בריאות
כיצד ישפיע טיפול ב-MDMA על נפגעי פוסט טראומה? מחקר חדש מגלה
2.5 מיליון דולר גויסו לטובת מחקר ראשון בעולם של טראומה צבאית שיתחיל בקרוב בישראל. המחקר, ישווה בין טיפול ב-MDMA בקרב נפגעי פוסט טראומה על רקע צבאי לטיפול SEA-IT. "התקווה היא שנוכל להרחיב את סל הטיפולים שאנחנו מציעים לחיילים משוחררים ולכלל האוכלוסייה שסובלת מפוסט טראומה עמידה", אומר מנהל המחקר, ד"ר גרוס
תוצאות מחקר חדש שעוסק בטיפול פסיכדלי בפוסט טראומה כללית אשר נערך במרכזים לבריאות הנפש בארה"ב ובישראל, מגלה כי מעל 70 אחוז נרפאו לאחר טיפול נתמך MDMA ומעל 45 אחוז נרפאו למרות שלא נטלו MDMA , הובילו את מטיב – המרכז הישראלי לפסיכו-טראומה לצאת בגיוס כספים לטובת מחקר מטעמם שיתמקד רק בטיפול בפוסט טראומה בעקבות השירות הצבאי הישראלי.
"תוצאות המחקר הפסיכדלי מתכתבות עם ההנחה שלנו כי טיפול בפוסט טראומה המבוסס רק על מפגשים בין מטופל למטפל לשעה, פעם בשבוע אינו מספק להרבה מתמודדים. כמי שמתאימים מחקרים שאנחנו מקיימים לצרכים שעולים מצד מטופלים שלנו במטיב, המחקר הפסיכדלי העלה הרבה תקווה לטיפול בפוסט טראומה", מסבירה ד"ר אנה הרווד גרוס, מנהלת מחלקת המחקר במטיב.
במטיב הצליחו עד כה לגייס 2.5 מיליון דולר שישמשו למימון מחקר שהם יובילו, אשר ישווה בין הטיפול ב- MDMA לטיפול SEA-IT בעל המאפיינים הדומים. כיום רק כשליש מהסובלים מפוסט טראומה בעקבות השירות הצבאי מצליחים להחלים ממנו, ובעקבות המחקר מקווה ד"ר הרווד גרוס כי יימצא הטיפול שיעלה משמעותית את מספר המחלימים.
עוד ב-
על צוות המחקר נמנים ד"ר הרווד גרוס שעומדת בראשו, פרופ' פנחס דנון, ראש אגף הפסיכיאטריה בבית חולים הרצוג, דליה עמית זיוון עו"ס קלינית ומנהלת קלינית של המחקר וד"ר מוריה רחמני שתשמש כחוקרת בפועל. ד"ר עמיחי פלור יהיה הפסיכיאטר האחראי של המחקר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה