בריאות
השווארמה המוכרת בישראל נסגרת לאלתר: "סכנה לבריאות הציבור"
השווארמה הידועה "דיאנא" בנצרת נסגרת לאור ביקורת לקויה במקום: "המצב התברואי בעסק אינו עומד בדרישות חוק רישוי עסקים. העסק, קרי המסעדה, פועלת ללא רישיון עסק בר תוקף בניגוד לחוק רישוי עסקים, המצב התברואי, התחזוקתי והטכנולוגי של העסק אינו עומד בדרישות החוק ואינו עומד בדרישות לתקנות רישוי עסקים"
אחת השווארמיות המוכרות בישראל נסגרת בצו הפסקה מנהלי. מסעדת "פלאפל ושווארמה דיאנא" בנצרת קיבלה מכתב מד"ר מאיה בוטארה, רופאת נפת נצרת, שחתמה היום (חמישי) על הצו.
בין היתר נכתב: "לאחר שבחנתי את הנתונים שהובאו לפני ונועצתי עם היועץ המשפטי בלשכתי: בעקבות תלונה שהתקבלה במשרדנו, נערכה ביקורת תברואית בעסק על-ידי מפקחת מטעם משרדנו בהשתתפות ד"ר סעיד חמד- וטרינר הרשות ובנוכחות מר וסים ספדי שף המסעדה, נמצא כי המצב התברואי בעסק אינו עומד בדרישות חוק רישוי עסקים. העסק, קרי המסעדה, פועלת ללא רישיון עסק בר תוקף בניגוד לחוק רישוי עסקים, המצב התברואי, התחזוקתי והטכנולוגי של העסק אינו עומד בדרישות החוק ואינו עומד בדרישות לתקנות רישוי עסקים וכן דו"ח השטח שנמסר ידנית בעסק, מיום .31.8.23 בנוסף, העסק אינו עומד בדרישות המפרט האחיד".
בין הליקויים שנמצאו: "המטבח אינו מחולק למחלקות ע"פ הפונקציות הנדרשות, אין חלוקה למדורי עבודה ייעודיים ותזרים עבודה עם הצטלבויות בין סוגי המזון השונים. מצב זה עלול לגרום לזיהום צולב של מזון מוכן לאכילה ומהווה הפרה של סעיף 9 בתוספת בתקנות שבסמך סכנה לבריאות הציבור. חסרים מדורי טיפול נפרדים לכל סוג מזון, חסר מדור לטיפול בבשרים, עבודה שלא במדורי עבודה ייעודיים עלולה לגרום לזיהום צולב של מזון- סכנה לבריאות הציבור והפרה של סעיף 9 בתוספת בתקנות שבסמך. רמת הניקיון ירודה , לכלוך רב הצטבר על הציוד, קירות רצפה ומקררים בהעדר ניקיון יסודי ושוטף. אי שמירה על תנאי ניקיון בסיסיים מהווה סכנה לבריאות הציבור ומנוגד לדרישת התקנות שבסמך. אי סדר שורר במטבח ובמחסן, המקום מלוכלך וניכר כי העסק מנוהל ללא הבנה של תנאי התברואה הבסיסיים הנדרשים בניהול עסק מזון- סכנה לבריאות הציבור ומנוגד לדרישת התקנות".
עוד צוין: "בעת הביקורת נמצא כי מזון מוכן קר מוחזק בתנאים ירודים, דבר העלול לגרום להתפתחות חיידקים וזיהום צולב במזון, סכנה לבריאות הציבור. חלק ממוצרי הבשר נרכשו מצוננים והוקפאו במקום – בניגוד לתקנות ולהנחיות המפרט האחיד. לא קיים שילוט במדורי העבודה ובמתקני הקירור, עבודה במדורים שלא לפי ייעודם עלולה לגרום לזיהום צולב בין מזון גלמי למזון מוכן לאכילה- סכנה לבריאות הציבור והפרה של סעיף 9 בתקנות. ליקויים פיזיים ,תקרה, רצפה, קירות, חלונות דלתות ,ריצוף פגום, חיפוי קירות פגום, בעיית רטיבות, עובש, פתחים,בעיית ניקוז ברצפה , ממצאים אלה אינם מאפשרים שמירה על תנאי תברואה נאותים , בין השאר ביצוע ניקיון יסודי , ממצאים אלה מנוגדים לדרישות סעיף 8 בתקנות ולהנחיות המפרט".
עוד הוסבר: "פתחי המטבח אינם אטומים, אין רשתות לחולונות ונמצאו פתוחים בעת הביקורת, כך שהעסק אינו מוגן בפני חדירת מזיקים לחלל המטבח ולזיהום המזון מהפרשות המזיקים – הדבר מהווה סכנה לבריאות הציבור ומנוגד לסעיף 8 סעיף קטן 3 בתקנות ולהנחיות המפרט האחיד. מתקני הקירור בעסק במצב תברואי פיזי לקוי עם הצטברות של קרח דבר המעיד על תקלה במתקן הקירור, נמצאו דלתות מקפיא פתוחות השל העומס לא ניתנים לסגירה. אין אספקת מים חמים בכיורי המטבח בניגוד לתקנה .13א1. התקנות ולדרישות המפרט האחיד שבסימוכין. תאורת המטבח אינה מתאימה לשימוש בבית אוכל, חסר מיגון ואינה עונה לדרישות תקנות משרדנו שבסימוכין. שימוש בתאורה ללא מיגון חושף את המזון לסכנה של חדירת גופים זרים, מהווה סכנה בטיחותית ומנוגד להוראות תקנה 32 בתקנות במחסנים שורר אי סדר, המקום מוזנח ומלוכלך, חשוך, אין תאורה במחסן כלל. אחסון מוצרי מזון ללא התנאים התברואיים
הנדרשים עלול לגרום לזיהום המזון- סכנה לבריאות הציבור".
הנדרשים עלול לגרום לזיהום המזון- סכנה לבריאות הציבור".
עוד ב-
לסיום הסבירה: "לאור כל המתואר לעיל הגעתי למסקנה שהעסק אינו עומד בדרישות החוק ואינו עומד בדרישות התקנות והמפרט וכי העסק פועל בניגוד לחוק , לתקנות ולמפרט והדבר מקים סכנה ממשית וחשש משמעותי לפגיעה בבריאות הציבור. בנוסף, ולאחר ששקלתי בכובד ראש את הממצאים הרשומים מעלה הגעתי לכלל מסקנה כי העסק, במתכונתו הנוכחית ונוכח הממצאים החמורים העולים מהביקורת, אינו יכול להמשיך לפעול ויש חשש כבד כי מוצרים שאינם עומדים בדרישות הבסיסיות בחוק יוצעו ויוגשו לסועדים בעסק. לפיכך, בהתאם לסמכותי הנני מורה על צו הפסקה מנהלי והריני מצווה על מר עזיז בוטו ו/או הבעלים ו/או המחזיק ו/או המפעיל ו/או המנהל של העסק ו/או כל אשר נמצא בו ו/או בני משפחתו /או עובדיו ו/או מי אחר מטעמו להפסיק באופן מיידי כל עיסוק ו/או כל פעילות בעסק וסגירתו במידית ולאלתר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שווארמה בקריון בילאיק זה גם לפעמים מסוכן .בני דודיםמרסל 09/2023/01הגב לתגובה זו2 0מי יודע מה מכניסים לנו שם ליהוד .מחייכים יפה אבל קצת תבלין סודי עם !!?סגור
-
שווארמה בשר פיטבולחי 09/2023/01הגב לתגובה זו0 0מה שנכון נכון..סגור