת שלי קוטין.
שניים מעורכי הדין שנעצרו הם שותפים במשרד שקיים למעלה מעשרים שנים, כאשר אחד מהם שיתף פעולה באופן מלא והשיב על כל השאלות, והשני שמר על זכות השתיקה בחלק מהשאלות שהופנו אליו. לאחד מהעצורים גם קירבה משפחתית לחברת נדל"ן, והקשר בין הצדדים נבדק כמי שמידע אודות בעלי בתים נזקקים בעלי מוגבלויות הנזקקים לכסף הועבר מאותה חברה, למעורבים בפרשיה החמורה.
בבית המשפט הוצגו חשדות אודות "קשירת קשר במיזם עברייני", כפי שתיאר זאת אחד מהסניגורים. מדובר בחשד לעבירות של עבירות עושק, מרמה, הלבנת הון ועוד, שתחילתן בעסקאות שנעשו כבר משנת 2020.
עוה"ד אישרו בחקירתם את כל הפעולות האקטיביות של ביצוע עריכת החוזים אבל מכחישים כל מעורבות בפעולה פלילית. "טובות ההנאה מתבטאות בעבירות הונאה גם בהיבט של הסתרה, זאת אומרת שההנאה שהוא מקבל יכולה להיות מוסתרת ולא גלויה במסמכים וזה מוצג בפני בית המשפט", טענו במשטרה.
מחשבים ומסמכים שנתפסו במשרד עוה"ד (קרדיט: דוברות המשטרה)
עוד טענו עוה"ד של עוה"ד בביהמ"ש, כי חקירת המשטרה לא הייתה סמויה בשום אופן, משום שהעצורים ידעו שהקורבנות הגישו תלונות. גם רשות המסים חשופה לכל מסמכי הדיווח של כל העסקאות, ולכן החשש לשיבוש שהוא החשש העיקרי לא קיים. "החומר בפני ביהמ"ש, העילה העיקרית היא שיבוש. ביהמ"ש רואה בדיוק מה המעורבות, מי אמר מה ואיזה דברים עשה", השיבה המשטרה.
גם לגבי נציג של חברת מימון שגם הוא מחזיק בתעודת עו"ד טענה המשטרה כי מדובר במעשה שנעשה בצוותא כאשר כל אחד מהמעורבים איפשר את ביצוע העבירה במלואה. "ללא שיתוף הפעולה של כולם יכול מאוד להיות שהעבירה לא הייתה מבוצעת", אמרה המשטרה בביהמ"ש.
עפ"י המשטרה, החשד הוא כי באמצעות ניצול תמימות הקורבנות שהם בעלי מוגבלויות ותשושי נפש, העצורים גנבו עפ"י החשד חלק גדול מכספי ההלוואה שקיבלו הקורבנות, דבר אשר הוביל אותם למצב של חדלות פירעון מול ההלוואה שנטלו.
עפ"י החשד, שיטת ההונאה של העצורים התמקדה בניצול מצבם הכלכלי הרעוע של המתלוננים, באמצעות מתן הלוואה לכאורה. זאת כאשר בפועל המטרה היא לעשוק את הקורבנות ע"י כריתת חוזה משכון הנכס שבבעלותם כבטוחה להלוואה שקיבלו.
לאחר הגעת הקורבן למצב של חדלות פירעון, העצורים היו פונים לקורבן ומציעים "להושיע" אותו מהמצב הנורא שאליו נקלע, באמצעות רכישת הדירה שמשכן לטובת ההלוואה וכל זאת, כשהדירה נמכרת לידם במחיר נמוך משמעותית משווי השוק. לדברי המשטרה, הגדילו העצורים לעשות ואת תשלום מכירת הדירה היו גונבים לכאורה מהקורבנות וכך הקורבנות היו מאבדים את נכסיהם.
לדברי המשטרה, העצורים "הכשירו" את מעשיהם במסווה של פעילות חוקית לכאורה, באמצעות חברה הנחזית לחברה לגיטימית, כאשר היקף עבירות המרמה נאמד במיליוני שקלים.
עוד ב-
כאמור, בתום יום הדיונים הוארך מעצרם של 7 חשודים. מעצרם של חמישה מהם הוארך עד לתאריך 24/11 ומעצרם של שניים אחרים הוארך עד לתאריך 25/11.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הכול בגלל בתי משפט כושלים (ל"ת)יעקב 11/2024/19הגב לתגובה זו0 0סגור