בריאות

הליקויים תוקנו: המסעדה שנסגרה בגלל "זיהום מזון" נפתחת שוב

מסעדת 'אצל אלברט' באשדוד שקיבלה צו סגירה מנהלי: "העסק במתכונתו הנוכחית ונוכח הממצאים החמרים העולים מהביקורת אינו יכול להמשיך לפעל ויש חשש כבד כי מוצרים בדרישות הבסיסיות בחוק יוגש לסועדים בעסק", קיבלה אישור להפתח שוב לאחר תוצאות טובות בביקורת המחודשת
מערכת ice | 
המסעדות הטובות בישראל (צילום unsplash)
צו הפסקה מנהלי הוצא לפני כשבועיים לעסק המזון "אצל אלברט", רח' רוגוזין 13, אשדוד. רופאת המחוז נימקה את ההחלטה לאור הנתונים שהובאו לפניה ואחרי התייעצות עם היועץ המשפטי במשרד הבריאות. במסגרת ביקורת תברואית משולבת של גורמי ממשל בהשתתפות מפקחים מטעם משרד הבריאות נימצא כי המצב התברואי בעסק עומד בדרישות חוק רישוי עסקים. היום (חמישי) משתוקנו הליקויים על פי בדיקה שנערכה, המקום נפתח שוב.
כזכור, במכתב הסגירה צוין: "המצב התברואי התחזוקתי והטכנולוגי של העסק, אינו עומד בדרישות החוק ומופעל בניגוד לתקנות רישוי עסקים (תנאים נאותים לבתי אוכל). וכן העסק אינו מופעל בהתאם למפרט אחיד מפרט אחיד-פרי 4.2. אי - תנאים נדרשים לבית קפה מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה".

בעת הביקורת המצב התברואי בעסק ירוד ביותר ומסכן את בריאות הציבור. שטח המטבח קטן מאוד ואינם מספיק ביחס להיקף העבודה ולפעילויות המתבצעות בו. במטבח חסרים מדורים נפרדים לטיפול בכל סוג מזון ואין תזרים עבודה תקין - פוטנציאל גבוה לזיהום צולב. אין מספיק משטחי עבודה וקיימות הצטלבויות רבות העלולות לפגוע בבטיחות המזון ובבריאות הסועדים".
עוד נמצא כי: "חסר מדורי עבודה וכיורים לחיתוך ירקות לעיבוד מוצרי עוף ולעיבוד מוצרי בקר ולשטיפת הכלים.. המטבח מבולגן מאוד תוך ערבובייה של סוגי מזון שונים בתהליכי עיבוד שונים, ללא שמירה על טמפי, נדרש פוטנציאל גבוה לזיהום המזון. טמפרטורות מזון מוכן המוגש לסועדים נמצאו לא תקינות. אי שמירה על רצף טמפ' נדרש מעודד ריבוי התפתחות חיידקים ועלול לגרום לתחלואה. טיפול בירקות נעשה בניגוד להנחיות משרדנו, ללא הציוד הנדרש, ללא ההפרדות הנדרשות ובאופן המסכן את בריאות הציבור".
כמו כן הוסבר: "טיפול במוצרים כך תרמתם כך בניגוד להנחיות ללא הפרדה בין בקר, עוף ודגים, ללא מדורי עבודה עבודה, ללא תורים עבודה תקין. לאורך כל שרשרת הטיפול נמצאו ליקויים רבים המהווים פוטנציאל גברת לזיהום המזון. הטיפול במוצרים מן החי מתבצע באופן לא ת מוצר וללא כל עקיבות. בכל שטח המטבח נמצא לכלוך רב, אין ידע בסיסי בהפעלת עסק.
לסיום הוסבר: "לנוכח כל המתואר לעיל הגעתי למסקנה שעסק אינו עומד בדרישות החוק ופועל בניגוד לדרישות החוק, התקנות ולמפרט אחיד והדבר מקים סכנה ממשית וחשש משמעותי לפגיעה בבריאות הציבור. בנוסף, ולאחר ששקלתי בכובד ראש את הממצאים הרשומים מעלה הגעתי לכלל מסקנה כי העסק במתכונתו הנוכחית ונוכח הממצאים החמרים העולים מהביקורת אינו יכול להמשיך לפעל ויש חשש כבד כי מוצרים בדרישות הבסיסיות בחוק יוגש לסועדים בעסק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה