בריאות
החיסון עובד? המחקר החדש שפורסם - והתוצאות שישפיעו על כולנו
מחקר חדש של אוניברסיטת אוקספורד קובע כי הטיפול המונע לשפעת רושם תוצאות מפליגות. המסקנה: ניתן להפחית בכמעט מחצית את הסיכוי להגיע לטיפול נמרץ בקרב מבוגרים כתוצאה מסיבוך הנגיף. מחלת החורף הנפוצה עלולה להביא לסיבוכים, והסיכון לאשפוזים בקרב מתחסנים בני 65 ומעלה עומד על 41% פחות
עונת השפעת לשנת 2022-2023 בארה"ב הראתה פעילות מוקדמת ואינטנסיבית בצורה יוצאת דופן, עם שיעורי אשפוז גבוהים כתוצאה משפעת וזרימה של וירוסים נשימתיים אחרים, כולל SARS-CoV-2 ו-RSV.
כעת, מחקר חדש שפורסם לאחרונה במגזין The Journal of Infectious Diseases של אוניברסיטת אוקספורד, מעריך שחיסון לשפעת הפחית את הסיכון לביקורים בחדרי המיון ובמחלקות טיפול נמרץ ורפואה דחופה עקב סיבוכים הקשורים לשפעת בכמעט מחצית, ואת האשפוזים ביותר משליש בקרב מבוגרים בארה"ב.
מחקר זה, שבדק יותר מ-100,000 מפגשים רפואיים הקשורים למחלות נשימה חריפות בין אוקטובר 2022 למרץ 2023, מצא כי חיסון נגד שפעת הפחית את הסיכון לאשפוזים הקשורים לשפעת A ב-35% וביקורי במיון וקבלת שירותי רפואה דחופה ב-44%, עם חיסון יעילות משתנה לפי קבוצת גיל ומסגרת טיפול.
על פי המחקר, אנשים בני 18-64 שחוסנו לשפעת נמצאו בסיכון נמוך ב-23% להתאשפז עקב סיבוך שפעת. אנשים בני 65 ומעלה שחוסנו היו בסיכון נמוך ב-41% להתאשפז עם שפעת. יעילות חיסון דומה נצפתה גם בקרב קבוצות של אנשים שנמצאות בסיכון גבוה יותר לסיבוכים חמורים משפעת, כולל: מבוגרים יותר ואנשים המתמודדים עם מצבים מדכאים חיסוניים ואנשים (44% ו-38%, בהתאמה).
(צילום: קובי גדעון/ פלאש 90)
הנתונים על אודות אשפוז במחלקות טיפול נמרץ היו תוצאות דומות. הסיכוי להגיע לטיפול נמרץ בקרב אנשים בני 18-64 שנים ירד ב-45% בעוד אצל האוכלוסייה בני 65 ומעלה נרשמה ירידה של 41%. רוב זיהומי וירוס השפעת נגרמו על ידי נגיפי שפעת A(H3N2) התואמים היטב לחיסון.
עוד ב-
גם בעונות עם יעילות חיסון מתונה כמו עונת 2022-2023, חיסון נגד שפעת עשוי למנוע מיליוני ביקורים רפואיים הקשורים לשפעת, עשרות אלפי אשפוזים ואלפי מקרי מוות. לפי כך, ה-CDC ממליץ לכל אחד מגיל 6 חודשים ומעלה לקבל חיסון נגד שפעת עונתית בכל שנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה