משפט

תביעה נגד אולם האירועים: המוזיקה החזקה גרמה לאובדן השמיעה?

אורח בחתונה תובע: "אולם האירועים גרם נזק לשמיעה שלי בגלל מוזיקה חזקה מדי", לדברי הצעיר, הוא עבר בדיקת שמיעה, שם נקבע כי הוא סובל מנזק שמיעתי חמור ביותר באוזנו הימנית, הכולל גם טנטון
מערכת ice |  1
אולם אירועים-אילוסטרציה (צילום unsplash, shutterstock)
צעיר תושב ראשון לציון כבן 27, הוזמן לחתונת חברו הטוב בספטמבר האחרון. החתונה נערכה באולם אירועים במושב באזור גדרה. הצעיר שהופיע במקום במיטב מחלצותיו, לא תיאר לעצמו שהאירוע עצמו יותיר אותו נכה. אך לטענתו, בסביבות השעה 22:00, כאשר האווירה על רחבת הריקודים החלה להתלהט, הגביר הדי ג'יי את עוצמת המוזיקה לרמה בלתי נסבלת, עד שחלק מהאורחים ניגשו למארגנים, וביקשו מהם להנמיך את עוצמת הקול.
עם סיום האירוע, חש הצעיר כי שמיעתו אינה כתמול שלשום. הוא חש אטימות באוזנו הימנית, וכן רעשים שונים שמעולם לא שמע קודם לכן. האטימות והרעשים לא חלפו ביום המחרת, והצעיר המודאג התקשר לרופא אף אוזן גרון, אשר הפנה אותו בדחיפות למחלקת המיון בבית החולים הקרוב למקום מגוריו. 6 ימים מחלוף האירוע, עבר הצעיר בדיקת שמיעה, שם נקבע כי הוא סובל מנזק שמיעתי חמור ביותר באוזנו הימנית, הכולל גם טנטון. בצר לו, פנה הצעיר לעורכת הדין ליטל ביבר-חייקין, ממשרד עורכי הדין ביבר-חייקין-לקואה-הררי, העוסקת בנזקי גוף.

בימים אלה שלחה עו"ד ביבר-חייקין מכתב דרישה לקבלת חומרים מאולם האירועים, שבו גם מפורטות נסיבות האירוע. במכתבה, דורשת עו"ד ביבר-חייקין מאולם האירועים להעביר לידיה בהקדם את עוצמות הרעש (דציבלים) שנמדדו במקום בעת החתונה ובתוך כך, את מיקומו המדויק של התקן מד הרעש,  שבהתקנתו מחויבים כל אולמות האירועים בישראל. בנוסף, דורשת עורכת הדין לקבל לידיה את פרטי חברת הביטוח המבטחת את המקום.
לדברי עו"ד ביבר-חייקין, תקנות רישוי עסקים (התקן מד-רעש באולם שמחות ובגן אירועים), תשס"ו-2006, קובעות, בין היתר, כי בעלי אולמות שמחה וגני אירועים מחויבים כחלק מתנאי רישיון העסק - להתקין התקן מד רעש במקום קבוע ונגיש לבעל רישיון העסק של האולם או הגן, כאשר המיקרופון שלו גלוי ולא מכוסה ותלוי במקום הנמצא במרחק של לא יותר משלושה מטרים מעל מרכז רחבת הריקודים.
על פי התקנות, התקן מד הרעש יותקן ויופעל באופן שיגרום, בין היתר, לניתוק זרם החשמל למערכת הגברת הקול באולם השמחות או בגן האירועים, כאשר מפלס הרעש עולה, בכל מקום של ישיבת קהל, לאחר פרק זמן של 30 שניות התרעה, על 85 דציבלים. כן נקבע, כי באולם השמחות או בגן האירועים יוצב, במקום קריא ונראה לעין, שלט שייאמר בו כי במקום הותקנה ומופעלת מערכת להגבלת עוצמת הרעש.
לדברי עו"ד ביבר-חייקין, לאחר שתקבל לידיה את מלוא הנתונים על מפגע הרעש, ניתן יהיה להבין את מידת אחריותו של אולם האירועים לנכות שנגרמה למרשה. במקרה ויתברר כי לא הותקן התקן מד רעש באולם בהתאם לתקנות ו/או כי היו עוצמות קול העולות על המותר, תוגש תביעת נזיקין נגד אולם האירועים ו/או מי מטעמו, בדרישה לפיצויים המשקפים את הנזק העצום הנגרם לנפגע.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בגלל זה אני לא הולך לחתונות,ואם אני מוכרח,כשמתחיל הרעש (ל"ת)
    אאא 03/2024/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור